cok garip bir tuvalet sorusu, alaturka mi yoksa klozet mi?

süslüler biliyorum cok garip ancak size bir sorum var ben adanada dogdum buyudum ve bizim evlerimizde hep alaturka tuvalet olur, hatta cevre illerde osmaniye ne bileyim kahramanmaras mersin antep akliniza neresi gelirse genelde evlerde hem alaturka banyoda da klozet olur kural budur gibi ama evin ana tuvaleti alaturkadir, ankarada yasiyorum ve evler hep klozet, sevgilimle evlilik asamasindayiz ve evde alaturka istedigim icin bana bunun anormal oldugunu hatta cagdisi oldugunu savundu, klozet iyi iste ne guzel diyor ama benim bildigim kadariyla alaturka saglikli ve temiz olan degil mi, yanlis miyim, kusura bakmayin cok sacma bir soru ama merak ettim, alaturka cok mu anormal?

1. baktigimiz evler genelde klozetti suslu alaturka yoktu.

27 ekim 2019 17:54

2. Neden anormal olsun ? Kendisi alafranga yani klozete alışmış olabilir ancak bunun çağdışı bir tarafı yok saçmalamış kendisi.bende küçüklüğümden beri evlerimizde hep alaturka tuvalete alıştım klozet olsa da kullanılmaz bizde tamamen alışkanlıklarla alakalı bir durum. Şahsi olarakta klozet kullanımını sevmiyorum ben yani herkesin poposunun değdiği yere oturmak içimi kaldırıyor ahdhsh

27 ekim 2019 17:54

3. ben klozette daha rahat yapıyorum, alaturkada çok zorlanıyorum zorunda kalmadıkça girmiyorum ama sevgiliniz çok gıcık, bence ikisi de olsun evde tercihleriniz farklıysa.

27 ekim 2019 17:55

4. ben de gormedim susluler, genelde evlerimizde klozet olurdu banyoda ancak pek kullanilmazdi ya da sadece aile bireyleri, alaturka herkese acik olurdu ancak burda baktigimiz evlerde genelde klozet yaygindi aramizda boyle bi konusma gecti alisik olmadigini falan soyledi sasirdim sizin fikirlerinizi merak ettim.

27 ekim 2019 17:56

5. anonim 8 ayni ben de sizin gibiyim ama gercekten sevgilimin evnde sadece klozet var, birkac arkadasimin evinde de kaldim eryamanda tunalida hep klozet kullaniliyor hic alaturk gormedim.

27 ekim 2019 18:01

6. süslü ben de senin gibi adanada doğup büyüdükten sonra başka bi yere taşındığımda böyle bi sorunla karşılaştım. bizim evimizde de dediğin gibi bi alaturka banyoda da klozet vardı ama ben alaturkaya giderdim. şu anki taşındığım evimde bi büyük banyo bi de ebeveyn banyosu var ikisinde de klozet var. ben şu an klozete alıştım daha rahat. sevgilin diğerlerinin de dediği gibi çağdışı vs abartmış bence

27 ekim 2019 18:02

7. Vallahi bizim evde de hem alaturka hem de klozet vardı ben alaturkayı tercih ederim her türlü. temizlenmesi falan daha kolay oluyor, klozette temizlendiğimi hissetmiyorum duşa girip yıkanma ihtiyacı hissediyorum hatta bazen.

27 ekim 2019 18:02

8. Başka yerlerde klozet kullanmak çok iğrenç geliyor bana ya özellikle de halka açık alanlarda okul avm tuvaletinde falan(gerçi onları alaturka olsa da kullanmıyorum) tanımadığım birinin poposunun değdiği yerden iğrenirim açıkçası. Kendi evimde klozet ya da alaturka fark etmez bana.

27 ekim 2019 18:06

9. Alaturka kesinlikle daha hijyenik. Çiş sıçrıyor diyenler olmuş ama yıkayın çok mu zor anlamadım (gizlinot: Swh) avm' de falan asla alafranga tuvalete girmem. Misafirliğe gittiğimde de girmemeye çalışırım. Sadece ama sadece ben kullanıyor olsam neyse ama hijyenik değil bence çoklu kullanımlarda.

27 ekim 2019 18:10

10. Çağdaş tuvaletlerinizde mikrop kapmaya devam edebilirsiniz tabi herkesin kendi tercihi

27 ekim 2019 18:12