diyelim ki 2 yıllık ilişkiniz var ve sevgiliniz geçmişte aşık olup bittiğini, size karşı ise çok güçlü bir sevgi hissettiğini söylüyor?

geçmişte aşık olmuş birine ama size aşık değil, sadece seviyor. yine de çok güzel bir ilişkiniz var. bir şey yapar mıydınız bu durumda, rahatsız olur musunuz? aşk nadiren yaşanan bir şey bunu anlıyorum ama yine de rahatsız oluyorum. sonucta aşk sevgiden daha guclu bir duygu. bana neden o duygulari hissedememis? sizce kotu, travmatik bir aşk ilişkisi mi daha çok iz bırakır yoksa sevgi düzeyinde sağlikli bir iliski mi? sanki herkes sevilir de herkese aşık olunmaz gibi geliyor bana.

1. öyle mi kardeşim ben bana aşik olacak birini ariyorum hiç kusura bakma babay der kapatirim telefonu heyecanin tutkunun olmadiği ilişki bir cacık etmez net

29 ekim 2020 00:06

2. Aşk yerini yıllar geçtikçe sevgiye bırakır evet ama daha iki yıllık sevgiline beş on senelik karın gibi aşkım yerini sevgiye bıraktı demezsin. Ki onu da dememiş aşık değilim seviyorum demiş epic fail. Yani hiç etkilenmemiş heyecan duymamış kalbi çarpmamış midesi ağrımamış karnında kelebekler pır pır etmemiş. Öyle başlamış ilişkiye x ne iyi kız canım ya kıyamam diye. Bundan da rahatsız olmayan artık aldatmadan ne bileyim küfürden dayaktan daha 'rahatsız' olmaz benim nezdimde çünkü demek ki hiçbir şey koymuyot maşallah ilişki yürüsün diye her şey ok görülüyor demektir.

29 ekim 2020 00:15

3. sevgi benim icin kiymetli bir duygu. gelen cevaplara sasirdim. yani herkesin sevgilisi aşık mı kendisine? buna gercekten inaniyor musunuz? daha onceki iliskilerinizde de boyle miydi yani her sevgiliniz size hep asik miydi? ben mesela soylemeseydi bilemeyecektim cunku asik oldugunu saniyordum. bana cok makul gelmiyor ask bu kadar nadir bir duyguysa nasil herkes birbirine asik olabiliyor ki

29 ekim 2020 00:35

4. Süslü şimdi herkesin aşka yüklediği anlam değişken sonuçta soyut bir şeyden bahsediyoruz. Fakat empati yaptığımda, sevgilime “ben geçmişte aşık oldum bitti, sana aşık değilim ama seviyorum” diyebiliyorsam onu zaten umursamıyorumdur. Çünkü bu karşı tarafı üzer, böyle hissedilse bile bu şekilde ifade edilmez bence eğer ayrılmak istemiyorsa. Ben iki yıllık ilişkimde bunu duysam çok üzülürdüm.

29 ekim 2020 00:37

5. Yok artık ya süslü sen de bunu herkes sevilir de herkese aşık olunmaz diye normalize etmişsin. Sen aşık olunacak bir insansın, olmayana da güle güle. Bunu sevgiliye söylemek olacak iş değil. Yarın öbür gün kolayca birine aşık oluverir ve direk ayrılır senden. Aşk zamanla sevgiye dönüşüyor zaten taraflar birbirini tanıdıkça, alıştıkça. Hiç aşk olmamışsa sadece sevgi varsa o arkadaştır. Aşksız tutku heyecan olur mu olmaz.

29 ekim 2020 01:10

6. Benim eski sevgilim de aynısını demişti bana. ben ona aşıkken onun bana aşık olmadığını bildiğim için hep birşeyler eksik kalmıştı içimde, bir türlü yediremiyordum bunu. Süslü sizin de bu sözler kalbinize batıyorsa ve kaldıramıyorsanız bence daha fazla taşımayın bu yükü. Ama İlişkim harika gidiyor, bu benim için sorun değil, beni elinden geldiğince tatmin ediyor derseniz ne ala. Umarım herşey gönlünüzce olur

29 ekim 2020 01:11

7. Sevgi aşktan tabi ki daha kıymetli ama aşk yerini sevgiye bırakır sevgi köklendikçe ve o heyecan o tatlı telaş yerini güven huzur sevgi ailevi bağlarla hislerle dolu bir ilişkiye bırakır. Ama sizdeki gibi hiç aşık olmadan (heyecanlanmadan, ister istemez sık sık onu düşünmeden, hayal etmeden, dediklerini, söylediklerini, gülüşlerini gözünde tekrar tekrar canlandırmadan, acaba şimdi ne yapıyordur demeden, kokusunu düşünüp heyecanlanmadan, fotoğraflarına dalıp gitmeden vesaire) sadece sevme gibi bir durum olmaz. Ha ne olabilir mantık ilişkisi olabilir, onda da sevgi açığa çıkabilir ama daha çok bir ortaklık, bir dostluk gibi. O sevgi de üzgünüm ama o ilk aşkın dönüştüğü sevgi değildir önemseme, insan olarak sevme, sempati besleme, dostluk bağı falandır.

29 ekim 2020 01:11

8. Beautyaddicted sevgi ve aşk birinden biri seçilmesi gereken şeyler değiller, birbirini barındıran besleyen ve doğuran şeyler. siz her ne yaşadınızsa dünyayı tamamen ondan ibaret sanıyorsunuz ancak öyle değil, kendinizi böyle düşüncelerle kısıtlamayın derim.

29 ekim 2020 01:12

9. Aşk, insanın aklının başından alan uç bir duygu. Ben de bunu bir kere yaşadım. Şu an hayatımda olan adamla ilk tanıştığımda da her gördüğümde inanılmaz heyecanlanıyordum ama bu o aşk olarak yaşadığım duygu gibi bi şey değildi. Gözüm asla kör olmadı. Onu olduğu gibi gördüm. Olduğu gibi sevdim. Ona karşı hissettiklerim sevgi, merhamet, şevkat bir sürü güzel duygunun karışımı ve sakin. Aşk gibi haşin ve yıpratıcı değil. En azından ben aşk olarak tanımladığım şeyi bu şekilde yaşamıştım.

Şu anda da geri dönüp baktığımda ah keşke o günlere dönsem, eski sevgilimle olsam gibi bir düşünce aklımın ucundan bile geçmiyor.

Sevgiliniz kendisini iyi ifade edememiş olabilir. Zaten size karşı hislerinin ne olduğunu en iyi siz bilirsiniz. Bakışından, dokunuşundan, konuşma tarzından. İnsan sevdiği insana aradan 30 yıl geçse de herhangi biri gibi davranmıyor. Bunu nene dedelerimizden bile görüyoruz.

Gözlemleyin ve siz karar verin.

29 ekim 2020 01:52

10. genel konusuyorum, sevdigim eski erkek arkadaslarimin hiiicbirini hatirlamiyorum. benim icin oylesine varlardi. resmen bosluk doldurmuslar ki oyleysine iliski yasayan biri de degilim. asik oldugim eski erkek arkadasimin yeri ayri. ailemin yeri gibi, hani baska bir seyle istesen de kiyaslayamazsin. boyle hisseden insan icin sen gitsen baskasi gelir acikcasi.

29 ekim 2020 02:02