düğünümde çeyrek takıldı fakat ben ne takmalıyım?

susluler ben 2017de düğün yaptım. mezuniyetten sonra hemen evlendim gibi oldu o yüzden cevrede ilk evlenenlerdendim. benim ve eşimin arkadaş çevresinden,kuzenlerden bize çeyrek altın takanlar oldu ceyrek olarak. şimdiye kadar o çevreden evlenenlere ceyrek altın taktik. bu yazda öyle taktik. bu yaz daha 2 dugun var. yani sizce o donem ceyrek takanlara gram takmak olur mu? altına altin çeyreğe çeyrek takılır fakat o zamanlar çeyrek 300 tl falandı şimdi 1700. yanı cidden arada uçurum oldu. araba kredisi ödüyoruz sıkışigiz. ben işten ayrıldım. siz ne diyorsunuz bu konuda.

1. Takılmaz.

15 ağustos 2022 19:36

2. Çeyrek getirene çeyrek euro getirene Euro borcama borcam. Bu cevabı herkesçe bilinen soruya farklı yanıt almak istediğinizi biliyorum ama malesef.

15 ağustos 2022 19:37

3. Geçen bununla alakalı soru açtığımda süslü kızları nın çoğu linç etmemiş gibi şimdi eşitlik savunur olmuşlar. O zaman da demiştim bizim toplumumuzdaki ailelerin çoğu bunu dert ediyor diye.

15 ağustos 2022 19:49

4. Şimdi siz diyorsunuz ki o zaman 300 tl şimdi 1700. O zaman takan kişiler o zamanın şartlarında kendilerini zorlayarak takmıştır. Herkes bir şeylerden kısıp yapıyor o altınları bir nevi yatırım oluyor. Madem zorlanacaktınız altınları harcamayıp geleni vaktinde iade için kenara ayırsaydınız süslü. Diğer türlüsü gerçekten ayıp .

15 ağustos 2022 20:07

5. Çeyrek takmalısınız. Mesela 2017de asgari ücret 1400 liraymış şu an 5500 lira. Ona göre de altın yükseldi ama maaşlar da yükseldi. Örneğin 2017de 1400 lira alıyorsa çeyrek takan kişi, yine maaşının büyük bir kısmını sizin altınınıza vermiş oluyor. Sizin şu an gram takmanız garip olur ama durumunuz sadece buna yetiyorsa elbette düğün sahibine bunu söyleyin ve takın.

15 ağustos 2022 20:07

6. Çeyrekse çeyrek

15 ağustos 2022 20:29

7. A12 sonuçta onların evlerini kurmalarına yardımcı olunuyor borç varsa kapatılıyor o altınlarla vs. Bu bir dayanışma biçimi aslında. Ama herkes aldığını getirmediğinde salak yerine konuyor insanlar. Yani birilerinin bu altınlara ihtiyacı var da başkalarının yok mu? Asıl insanların bunu boynunun borcu sayıp kendinden kısıp yerine getirmesi gerekiyor. Aksi halde düğününde toplasın altınları kimseye götürmesin üstüne oturmak resmen. Altını alırken güzel adet verirken ne biçim adet bunlar tabi canım ya.

15 ağustos 2022 21:09

8. Bütün arkadaşlarıma düğünlerinde çeyrek taktım hatta durumumun iyi olduğu dönemlerde yarım taktığım arkadaşlarım da oldu. Ekim ayında düğünüm var arkadaşlarım o gün gelip yanımda olduklarından sonra ne takacakları zerre kadar umrumda değil. Hatta şehir dışından gelecek olan bir arkadaşım var eşinden boşandı, iş arıyor şuan ona özellikle söyledim eğer gelebileceksen sen gel yeter hiç altın falan takmak İçin kendini masrafa sokma diye. Ben bazı arkadaşlarıma çeyrek taktığımda öğrenciydim ve çeyreği alırken zerre kadar zorlanmamıştım. Ama şimdi alım gücü bu kadar düşmüş ekonomi bu kadar kötüyken maaşlar 3-4 katına bile çıkmış olsa çeyrek altın almak insanları zorluyor. Bunu görmemek için kör olmak lazım.

Durumumuz öyle çok harika değil ama kimseye güvenerek de evlenmiyorum. Ne kadar taktılarsa o kadar takılmalı saçmalığından da hiç haz etmiyorum. Hele altını saklasaydın o zaman onların altınını taksaydın saçmalığına diyecek söz yok. Bu kafadaki insanlar bana hiç altın takmasın gitsin altınını kasaya koysun. Sanki düğün değil de altın günü yapıyoruz.

15 ağustos 2022 21:53

9. Ne takarsa taksın benim için önemsiz diyenlerin tuzu kuru belliki. Sana geleni götürmelisin soru sahibi yoksa haksizlik olur.

15 ağustos 2022 22:50

10. SS ben Türkiye'nin 7 bölgesine gittim dugune. arkadaşlarıma hep çeyrek taktım, ne arkadaşlarım ne altınlar gelmedi dugunume. Takı takmasalar bile yanımda olsalardı diye çok üzülmüştüm. 2016 da evlendim ben.yani bu şekilde pahalı da değildi altın.esimin tüm arkadaşları geldi ve çeyrek taktı herbiri. Bu yıl da evlendi çoğu. Hepsine çeyrek götürdük, gidemediklerimize hediyelerini ilettik. Olması gereken gelen altının gitmesi ama götürmeyecek olan da götürmüyor.

15 ağustos 2022 23:09