'doa kozmetik'in son dönemlerdeki fiyat paylaşımları?

doa kozmetiği bilen bilir piyasaya göre epey daha ucuz ürünler satıyor. son dönemde de twitterda maliyet hesabı videoları paylaştı ve aslında 200-300-400 bandındaki birçok ürünün maliyetinin 50 liraya yakın olduğunu geri kalanın influencerlara reklam için verdiği ürünler sebebiyle şişirildiğini ortaya koydu. bu konuya bakışınız nedir? baya baya sömürülüyor ve 5 katı fiyatlara ürün mü alıyoruz :( (gizlinot: hem de parasıyla alabilecek influncrlara bedavadan ürün yollansın diye :() (bu arada doanın beğendiğiniz ürünleri var mı onu da yazar mısınız (gizlinot: skxjksj fırsattan istifade ürün önerisi alırsam sevinirim)

1. Ooo gunaydin suslu. Malesef somuruluyor olusumuz dogru. Ozellikle de yurtdisi meseili urunlerde bu hadsafada

10 kasım 2023 23:09

2. bu ne aptalca bir soru ya.  tüm markalar ürünlerini maliyet fiyatına satsalardı ticaret diye bir şey olmazdı. elbette üstüne kâr koyup satıyorlar??? doa kozmetik de salak olmasın büyük firmalarla sidik yarıştıracak kapasitesi olmadığından aklınca diğer markaları bokluyor. 50 liraya mal ettiği ürünü 400e satacak müşteri kitlesini edinebiliyor olsa doa kozmetik de 100e değil 400e satardı. kimse ticareti sevabına yapmıyor, herkes her şeyi satabileceği en yüksek meblağa satıyor.

10 kasım 2023 23:11

3. mesela a2 min cebinden rahatça para alabilmek varken neden maliyetin üstüne biraz karla satsın? allah kimseyi global firma övecek akıl vermesin

10 kasım 2023 23:25

4. hayır anonim2, bu insanlar sadece maliyetine satış yapsın demek isteyen yok yok ki. e zaten kâr elde edecekler ticaret bu xjjk kaçırdığın yer şu: insanlar benzer kalitede ürünler üretiyor ama nasılsa şu an piyasa fazla diye fiyata ekledikçe ekliyor. Rekabet edecek büyüklükte olmayanlar veya daha yeni çıkmış ürünler bile kendilerini direkt piyasanın en üst fiyatına endeksliyor, nerden ne kadar çırparım diye. Hem ben neden sırf reklamını çok daha fazla yapabilsin diye (ki zaten uzun süredir tanıdığın bir markanın) şişirilmiş fiyatına ürün alayım ki? o büyük markalar da her türlü ticari kârı ekledikten sonra bile fiyat ekliyor. bu indirim zamanları ekledikleri fiyatlardan da anlaşılabliyor

10 kasım 2023 23:28

5. Doa kozmetiği ben yıllardır kullanırım çok da memnun kaldım. Adamlar bir güneş kreminin maliyetinin 5 dolardan fazla olduğunu ispatlayana 1 milyon dolar vereceğini bile söyledi :d tabi 5 dolar olabilir ama çalışanlarına verdikleri maaş, marka değeri, hammadde ücretleri, kâr falan da olunca daha yüksek fiyatlı oluyor ama bana da 30 mllik bir serumun 500-600 liraya satılma garip geliyor. Ki yılda 10 kez indirim oluyor 150 liraya ürün satılıyor onda bile deli gibi kâr alıyorlar ya.

Lrp gibi markaların dediğim gibi "marka değeri" var fakat başka yerde 10-15 birime satılırken burada 700 birime satılıyorsa kimse bana ama o kaliteliiii demesin. Doa bu konuda çok haklı.

10 kasım 2023 23:47

6. Anonim2 gibi gerizekalı olmayın arkadaşlar. Geçen gün laboratuvarlarını da paylaşmışlardı. piyasa,hammadde, arge  hakkında bilgisi olan insanlar. Tüketici dostu olunca aciz fikirlere maruz kalıyorlar.

10 kasım 2023 23:56

7. yani ikisini de saçma bulmuyorum. doa kozmetiği ülkede toplasan kaç kişi biliyor? içerik okumayı bilen, twitter kullanan insanlar falan anca.

dilan polat'ın dandik kremlerini kaç kişi biliyor? nerdeyse ülkenin tamamı. en kenar mahalledeki insanın bile evine girmiş durumda o kremler. neden? çünkü her gün bas bas reklamını yapıyordu.

aynı şekilde global markalar da iş birliklerine para harcıyor ki bilinirlikleri artsın. elf markası mesela çok güzel bir marka, inanılmaz güzel ürünleri var. ülkemize geldi ne lansman ne iş birliği ne başka bir şey yaptılar. en sonunda ülkeden çekilip gittiler.

doa kozmetik de bu stratejiyi izlemek istiyor olabilir. bence gayet dürüstler, ben şahsen seviyorum ama kendi kar marjları açısından mantıklı değil. ticaret mi yapıyorsunuz hayır mı...

11 kasım 2023 00:00

8. Do a kozmetik serumlarimdan genel olarak memnunum

11 kasım 2023 12:13

9. ben de a7 süslünün dediklerine katılıyorum. şu an "elbette" rekabetçi bir ortam var, doa kozmetik de sürekli savunmaya geçiyor. diğer markalarda bu savunmaları çok göremiyoruz çünkü böyle şeylere ihtiyaç duymuyorlar. ne kadar sorunlu marka varsa tüketiciyle bu kadar çok polemikleri var; procsin, doa kozmetik, the newlab...

ürün araştırmalarına çok güvendiğim isimler var inf dünyasında ama önermiyorlar, denemiyorlar çünkü başınıza o ürünler yüzünden bir iş gelse gerçekten hesap sorabileceğiniz, hakkınızı arayabileceğiniz bir durumda olmuyorsunuz. ilk başlarda içerik listelerinde çok farklı ilerlemeye çalışan the purest bile sözünü tutmadı, ürünleri ilk çıktığında bile, daha sonra parfüm dozu arttı her şeyde zaten ama bakın herhangi bir laf dalaşları var mı? size iyi gelmiyorsa bunu herhangi bir mecrada belirtip ürünleri tercih etmeyebilirsiniz.

doa kozmetik de bir sürü sözünü çiğnedi, markalarda eleştirdiği şeyleri kendileri de yaptı. bunların çook göze batmasının sebebi üstüne çok konuşmaları. ben de kullandım doa kozmetik ürünlerini ama birden fazla ürünü başka markalarda deneyince kalite farkı belli oluyor zaten. özellikle güneş kremi gibi bir konuda asla güvenmem bu markaya.

12 kasım 2023 00:31