diş hekimliğinde atanamama? ?

kardeşim üniversite sınavına hazırlanıyor bölüm araştırıyoruz. geçen senelerde haber sitelerinde, twitterda diş hekimleri atanamıyor diye hashtaglere denk gelmiştim. durum ne kadar ciddi ? diş hekimliğinin önü kapandı mı artık, çevrenizde son yıllarda atanamama sıkıntısı yaşayan var mı acaba? teşekkürler şimdiden

1. Nasıl kapansın ya birkaç sene çalışan kendi yerini açıyor zaten. Bu söylemlerin sebebi bana rakip çıkmasın da pazarı istediğim gibi domine edeyim diye

1 ocak 2021 20:26

2. Bir ara doktorlar gibi atamaları yapıliyordu.şimdi dus sinavinda basarılı olanlar atanıyor sınav yılda 2 kere yapılıyordu bire düşürdüler.sayi ne kadar bilmiyorum araştırın.benim atanan arkadaşım da oldu.dusa girmeyip ayrıca doktora yapanlar var.ama ücret alamaz.boş kalan zamanlards kliniklerde çalışıyorlar.ama yüksek ücretler değil hayatının 4 -5 yıllığına idare etmesi icin.sonrası daha rahat bir yaşam iyi bir çevre de önemli.

1 ocak 2021 20:51

3. diş hekimleri için devlette atama azaldı evet, kardeşiniz için düşünülürse bir beş sene sonra mezun olur olmaz atanamama ihtimali var.

ama şöyle de bir şey var, diş hekimleri dus adı verilen bir uzmanlık sınavına giriyor. bu sınava girip bir bölüme atandıktan sonra da işsiz kalma ihtimali yok, gayet iyi şartlarda güzel maaşlara çalışır.

ben de geçen sene aynı ikilemde kalmıştım. bu atanma işleri vs de kafamı karıştırdı, son anda karar değiştirmiş olmamak adına tıp seçtim.

şu an pişmanım açıkçası. iki meslekte de uzmanlık sınavına girmek zorundayım çünkü ve bu sınavı kazandıktan sonra da elbette işsiz kalmayacağım. fakat dişi hem okumak, hem çalışma şartları daha kolay olacaktı benim için. ayrıca zorunlu görev derdi de yok ki bu bence gerçekten çok önemli.

çok uzun oldu kusura bakmayın, kısaca bence diş hekimliği şu an sayısalda yapılabilecek en mantıklı tercihlerden biri. atanma problemi açısından da birçok meslekten daha avantajlı durumda hâlâ.

1 ocak 2021 20:59

4. hepinize çok teşekkürler uzun uzun yazmışsınız süslüler, cevaplarınız çok bilgilendirici oldu sağolun.

1 ocak 2021 21:05