doğum kontrol hapı kullanırken primolout adet geciktirici kullananınız oldu mu?

süslüler şu an tatile çıkıyorum ve reglim tatilin ortasına denk geliyor ben bunu istemiyorum çünkü yoğun geçiyor benim reglim. ve halihazırda doğum kontrol hapı kullanıyorum.benim durumumda olup regl geciktirici kullanan var mı acaba

1. yanlış biliyorsam özür dilerim ama hapa ara vermeden yeni bir kutuyla devam ettiğinizde kanama olmaması lazım. primolut n kullanmadan yani.

9 ağustos 2024 17:42

2. Ara verilmeyeninden kullanıyorum süslüm

9 ağustos 2024 17:44

3. tamam işte hormonlu haplar bittiğinde o zaman plasebo hapları almak yerine yeni bir kutuya başlamayı söylüyorum.

9 ağustos 2024 17:45

4. 28 günlük kullanıyorum süslü sonra biter bitmez zaten yeni kutuya başlıyorum hiç ara vermiyorum. Ama 26. Hapta regl oluyorum. Sen 26yı içme direkt yeni kutuya başla mı diyorsun

9 ağustos 2024 17:48

5. aynen. ben de aynı soruyu sormuştum bana öyle cevap verilmişti https://www.suslusozluk.com/soru/dkn-kullanırken-reglimizi-geciktirmek-istersek

9 ağustos 2024 17:55

6. A1 süslü haklı. Önce içtiğiniz ilacı tanıyın. 28 günlüklerde benim bildiğim kadarıyla 24 günlük hormon son 4 ü içmeseniz de bir şey olmaz son 4 ü kullandığınızda regl oluyorsunuz zaten. İlacınıza bakın muhtemelen son 4 hormonsuzdur, onları içmek yerine yeni kutuya geçtiğinizde regl olmadan sonraki döngüye geçeceksiniz. Bir kez yaptım bu yöntemi çok şişkinlik ve ağrılar oldu bende ama illa tatile denk geliyorsa primolut alacağınıza kendi ilacınıza devam edin

9 ağustos 2024 17:55

7. özetle renkli hapların bitince beyazları hiç içmeden yeni kutuya başla.

9 ağustos 2024 18:33

8. Teşekkür ederim güzel şekilde cevap veren süslülere. Ayrıca anonim 1in ilk yazdığı cümle hormonsuzları içmeden yeni bir ilaca başla anlamına gelmiyor. Öğretmenim günde 50 tane cümlede anlam çözdürüyorum. İlaca ara vermeden yeni bir ilaca başla ifadesinden hormonsuzları içmemek anlamını çıkarmak da sizin başarınız olsun.

10 ağustos 2024 09:23

9. Soru sahibi ara verilen haplar için dediğimi düşünseniz bile ara vermeden yenisine başla dediğime göre ara verilmeyen haplarda da hormonlulara ara vermeden yenisine başlamanız gerektiği çıkarımını yapabiliyor olmanız lazım o zaman.

10 ağustos 2024 09:55

10. bence bir doktora danışın.ben ilk defa doğum kontrol hapına başlayacaktım ama öncesinde düğünüm için primolut kullanmak istedim.doktor ikisini birden kullanamayacağımı,primolut kullanırken korunamayacağım için istenmeyen bir sonuç doğmasın diye eşimin korunması gerektiğini,adet tarihimden 3-4 gün önce primolutu içmem gerektiğini,ilacı bırakıp adet olduğum ilk günde de doğum kontrol hapına başlamam gerektiğini söylemişti.28 günlük sürekli kullanılan haplar süslü.

10 ağustos 2024 10:49