diş hekimliği okumak pişmanlık mıdır? yol yakınken döneyim mi ne yapayım?

bu sene kazandım ve hazırlığı direkt geçip sonrasında dondurdum, okulu bu sene okumama kararı aldım. hani hazırlık senemmiş gibi. zira kazanma sürecim beni biraz yıpattı ve hali hazırda psikolojik olarak iyi olmadığım için dinlenmek istedim. ama çekincelerim var. benim diş hekimliği istememin sebebi para getirebilecek bir meslek olması. yani gerçektende parası var mı? sağda solda görüyorum parasızız diyen diş hekimleri. popülaritesi, para getirmesi bu kadar düştü mü gerçekten? hazır evdeyim başka şeyler için mi zorlasam? ne önerirsiniz?

1. istiyor musun diş hekimliğini peki? (link: https://open.spotify.com/episode/0LxjZqKmzZKw69weNc9y2c?si=nJNBsFCpTr2jw3raB4N93w bu podcast'ı dinlemeni öneririm)

24 kasım 2020 10:36

2. anon 1 açıkcası o podcast'i dinledim de benim bir hayalim şunu yaparım bunu yaparım dediğim bir şey yok :/ yani deniz en azından reklamcılık istemiş ben de o da yok. ne istiyorum para kazanmak istiyorum ama bunu yaparken çok zorlanmak istemiyorum. öğrenciliğin zorluğunu göze aldım da sonrasında rahatlık yok mudur?

24 kasım 2020 10:40

3. diş hekimi değilim, ailede bi tane diş hekimi var inanılmaz varlıklı biri. hala öyle mi bilmiyorum çünkü onun yaşı var baya, belki şimdi piyasada daha çok diş hekimi var diye daha zor olabilir. genç mezunlarla konuşmak lazım :/

24 kasım 2020 10:44

4. süslüm sağlık sektörü bu..ben karar dönemimde tüm diş fakültelerini gezmiştim ankarada ama sırf puanım tutuyor diye ve öğrenciler zaten çok fena durumdaydı hocalar da zor zorlanıcaksın cidden istemiyorsan yazma demişti peşinpeş. her şey zor evet ama meslek hayatının sağlık sektöründe ekstra bir zorluğu olduğunu düşünüyorum

24 kasım 2020 10:45

5. babam da abim de dişhekimi. gerçekten çok paraları var. babamın sayesinde çok ama çok rahat yaşadım.

24 kasım 2020 10:53

6. benim ailemde var, profesör üstelik. varlıklılar ama rahat değiller açıkçası. evde gecenin bir vakti bile hastası arayabiliyor. sürekli ulaşılabilir olması lazım. yılda bir kere tatil yapmaya gideyim dese orada da sürekli arıyorlar. ha bu belki kendi muayenesi olduğu içindir, xyzdent tarzı polikliniklerde çalışanlar daha rahattır belki, bilemiyorum. başka bir süslü de önermiş, yeni mezun veya son sınıflara sormak daha iyi olacaktır.

ayrıca doktorluğun her türlüsü, sektördeki tüm yeni gelişmeleri takip etmeyi ve sürekli kendini geliştirmeyi gerektiriyor. sürekli yeni tip tedaviler bulunuyor çünkü. o yüzden okulu bitirsen bile akademik yaşamdan kopmaman lazım.

24 kasım 2020 10:53

7. anon 4 peki zorlukları neler? yani çok geç saatlere kadar çalışma, rahat olamama ne bileyim vakitsizlik gibi sıkıntıları var mı?

24 kasım 2020 11:03

8. bu soru beni uzer. ben de senle ayni dusuncelerdeyim ustelik 1. sinifa basladim :(

24 kasım 2020 11:05

9. Eskiden olsa para kazanırdın şimdi 3 bin anca kazanılıyor :p ben yeni mezunum şimdiki aklım olsa okumazdım psikolojik olarak ne kadar yıprattığımı bir ben bir de Allah biliyor yani.

24 kasım 2020 11:08

10. anon 1, 3 ve 5 cevap için teşekkür ederim. sıralamalar eskiye göre baya düştü evet piyasada baya diş hekimliği var artık :/ sağlık sektörü her zaman en avantajlı olanı da son zamanlarda youtube olsun ekşi olsun bi yakınma söz konusu. bir de diş hekimleri gece niye aranıyor ki :/ anon 5 dediğiniz kişi çene cerrahımımi acaba?

24 kasım 2020 11:08