cilt bakımı ürünleri gerçekten faydalı ve gerekli mi sizce?

kızlar geçen gün netflixteki explain belgeselinin cilt bakımı bölümünü izledim. retinol ürünleri hariç hiçbir ürünün (serum tonik vs) cilde bilimsel olarak kanıtlanmış faydasının olmadığı anlatılıyordu belgeselde. sonra bir anda toplamda binlerce lira harcadığım ürünleri aldığım için kendimi keriz gibi hissettim. çift aşamalı temizlik yaparak falan da cildimin yağ dokusunu zedeleyecek derecede gereksiz bir eylemde bulunduğumu öğrendim. siz ne düşünüyorsunuz, gerçekten gereksiz mi bu ürünler? mağara adamı yöntemine kesin dönüş yapmak üzereyim.

1. Yillar boyu binlerce ürün denemiş biri olarak micelar su, cilt temizleme jeli, peeling, akne kremi, nemlendirici krem, maske. Bu her kategoriden bir favorim var. Olmasalar olmazdim. Farmakoloji nin doktorlarin çözemediği akne sorunumu bunlar çözdü.

10 ekim 2022 17:58

2. a2 best ürünlerinizi paylaşırsanız akneyle asla baş edemeyen biri olarak çok sevinirim 🙏🏻

10 ekim 2022 18:31

3. Katılmıyorum süslüm. Ben salisilik asit kullanmaya başladığımdan beri nefret ettiğim çilek burun görüntüsü gitti. Çenemdeki inatçı beyaz pütürler neredeyse yok oldu. Kaliteli ürünler iyi sonuçlar veriyor bence. (Kullandığım asit pek pahalı bir şey değildi.)

10 ekim 2022 20:17

4. Retinol işe yarıyor, loreal bile, amazon.com sitesinde yaklaşık 40 bin iyi yorum var, olay marka retinol kremi de öyle, estee lauder ve unilever grubunun laboratuarları kimsede yok çünkü, high end moda markalarının ürettikleri kozmetikler de bu fabrikalarda üretilen formulasyonlar, bir chanel yüz kreminin sadece ambalajı 10 doları geçer süslüm, yeni formulasyon innovasyon ve reklam maliyeti yüzünden o kadar pahalılar, zaten 2 yıl sonra aynı formül başkaları tarafından da kullanılabiliyor, olması gereken malzemeler enzim peeling, yüz yıkama jeli, retinollü gece kremi, uygun nemlendirici ve olmazsa olmaz güneş kremi, illa pahalı olması gerekmiyor, lancomeun bütün formülleri 1 2 yıl sonra lorealden tamamen aynı olarak çıkıyor, içerik okumayı öğrensen yeter 👍🏻

10 ekim 2022 22:28

5. A4 lütfennnnn bebek gibi cildi nasıl yaptın anlatır mısın

10 ekim 2022 23:48

6. Ay saçmalamayın ya kaç milyar dolarlık sektör. İki üç sene öncesine kadar ölü derili bir cildim vardı o pürüzlü görüntüden kurtulamıyordum . Ne zaman çift aşamalı temizlik, güneş kremi, düzenli nemlendirmeye hayatıma soktum cildim aydınlık ve temiz. Hıı bebek gibi değil tabii ama hiç C vitamini serumu veya retinol kullanmadım henüz. Daha fazla ürün kullansam daha da iyi olur eminim. Aldıklarımı kaliteli almaya çalıştığımdan ütün skalasını henüz artıramadım

10 ekim 2022 23:54

7. Burnumdaki hiç gitmeyen siyah noktalarım, yağ flamentlerimi gideren bana pürüzsüz bir burun bırakan çift aşamalı temizliğin köpeğiyim. Ne siyah nokta bantları, ne sıkma işlemleri hiçbir işe yaramadı bugüne kadar. Yani onu bunu boşverin, sırf bir şeyler sürüp sürüştürmenin modumu acayip yükselttiği bir gerçek. O yüzden ben seviyorum. İşe de yarıyor fakat kozmetik sektörünün kendine bağladığı da bir gerçek, hep o güzel görüntüyü istiyor, alıyor da alıyorsun.

10 ekim 2022 23:58

8. tam olarak gereksiz diyemesek de high end - drugstore ciltbakım ürünleri arasındaki farkın çok minimal olduğunu söyleyebiliriz bence.

retinoidler faydalı evet çünkü akne üzerine yıllardır çeşitli bilimsel çalışmalar yapılmış. bu demek değil ki diğer içerikler faydasız. sadece elimizde yeterli veri yok.

ama the ordinary 15 dolarlık buffet serum yerine 50 dolarlık estee lauder serumdan mucizevi sonuçlar bekliyorsanız hayak kırıklığına uğramanız çok muhtemel.

işin özü, deneme yanılma yöntemiyle cildinize en uygun rutini yine siz belirlersiniz. mesela şahsen herkesin çok övdüğü glikolik asit ya da azelaik asit benim cildime asla yaramıyor ama salisilik asitten güzel sonuçlar alabiliyorum. deneme yanılma yöntemiyle kendime yıllar içinde bir rutin oluşturabildim ancak.

11 ekim 2022 00:48

9. Elbette işe yarıyorlar. Bunu bilinçli cilt balımı yapınca farkediyorsun. Üründen kullandığım süre boyunca etki alıyorsam tamamdır benim için 👌🏻 kuru cildi nemlendirmek, kızarık cildi sakinleştirmek bunlar azımsanacak etkiler değil kişinin hayat kalitesini arttıran etkiler. Uzun vadeli çözüm için retinolden iyisi olmadığını her cilt bakim düşkünü bilir zaten

11 ekim 2022 01:44

10. dermalogica markası piyasada en iyi argeye sahip, en iyi lab uzmanları ile çalışan firma. Ürün içerikleri hepsi faydalı kullanım alanları doğrultusunda.

11 ekim 2022 08:32