doktor vajinal duş alma dedi. peki siz nasıl temizliyorsunuz.?

merhaba susluler vajinal enfeksiyon teşhisi konuldu. fakat ben yıllardır. banyoda ya da gece yatarken duş aldığımda hep vajinal duş alırım. hatta bu yaz ayları günde 2 kere filan olur. fakat doktor sakın temizleme vajina kendi kendini temizler dedi. fakat ben ila içini temizlemek istiyorum. içim rahat etmiyor. siz bu konuda napıyorsunuz. ya da başka hangi yöntemlerle temizliyorsunuz?

1. Vajinal duş ne tam olarak? Su şeysini vajinanıza doğru mu şeyapıyorsunuz?

8 eylül 2018 21:56

2. Vajina içi yıkanmaz ki ya? Ben hiç yıkamadım (29 yaşındayım) ve şimdiye kadar hiç vajinal enfeksiyon mantar sorunu yaşamadım

8 eylül 2018 22:02

3. süslü lütfen vajina içini günde iki kez yıkadığınızı söylemeyin :(

8 eylül 2018 22:03

4. Cevaplar için teşekkürler, yikanmadigini yeni öğrendiğini zaten yazdım. tekrar belirtmenizin aaaa bilmiyor musun. Evet bilmiyordum öğrendim ne var bunda? Başka bir yöntem vs yazabilirsiniz....

8 eylül 2018 22:10

5. Bahsedilen suyu direk vajinaya tutma. Evet yapılması yanlış ve vajinayı enfeksiyonlara açık hale getiriyor. Eczanelerde satılan vajina yıkama jelleri var onları kullanabilirsiniz. Bir süre vajinanıza direk su tutmamak sizin için daha faydalı olur

8 eylül 2018 22:12

6. Siz bu konuda ne yapıyorsunuz diye sormuşsunuz. Biz de cevap verdik " bir şey yapmıyoruz temizlemiyoruz". Ayrıca intim jeller de çok zararlı onlar da doktor özel olarak belirtmediği sürece kullanılmamalı.

8 eylül 2018 22:15

7. Sulandırılmış sirke kullanabilirsiniz. Bizzat doktor tavsiyesi. Asidik ph ı korumaya yardımcı oluyor.

8 eylül 2018 22:18

8. Ben 4. Anonim. Regl bitiminde ya da özel olarak kirli olduğunu düşündüğümde sirkeli su ile yıkıyorum. Ayda 2 yi geçmez ama

8 eylül 2018 22:21

9. Ben duş jeliyle falan yıkıyorum bir şey olmuyor. Aksi takdirde kokmaz mı ya?

8 eylül 2018 22:21

10. 13. Anonim dış kısmı duş jeliyle çok sık olmamak kaydıyla yıkayabilirsiniz zaten. Vajina içinden bahsediyor soru sahibi orası yıkanmaz

8 eylül 2018 22:23