dizi-filmlerdeki oyuncular tüm repliklerini ezberliyor mu?

valla cahilliğimi mazur görün süslüler :) az önce dizi izlerken aklıma takıldı. kısa konuşmalarda neyse de bazen karakterlerin çok uzun konuşmaları oluyor hem de hiç kesilmeden. bunları ezberliyorlar mı çekim öncesinde?

1. sitcom haricinde nerede ezber yapan oyuncu eskiler bu konuda çok özenliydi ama yeni jenerasyonda ezber ne arar? o her gün türeyen sinema filmi uzunluğundaki bölümlerde replik ezberlemek diye bir şey kalmadı artık. sesli çekim yapılan dizi çok az çoğu dizi çekildikten sonra üzerine dublaj yapılıyor. kendi sesiyle oynayan oyuncu bulursanız öpün başınıza koyun o kadar.

21 temmuz 2019 21:44

2. Dizi film sektöründe sufle verilmesi mümkün. Ama beş sene tiyatroda sahne aldım. Bir kez sufle almadık da unutmadık da, ezberliyorduk.

21 temmuz 2019 21:59

3. Genel olarak türk dizilerinden bahsetmiyorum aslında. Türk dizilerindeki diyaloglar zaten maksimum 100-200 kelime etrafında dönüyor. Kastettiğim şeye Özellikle ingiliz yapımlarında çok rastlıyorum. Mesela sherlock bir konuşuyor, ben takip etmekte zorlanıyorum. Ya da dönem dizilerinde sahneyi hiç kesmeden ve araya başka hiçbir diyalog girmeden sadece bir karakterin 30-40 saniye süren konuşmaları oluyor. Ezberi berbat biri olarak epey zor olmalı diye düşünüyorum bu diyalogları akılda tutmanın

21 temmuz 2019 22:18