değersizim kimse takmıyor

kızlar ben lisedeyim ve bir abla/arkadaş olarak bana akıl vermek isteyen olur belki :( o kadar mutsuzumki. ben hep kimseyi kırmamayan, ses etmeyen oldum. ama kimse beni takmıyor gibi hissediyorum ve çok değersiz... mesela teneffüste oturmuşum yanlarına 2 kişi var muhabbetimde olduğu 2 kişi, aniden kalkıyorlar nereye diyorum uyuz uyuz "bir şey konuşacağız" diyor. yine sinirlendim, bende panik atak geçirecek gibi oluyorum belki de geçiriyorum o an. başkasının yanına gidiyorum ama bu seferde ay kıza bak ondan ona gidiyor diye düşünüyorlar mıdır diyorum içimden. birde beni çok üzen bir olay daha dün oldu ben tiyatro kulübündeyim oyunda 4 kişiyiz ben dahil hoca da çıkışta yemek yiyin sonra yapalım provayı diyor. ilk bir tuvalete gittim, çok muhabbetim olmadığı bir kızı gördüm ama o da oyunda kalıyor musun provaya dedim evet yaptı çıktı sonra bende başka bir arkadaşımı aradım 3 kere çaldı,mesaj da attım nerdesin diye iletildi de. görmemesine imkanı yok hatta ben ararken tuvalet kalabalıktı, kimse kalmamıştı bir baktım o kadar yalnız hissettimki şuan yazarken kalbim çarpıyor. bekledim okulda tek başıma beklemeye 3ü beraber geldiler, yemekten hatta hocada onlarla yemiş. kızında görmeme imkanı yok hep elinde telefon. bende hiçbir şey demedim, keşke deseydim... neden böyle kimseye bir zararım yok gerçekten, bunları yaşamak istemiyorum ama takan yok resmen

1. Değersiz falan değilsin. Sadece insanlara onları çok fazla önemsediğini ve muhtaç olduğunu-ki muhtaç değilsin- hissettirmişsin. Ergenliğin de getirdiği güzel kafayla bi havalara girmişler, akılları sıra dışlıyorlar. ben düşünüyorum da senin durumunda olsam Biraz kendi başıma takılırım boşveririm onları. Konuşmak istemiyorlarsa kendileri bilir. Herkesin sevdiği biri olacaksın diye bir kaide yok. Zaten öyle olsa bi sıkıntı var demektir. Tek başına takılmak da asla eziklik değil, lisede çok arkadaşın olunca statün artıyor biliyorum ama sana değer vermeyen kimse için uğraşma bence.

Ha bi de diğer türlü de düşünürsek tüm bunlar senin hüsnü kuruntun olabilir. İnsan arada "kimse beni sevmiyor" moduna girer. Çık dolaş, okuldan olmayan arkadaşınla, aileden biriyle vakit geçir, kafanı dağıt. Tüm hayatın okul değil ki senin.

29 mart 2017 19:08

2. o sizin değersizliğiniz değil, başkalarının havalı ve öz güvenli takılma çabalarının sonucu. rastlantı eseri aynı sınıfa, tiyatro kulübüne denk geldiğiniz kişiler arkadaşınız olmak zorunda değil. herkes birbirini ilginç bulmak zorunda da değil. ne popülerler, ne güzeller/yakışıklılar gördüm; iyi yerlerde okuyamadılar, emir kulu olup üç kuruşa çalışıyorlar. işinize ve keyfinize bakın. vaktinizi boş sohbete değil, fazladan bir hazırlık testi çözmeye ayırın. çantanızda kitabınızı, derginizi, müziğinizi eksik etmeyin. yakın gelecekte daha iyi yerlerde, seçkin insanlarla olursunuz böylece. ruhunuz da, keyfiniz de, cebiniz de tatmin olur.

29 mart 2017 19:19

3. ay kıyamam ben sana üstteki yorumlara kesinlikle katılıyorum. sen neden değersiz olasın canım sana değer verecek olan birilerinin davranışları, hal ve hareketleri değil ki. sen tek başına sen olduğun için çok değerlisin zaten gel burada bir anlaşalım.herkes kendi davranışlarından sorumludur konuyu belli ki çok içselleştirmiş, bu tip insanların tavırları yüzünden üzülmüş, biraz da bu yüzden hassas davranmışsın. insan beyni her harekete bir anlam yükleyip kendini çizdiği o tabloda yeri yok gibi düşünüyor bazen. seninki de biraz o hesap galiba. panik atak geçirecek gibi oluyorum dediğine göre bunu çok kafaya takıyorsun yapma bu kadar. biraz onlardan ayrı takıl, seninle ilgilenmiyorlar diye kimse beni takmıyor şeklinde düşünme.bu düşünce şekli seni daha da körükler onlara karşı. hayatın her aşamasında sadece okul da değil bu şekilde gruplar var. grup dışında kalınca değersiz hissedersek kimseyle hiç iletişim kurmaman, sürekli hep mutsuz takılman gerek ki yok öyle bir dünya. bunu yaptım böyle mi derler, şunu söylersem hakkımda bunu mu düşünüp benimle ilgilenenmezler şeklinde düşünmek doğru değil. hareketlerini, söylemek istediklerini içinden geldiği gibi sergile. herkes herkesi sevmek ve arkadaşı olmak zorunda değil. bunun bilincinde olarak edindiğin arkadaşlar gerçek arkadaş oluyor. diğerleri sadece yalnız kalmamak adına vakit geçirdiğin insanlar oluyor ki onlar bazen olmasa da olur zaten. önemli olan senin bakış açın.onu değiştirip, kendini mutsuz hissetmemen en doğru olanı. önce kendini sev, ben değerli bir bireyimce bunun bilincindeyim deyip olumlu bir mesaj gönder beynine. kimse benimle ilgilenmiyor değil, etrafa nasıl bir enerji gönderiyorum acaba kendimi doğru ifade edebiliyor muyum diye bunları düşün tamam mı :)

29 mart 2017 20:54

4. yaa sakın uzme kendini.. çok gelip geçici dönemler bunlar.sen kendine yatırım yap kendinle ilgilen, gerisi gelir zaten.

29 mart 2017 21:23

5. dışlıyorlar deyince siz bir kötü aldım tekrardan... (yazar:

erleichda )

aynen aslında o kadar takacağıma anonimlerin dediği gibi daha derslerime odaklanabilirim. bazen onlardan çok daha iyi yerlere geleceğime inanıyorum, gaza geliyorum ve mutlu oluyorum. kendimi zaten hep geliştiren biriyim okurum, araştırırım. diksiyon kursuna gidiyorum ordaki devlet sanatçısı hocamda kendini çok geliştiriyorsun, bu da seni yaşıtlarından ayrıcalıklı yapıyor ve yapacak dedi. oyunculuk veya haber spikerliği en büyük hayalim insanlara söylediğimde gülüyorlar ama inşallah onlardan daha iyi yerlere gelirim. temiz ve iyi kalpli olduktan sonra şans güler buna hep inanmışımdır :) of umarım çok istiyorum

29 mart 2017 21:31