cool olmak ne demek "tarz" "karakter" ?

türkçeye havalı olarak çevirdim ben. sanırım biraz da insanlar kendi bildiği anlamda kullanıyor. cool insan nedir ne değildir merak ediyorum. bilmediğimden soruyorum bu arada neye göre referans alındığını merak ettim.

1. Bence özgün olan sıradışı bir seyler yapan veya farklı özellikleri olan, kendi işine bakıp başkasının ne yaptığını pek takmayan ve olaylara büyük büyük tepkiler vermek yerine daha sakin karşılayabilen insanlar.

14 ağustos 2022 20:57

2. İnsanlar genellikle kendilerini iyi hissettiren kişileri seviyorlar, ama cool olmak farklı bir sey. Bence insanların cool bulduğu sey kişiden kişiye değişir. İnsanların genelde görmek istediklerine çekiliyorlar.  Bunlarin dışında emeksiz göründüğü sürece başarı da cool bulunur, çünkü insanlar emeği, çabayı degil, sonucu görmek istiyorlar.  Mesela, bir kot ve beyaz tshirt ile "cool" görünen unlulerin yıllardır diyet ve düzenli spor yaptığını kimse duymak istemiyor, herkes "çabasız güzellik" görmek istiyor. Mesela, ronaldo'nun nasıl bir disiplinle yaşadığını, calistigini kimse duymak istemiyor, sadece gol attığını görmek istiyor. Etrafımızda cool bulduğumuz insanların da cool bulunması icin gerçek bu olmasa da "çabasız cool" ya da "oldukları gibi cool" görünmeleri cool bulunmaları icin önemli.

15 ağustos 2022 05:48