Hümanizm başka bir şey bu konuyla alakası yok
Kabul edin işte çoğunuz ırkçısınız. İç anadoludaki/doğudaki bir şehre ayak basmamak mı? Komiksiniz, 2 kere atama geçirdim iç Anadoluda da memleketim dolayısıyla yaşadım, doğuya atanma dolayısıyla gittim. İşinize gelmeyince hümanizm ile ne alaka diyorsunuz. Basbayağı ırkçısınız
Doğuyla alakası yok bence ülkedeki 3-5 şehir hariç pek çoğunda kadınlar yobazlar tarafından yargılanmadan gezemez. Her şehirde yobaz var ama bazıları yobaz olmayanlar tarafından baskılanıyor( yobaz olmayan insanlar daha çok olduğu için ses çıkaramıyorlar anlamında), pek çok ilde de yobaz olmayanlar, yobazlar tarafından baskılanıyor. Nerede azınlık kalırsanız mutsuz oluyorsunuz. İzmirde de yobaz var, kimse de hayatını kısıtlayan düşünceleri sırf hümanizm adına sevmek zorunda değil.
Humanism is a progressive philosophy of life that, without theism or other supernatural beliefs, affirms our ability and responsibility to lead ethical lives of personal fulfillment that aspire to the greater good.
Bununla senin demeye çalıştığın şey(?) arasında 3 benzerlik söyle ben sana madalya takacam.
çok basit, hümanist değiliz
Hümanizm ile alakasını çözemedim.d ben de soruya ilk cevap yazanlardan olarak doğu detayını gereksiz buldum ama hümanizm ne alaka süslü?
Onun haricinde yobazlar her yerde var, bir tek doğuda değil. Saygısız, dediğim dedik, benim doğrularım harici herkesinki yanlış olan çok fazla insan var, önlemek mümkün değil. Ben dün sadece ırkçılık yapıldığını düşündüğüm için yazmıştım. Çünkü soruya devamında gelen birçok anonim doğuda gayet var yazmış ama batıda uzun süre yaşayan biri olarak (gizlinot: hem İstanbul hem Ankara ) oralarda da olduğunu söyledim.
E doğru. İçanadolu insanı da yobaz Karadeniz insanı da yobaz. Ege, Trakya, Akdeniz tarafında daha az yobaz var. Tüm doğulular yobaz değildir tabii ki ama sosyokültürel olarak yüksek bir bölge değil.
Gündelik hayatta herkes bir şekilde birbiriyle etkileşim içinde, akrabalık ( kayın bağı ) ilişkileri vs var bir şekilde denge sağlanıyor ama ne zaman ki bir seçim olsa hoop herkesin yumuşak karnı " milliyetçilik" kavramı kaşınmaya başlıyor.
İlk taşı günahsız olanınız atsın.
üzgünüm ama izmirle şırnağın sosyokültürel yapısı bir değil. bunu söylemek de suç olmamalı yani
Ablacım hangi sosyokültürel farklılıktan bahsediyorsun? Sahil şeridinden içeri yaşayanların kaçında yüksek kültür var? Akşama kadar Esra Erol Müge anlı da köydekilerin birbirini elden geçirmesini işliyorlar.