doktor ve öğretmen arasında statü farkı mı var gerçekten ?

merhaba süslüler direkt konuya giriyorum. ben öğretmenin geçen sene atandığım şehirde kendi memleketimden bir asistan doktor ile sosyal medya üzerinden tanıştık. 1-2 ay öylesine mesajlaşıp kahve içtik sonra üslubu bana pek hoş gelmediğinden konuşmayı kestim zaten araya yaz tatili girdi. sonra dönem başında yine yazdı konuşmaya başladık rahatsız olduğum şeyler belirttim vs. sevgili olduk. zaten bu şehirde hiç tanıdığımız yok ikimizinde güzel vakit geçiriyorduk baya yoldaş olmuştuk birbirimize. son zamanlarda instagramda takipçi sayısı çok artmaya başlamıştı. sonra bir gün şüphe ile instagramini karıştırırken kendi okulundan tıp fakültesi öğrencisi bir kız ile yazışmalarını gördüm. flörtöz konuşmalar değildi. nasılsın merak ettim tarzı diyaloglar geçmiş. bana bu kızdan hiç bahsetmemişti. sorunca üstü kapalı cevaplar verdi instagramdan tanışmışlar. ben biraz üstüne gidince aşırı parladı ve bana ''sen kendini ne sanıyorsun, sen bana denk değilsin, gelecekte doktor biri ile evlenmeyi tercih ederim tarzı'' bir şeyler söyledi ki şok oldum. maddi anlamda çok şükür kendime yetiyorum ailemin durumu da gayet iyi. ondan asla maddi bir beklentim olmadı. evlilik konusunu da hiç konuşmamıştık. ne alaka bunu öne sürdü hiç anlamadım. ikimiz de çok genciz (26), muhafazakar değiliz yani evlenme baskısı yok üzerimizde. ama beni en çok kıran şey ''sen kendini benimle denk mi görünüyorsun" sözleri oldu. sakinliğimi korudum hersey bitmiştir dedim ayrıldın. 1 hafta oldu hâlâ günaydın falan yazıyor asla cevap vermiyorum. bu kafadaki biri ile ne arkadaş ne sevgili olunur. inanılmaz soğudum. böyle bir statü farkı var mı gerçekten aramızda. çevremdeki kimse bana böyle bir şey söylememişti hâlâ şaşırıyorum. belki daha güzelini istiyorum, daha gencim düzenli ilişki bana göre değil vs. dese yine şaşırırdım ama bu kadar da değil. evlilik meraklısıymış meğer şaka gibi. sizler ne düşünüyorsunuz merak ettim süslüler.

1. Seninle vakit dolduruyor süslü. Aynı şeyleri bu kadar net söylenmese de ben de yaşadım, 25 yaşındaydım o zamanlar ve takılıyordum yani daha yeni işe başlamıştım ve evlilik gibi bir talebim de yoktu. Bu biraz doktor egosundan kaynaklanıyor. Pek çok doktor memur/işci/ çiftçi ailenin zeki çocuğu. Statü gelince ne yapacağını şaşırıyor pek çoğu. O yüzden kafana takma derim. Ayrılığınız baki kalsın bu sözleri yeme.

15 ocak 2023 12:49

2. Troll olduğunu düşünüyorum kardeş kusura bakma hazır yeni maaşlar da yatmışlen gelip ortalığı karıştırayım mı dedin ne dediysen artık.

15 ocak 2023 12:54

3. Dürüst olmak gerekirse toplum gözünde statü farkı var. Tıp şu an çok revaçta iken öğretmenlik maalesef gereken değeri görmeyen konumda. Mezun fazlasıyla öğretmen enflasyonu oluşurken doktor kıtlığı var. En basiti bir taraf bizi atayım diye kamuoyunda boy gösterirken, diğer taraf istifa ile tehdit ediyor.

