doğu anadolu ve güneydoğu anadolu farkı? genel manada?

bi miktar fark haricinde bence aynı. bugün telegram konumuz buydu.

1. Birinde zazacayı daha çok duyarsın diğerinde de kürtçeyi. doğuda yazın serin serin otururken güneydoğuda pişersin. aynı diyemezsin asla etnik kökenleri yemekleri adetleri iklimleri bile farklı iki bölgenin.

5 şubat 2022 02:43

2. Doğuyla ege nasıl farklıysa doğuyla güneydoğu en az o kadar farklı ss. Doğuda doğmuş büyümüş ve güneydoğuda yaşayan biri olarak söylüyorum. Sabah unutmazsam detaylı şekilde yazarım

5 şubat 2022 02:47

3. Doğuda türk nüfusu da daha fazla etnik olarak yani

5 şubat 2022 05:13

4. Biz doğulular fakiriz güneydoğulular değil. Yani bizim oralarda gariban sayısı daha fazla. Ayrıca ben bizimkilerin aşiretlerini biliyorum ama memleketten dolayı mı yoksa doğuda olmadığından mı bilmiyorum ama güneydoğudaki gibi hala aşiret toplanmaları, kollamaları yok o kadar. Onun dışındaki farklılıklar belirtilmiş yukarıda zaten.

5 şubat 2022 10:13

5. Ardahanliyiz Ankara'da doğdum. abimin Mardin'ne tayini çıkmıştı Diyarbakır vs gezdik kaldım. Öncelikle etnisite farklı var. Bizde Türk daha çoktur. Güneydoğu'da Arap Kürt Süryani türk.. kuzeydoğuda genelde bilinmeyen Azeri karapapak gürcü tat gibi kafkasi milletler var. Kürt de çok tabi.

Guneyliler genelde Şafii Sünni alevi hristiyan.

kuzeyliler Caferi Sünni Alevi. Hayata bakış ve kültür farkı var epey. Buna mezhep de yaşayış biçimi olarak da etki eder.

Şive farkı oldukça belirgin.

Güneyde HDPye sempati daha fazla. Kuzeyde yok degil tabii ki. güneyde Atatürk'e pek itimat edilmiyor. Karadeniz'de de edilmiyor etnik bir olay değil. Mesela genelde antepliler falan Antep halkı kendi savaştı buraya yardıma gelmedi Atatürk kafasında.

Bu kadar detayla kalsın.

6 şubat 2022 00:27

6. A6 güzel özetlemiş ben de bir taraftan doğulu ve esmer olduğum için kürt sanıyorlar ama aslında azeriyim jdffd açıklayınca da kürt olmayı kompleks yapmışım yalan söylüyormuşum gibi davranıyorlar.

6 şubat 2022 04:01