1. biraz yanlış anlıyor olabilir misin? aileye eşle ilgili gündelik sıradan dertlerin anlatılmamasının sebebi sen unutursun ama ailen unutmaz, durduk yere eşine bilenirler. bunun olma ihtimaline karşı öyle deniyor. öyle bir ihtimal yoksa anlat tabii
arkadaşına anlatma demelerinin sebebi bazı arkadaşlar senin iyiliğini istemez durduk yere gazlar, sevgilinle arana fitne sokar. çok güvendiğin objektif sadık bir arkadaşın varsa her şeyi anlatabilirsin tabii ki
iş arkadaşına anlatma denmesinin sebebi, iş yerlerinde samimiyetsiz bir ortam olabiliyor ve arkadaşım dediğin kişi senin rakibin oluyor. sen ve arkadaşın aynı pozisyondasınız ve içinizden biri manager seçilecek, arkadaşım dediğin kişi senin bir anda düşmanın oluyor. o yüzden iş arkadaşına her şey anlatılmaz deniyor.
bu arada burada hiçbir ilişki sorusunda "bunun cevabını burada mı arıyorsun" veya "bu da sorun mu" tarzı bir yorum görmedim bin yıldır sözlükteyim gönül işi kategorisi altındaki sorular hep gayet güzel etkileşim alıyor.
özetle bence sen olayı biraz yanlış anlamışsın. kendi etrafındaki insanların neye nasıl tepki vereceklerini sen bilirsin. burada biri sana "bu konu arkadaşa anlatılmaz" yazdı diye güvendiğin arkadaşına dert anlatmayacaksan o tamamen senin sorunun.