cok az adet kanamasi yasamak neden olur?

susluler selam, adet kanamam 2 aydir cok cok az oluyor. aslinda adetim duzenlidir genelde gununde olurum veya maksimum 1-2 gun oynar. bu son 2 aydir gun olarak yine duzenli olmasina ragmen gercekten cok az kanama yasiyorum… 3-4 gun anca suruyor ve toplam 2-3 dolu ped kadar kanama yasiyorum diye bir hesap soyleyebilirim… yumurtaliklarim ve eklemlerim vs de pek agrimiyor. gecen ay hamilelik testi yaptim ama negatif cikti. zaten cinsel hayatim cok aktif degil ama bilemedim :( gerildim gercekten. ne onerirsiniz doktora gideyim mi yoksa 1-2 ay daha takip mi edeyim? ozellikle doktor suslulerimden oneri rica ediyorum, cok korkuyorum… simdiden tesekkurler

1. süslü bende de aynı durum var ya. ben normaldir diye düşünüyordyum ama merak ettim şimdi

11 ekim 2023 19:06

2. Suslu benim normalde fazla bile kanamam olurdu 2 ay oncesine kadar. Hatta sevinirdim kirmizi, parlak ve bol kanamam oldugu icin saglikli oldugumu dusunurdum. yani benim normalim o sekildeydi yillardir....  Ama 2 aydir neden bu hale geldim anlamadim gercekten az az kanamam oluyor sanki reglinin son gunlerindeymisim gibi

11 ekim 2023 19:12

3. Aniden çok mu kilo verdin

11 ekim 2023 19:18

4. Hayir suslu aksine 5 kg falan almisimdir. Agir egzersiz veya diyet yapmiyorum. Zoretanin 10 mg harici bir ilac da kullanmiyorum.

11 ekim 2023 19:34

5. süslüm bende öyle düşünüyordum ama bu normal bi durummus bildiğim kadarıyla hatta ağrı kesici falan içince kesilmesi de hep kötü gibi algılanıyor ama o da yanlışmis hiçbir zararı yokmuş kesilmesi kötü bi şey değilmiş bence bu da onun gibi

11 ekim 2023 21:28

6. Benim ergenlikten sonra giderek azaldı, eskiden düzensizdi artık uykusuz kaldığım aylar dışında hep düzenli olur ve bir sıkıntım olmadığını söyledi doktorum hormonlarımda ve yumurtalıklarımda. Zamanla kanamanın azalması normal, ama ben de hem yumurtlama ağrısı olur, hem de regl döneminde ağrı kesici kullanmadan geçiremem ilk günü

11 ekim 2023 22:30

7. Asıl olması gereken bir çay bardağını geçmeyen kanamalarmış.3-4 gün de normal aslına bakarsanız.

11 ekim 2023 23:44