ders çalışamamak ve mutsuzluk ?

süslüler ders çalışmam gerek ama çalışamıyorum. çünkü bıktım ve içimden hiç gelmiyor. ama ders çalışmam gerek psikolojisi yüzünden de içim içimi yiyor. utanmasam ağlayacağım yani. bu bir soru değil ama içim o kadar şişti ki bir şekilde derdimi paylaşmam lazım. benim gibi olanlar var mı ? bir şekilde bu psikolojiyi atlatıp ders çalışabiliyor musunuz ?

1. sanırım uzun süre düzenli olarak çalışman gereken bir sınava hazırlanıyorsun süslü.

ben bu tarz sınavlara çalışırken çok bunaldığımı hissettiğim zamanlarda bir gün tamamen ders çalışmayı bırakırdım. o bana nefes aldıran şey olurdu. o günkü açığımı bir şekilde kapatırdım.

üstelik hiçbir sınav senin psikolojik sağlığını etkileyecek kadar önemli olmamalı. kendi üstüne çok gitme.

konuşmak istersen yazabilirsin.

4 haziran 2024 21:29

2. Süslü öncelikle çok teşekkür ederim güzel cevabın için beni mutlu ettin :) kpss'ye hazırlanıyorum ve bu ilk hazırlanışım değil maalesef. Yaşım çok genç de değil 32 yaşındayım ve hala ders çalışmakla uğraşmak hem psikolojik olarak zor geliyor hem de kafam almıyor artık. Doğru dürüst alım bile yapılmayacak bir sınav için bir senemin daha heba olacağını düşünmek yetmezmiş gibi bir de psikolojim bozuldu. Dün söylediğin gibi yaptım ben de, kendimi çalışmaya zorlamadım enerji toplamak için ama bugün de farklı olmadı. Nasıl normale dönerim bilmiyorum.

4 haziran 2024 21:53

3. süslü tam olarak sınav ne zaman? hakim değilim pek, kusura bakma lütfen.

eğer daha vakit varsa partnerinle ya da arkadaşlarınla kısa bir tatil kaçamağı yapabilirsin belki ya da hiç olmazsa bir gün dışarı çıkıp kahve içmek, birileriyle sohbet etmek dahi iyi geliyor insana. hazır havalar da güzelleşmişken çıkıp biraz sosyalleşmek iyi gelebilir.

4 haziran 2024 22:14

4. Sınav 14 temmuzda süslü. Kısa bir tatil için maalesef vaktim yok ama evet dışarı çıkıp biraz kafa dağıtmak iyi gelebilir gerçekten. Teşekkür ederim fikrin için :)

4 haziran 2024 22:19

5. Oturup saatlerce calismayi dusunmek bile isleri zorlastirabilir. Pomodoro teknigini deneyebilirsiniz. Kendinize alarmlar kurarak 25 dakika calisip 5 dakika ara vereceksiniz. Bu sureyi 35 dk calisma 5 dk ara seklinde degistirebilirsiniz alisinca. Gunde mesela uc pomodoroyla baslayabilirsiniz. Bu sayede masada saatlerce dikkatiniz daginik bir sekilde oturacaginiza daha az oturup zamani daha verimli kullanabilirsiniz.

5 haziran 2024 00:43

6. Anonim2 süslü hiç duymamıştım bu tekniği. Ama fikir çok mantıklı geldi şu an. Strese girip hiç çalışmamaktansa kısa kısa da olsa çalışmak çok daha iyidir. Teşekkür ederim :)

5 haziran 2024 01:22