dışlanmak

süslüler lütfen bana tavsiye verin moralim o kadar bozuk, o kadar üzülüyorumki. lisedeyim ve dışlanıyorum sanırım. sessiz, sakin bir yapım var güleryüzlüyüm.olgun biriyim, herkesle iyi olmaya çalışıyorum ama insanlar yüzüme bile bakmıyor.mesela bir kızın yanına gidiyorum surat beş karış, telefonuna bakıyor yüzüme bakmadan sorularıma cevap veriyor. muhabbeti açmak için soruyorum. ama başkaları geldiğinde yanımıza o kız apayrı biri. ya da 3-4 kişi oturuyoruz biranda kalkıp gitmeler, sende geliyor musun yok. of delireceğim. ya da ödev sordum whatsapptan iki kişiye ikisindende cevap yok. birine bu sabah dedim mesaj attım görmedin sanırım. suratsız bir şekilde ''bilmiyorum yaptı. iyiye yordum sabahın 7sinde uykusuzdur diye yok ama başkaları gelince apayrı güleryüzlü. resmen adam yerine konmuyorum. görünmez gibiyim. e bana geliyor musun diye sormadan kalktıklarında bende tek oturmaya devam ediyorum, peşlerinden mi koşayım.

1. Öncelikle sakin ol. İnsanlar lise de çok acımasızlar. Merak etme bir çok kişi buna maruz kalıyor. Bende kaldım. Ne mi yaptım? Biraz sabrettim. Üniversitede kafama göre arkadaşlar edinebildim. Biraz kendimi törpülediM. Tek hata karşı tarafta değildir emin ol. Kendine dön bir bak. Neyi değiştirmek isterdim diye. Ben çok fevri biriydim mesela törpüledim. Senin için çok önemli ise insanların ilgisini çekenilecek uğraşlar edin. Mesela ben yeteneksizin önde gideniydim maalesef o yüzden bol bol kitap okudum. Bana çok şey kattı. O yaşlarda gençler dış görünüşe çok önem verirler. Bilirsin güzel kızlar her zaman kazanır. Ben güzel bir kız değildim mesela. Sonra sonra kendime dikkat etmeye kişisel temizliğime bakımıma özen göstermeye başladım. Misal bıyıklarımı aldırdım, sık duş alıp deodorant kullanmaya başladım, kendime yakışacak bir parfüm edindim, sivilcelerim vardı tedavi oldum vs. Vs. Evet bunlar tamamen bizi ilgilendiren şeyler evet bıyıklarımızı kol kıllarımızı aldırmamak en doğal hakkımız ama ben bunu çok kafaya takıyorum diyorsan o yaşlarda maalesef ilgi odağı ancak güzel kızlar/yakışıklı çocuklar oluyor.

10 nisan 2017 21:42

2. Çok teşekkür ederim kızlar :( başka tavsiye vermek isteyen süslü olursa yazabilir

11 nisan 2017 18:11