1. ben yattım süslüm. yaklaşık 8 sene once. 1 ay kaldım. açıkçası saat ve zaman kavramlarımın olmadıgı cok baska boyutlarda oldugum bır donemdi. ama şöyle özetleyebilir. sabah erken saatte kalkıyorduk yemek salonumuz vardı ortak, kahvaltımızı ediyorduk. her sey plastikti bu arada. plastik olsa da bıcak yoktu mesela. sac kurutma makinasıdır şampuandır deodoranttır kisisel eşyalarımzı kullanmak istediğimizde hemsıreler gozetımınde alıp işimiz bittiğinde derhal kendilerine teslim ediyorduk. cep telefonunun bilgisayarın vs yasak oldugunu soylememe gerek yok sanırım. bir kaç günde bir etkinlikler olurdu yok bilmem ne boyama bilmem ne yapma. ama hiçbirine katılmadım, katılacak dermanım yoktu. sigara molaları olurdu. hastanenin içinde sigara odası vardı bildiğiniz. sigara içiliyordu yanı. tabı ki sigaralarımı yıne hemsırden alıp hemsirelere teslim ediyorduk. camlar demir parmaklıklıydı. şeyi hatırlıyorum, uzaktan metro gozukuyordu ve oradan inip binen insanları izlerdim, normal birer hayatları olmasına anlam veremez onları kıskanırdım. her gun akşam telefonla görüşme saati olurdu, ailem arardı. günlük yazardım bol bol. yazmayı sevdiğimi hatırlıyorum o doneme ait hastalıklı dusuncelerimle de olsa yazardım. bulmaca kitabım vardı onu çözmeye calısırdım. ve bol bol uyurdum, uyutulurdum belki de. bilmiyorum düşününce baskası yasamıs gıbı geliyor ama bana çok iyi gelen bir deneyim olmuştu. iyileşmemi çok hızlandırmıstı. sormak istediğin birsey olursa cevap veririm seve seve :)
daha önce psikiyatri kliniğine yatan var mı?
- cevaplar
31 mart 2021 15:18