cinsel hastalık testleri? nerede ve ne kadar? std 10?

en azından yılda bir kere bu testleri yaptırmak istiyorum acaba nasıl işliyor bu? yaptıranınız varsa ücretleri ne kadar? özel lablar yeterli olur mu yoksa illa hastanede mi yaptırmalıyım? std 10 pcr diye bir şey gördüm internette ama çok fazla yerde yok sanırım izmirde göremedim? bu şekilde cinsel yolla bulaşan hastalıkların çoğunu tek bir testte kontrol ettirebiliyor muyuz? bilgili süslüler bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

1. bende bu konuyu merak ediyorum, up.

23 mart 2020 17:49

2. Ben de bunun icin doktora gittim ve smear verdim, smear pozitif cikarsa hpv icin ayri testler yapiyoruz dedi bana doktor. Benimki negatif cikti o nedenle baska bir teste ihtiyac duymadim, bu konu hakkinda bilgisi olan var mi peki? Smear std testi yerine gecer mi?

23 mart 2020 17:59

3. Evet onu diyorum suslu, smear hpv’yi de kapsar demisti bana doktor internette arastirdim ama yeterli bilgi bulamadim. Hpv testi icin kan mi yaptirdiniz ayri olarak? ve 20 yasindayim, smear bile yapmiyorlardi ayrica istedigim icin yapildi. Hpv testi bu yasta yapiliyor mu?

23 mart 2020 18:12

4. Smear tarama testidir. Tanı koydurmaz. Biyopsi ve hpv tiplendirme ileri testlerdir.

23 mart 2020 19:33

5. Tesekkürler süslüler. Devlet hastanesine gitmistim ben std diyince smear yaptilar direkt, 30 yas altina da yapmiyorlarmis hpv’yi. Ozel laboratuarda yaptiracagim mecburen. Siz nerede ne kadara yaptirdiniz? Internette ortalama 300-500 diyor ama cok eski tarihli yazilar. Tum cevaplar icin tesekkurler anonim3 <3 soru sahibi kusura bakma soruyu mesgul ettim ama bilmeyen de ogrenir belki boylelikle.

23 mart 2020 19:41

6. Aşılar 1500 civarı süslü ve iki yıldır cinsel hayatım var, birden çok kişiyle oldu üstelik yani ona bütçe ayıramayacağım maalesef. Henüz cinsel ilişkiye girmemiş olanlar için daha verimli olacaktır

23 mart 2020 20:17