doktor kariyer sorusu açıklama kısmında?
doktorlar ve tıp öğrencileri halimden iyi anlayacaktır, çok büyük bir ikilemin içindeyim. dördüncü sınıfı bitiriyorum ve artık tus dershanesine eylül itibariyle başlayacağım. ailem taksitlerini bitirdi dershanenin tüm parası ödendi, tuzlu zaten baya tus dershaneleri bilirsiniz. pandemiden önce kariyer planımı almancaya 3. ve 4. sınıfta yönelmek, 5. ve 6. sınıfı tusa ayırmak böylece almancada temelimi oturmuş ve biraz ilerlemiş olmak, ama 5 ve 6 da tusa önem vermek böylece iki kapıyı da açık tutmak şeklinde ayarlamıştım. fakat bugüne kadar yaptığım tüm kariyer odaklı planlar gibi bu da suya düştü ve 3. sınıfın 2. döneminden beri evde olduğum için almanca kursum a2.1deyken kapandı. hala aklımda almanyaya gitmek, almanyada uzmanlık var ama tusa dershanesini de ödedik ve açıkçası tüm doktrolar kapalı kutu bu rahat yaşama konusunda falan. tepki çekme gerçekten istemem ama ben tıpı mezuna kalarak kazandım ve büyük şehirlerdeki güzel üniversitelerden birindeyim şu an. aldığımız eğitimin çoğu tıp fakültesinden kaliteli olduğunu düşünüyorum ki bu hem üniversite giriş sıralamalarından hem de mezun öğrencilerin hekimlik becerilerinden belli ve ben türkiyede 10k maaş alıp, köle gibi çalıştırılıp üstüne hastalardan azar yemek, sözlü ve fiziki şiddete maruz kalmak için tıp okuduğumu düşünmek istemiyorum. ama twitterda, sosyal her mecrada, televizyonda gördüğüm bu. benim hayattan beklentim denize kıyısı olan ege ya da marmara şehirlerinde müstakil evde yaşamak, lükslere para biriktirerek ulaşabilmek ileride çocuğum olursa ona en iyi eğitimleri vermek. bu dedikelrim önceden bir doktor için ya da evlenince araya çocuk vs de girince iki doktor için çok kolay hedefler olurken şimdi öyle değil. az önce okuduğum tiwitte doktorun maaşlarını araba almak için biriktirdiği ama yetmediği için bisiklet alabilmesiyle ilgiliydi mesela. ben gerçekten doğruyu bilmek istiyorum almanya- türkiye tercihi yapmadan. hastan koşulları, türkiyenin geleceği (bundan zaten pek ümitli değilim), doktor maaşları, hak ettiğimizi alamak gibi durumlar gerçekten benim bildiğim gibi mi, abartılıyor mu? bir doktor ne kadar rahat yaşar, kaç yaşında ev araba alabilir? doktor olan, bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
lütfen zaten dr olacaksın, maaşını mı az buluyorsun gibi yorumlar yapmayın. ben iki ülke arasında her şeyini tartıp seçim yapmaya çalışıyorum. böyle yorumla r bol bol yapıldığı için söyleme gereği duyuyorum.