Ancak ikili ilişkisinde dahi bu egoyu size yansıtan bir adamdan ayrılmanız sizin için iyi olmuş. Zaten kendisinin de belirttiği gibi "hayalindeki" kişiyi bulunca o sizi bırakacakmış. Ayrıca evliliğe gerek yok diye düşünseniz dahi sizi gelecek planlarına dahil etmeyen, yanında hayal etmeyen kişileri siz de hayatınıza almayın. İnanın değmezler.

15 ocak 2023 12:57

4. Gerçekten şaşırdım süslü. Mesela şöyle bir minik tartışmamız olmuştu. O üniversiteyi küçük bir şehirde okumuş ve hep ders çalışmış, arkadaş ortamı olmamış hiç. Ben Eskişehir de okudum ve bir kaç kez Avrupa seyahatlerim oldu. Bana laf arasında şaka ile karışık sen baya takılmışsındır oralarda flörtlerin vs. Olmuştur dedi buna kızdım bende ama sonra tatlıya bağlandı olay. Mesela burda aklımda bir şüphe kaldı bunu ayrılmak için öne sürseydi yine çok kızardım ama şaşırmazdım. Çünkü bir sinyal verdi ordan yani.

15 ocak 2023 12:58

5. Doktor kuzenim var evlenmek icin hep kendiyle denk ya da kendinden iyi kariyeri olan insanlari hedeflerdi .allem edip kallem edip tusta derece yapan biriyle evlendi

15 ocak 2023 13:02

6. Ya bunları bize seçerek mi veriyorlar? Ben de gelir uzman yardımcısıyım,bakanlıkta çalışıyorum. Doktor biriyle yaklaşık 6 ay sevgiliydim, doktor birisiyle evlenmek için ayrıldığını söylemişti. Bu tarz insanların sorunları olduğunu düşünüyorum kesinlikle. Üzerinde bir eziklik kompleksi hissediyorlar. Zamanında ailesinde görmediği maddiyatı istiyor ya da başka şeyler. Statü farkı olabilir, çünkü toplumda bulunduğunuz makam farklı keza bizimde (eski sev. İle benim) öyle.Fakat bunu başta da biliyordu.Keşke üslubundan dolayı kestiğiniz yerde bitirseydiniz. Benimki baştan beri kendini çok iyi saklamıştı. Sen kendini ne sanıyorsun ne demek ya? Bir tane tokat geçirmemek için kendimi zor tutardım herhalde. Hanımefendilikte bir yere kadar, sen iyi dayanmışsın süslüm. Yazmaya devam etsin ve sen daha karakter sahibi birini bulunca da kudurur. Evlilik meraklısından ziyade sizinle beraber olmak için sevgili kalmış gibi geldi. Çok benzerini yaşadığım için yazıyorum bunları da süslüm. Çok güzelsin ama ben doktorum ve doktor birisi bana daha uygun makam olarak demişti. Sırf beraber olmak için sevgili olduğunu da ortak bir arkadaşımız söyledi. Muhtemelen senin eski sevgilin de öyledir. İğrençler ya tiksindim.

15 ocak 2023 13:04

7. Evet tabi ki de statü farkı var. Ama bu anlatılan hikayede, meslek ve statüden bağımsız,  karakteri bazı şeyleri kaldıracak kadar gelişmiş olmayan bir kişi görüyorum. Yani onun karakteri böyle, kompleksli biri. Hani kendisi temizlikçi de olsa farketmezdi, böyle davranırdı

15 ocak 2023 13:05

8. Doktorla evlenmek istemesinde sorun yok benim gözümde. Herkes kafasında kriter belirler. Ben de eşimin belirli bir eğitim seviyesinin üzerinde olmasını istemiştim. Buna göre biriyle evlendim. Sıkıntı bu kişiyi bulana kadar kendine "layık" görmediği kişiyle takılması ve yüzsüzce bunu söylemesinde.

15 ocak 2023 13:06

9. Bu arada statü farkımız var tabii ki bir süslünün de dediği gibi mesleğimizin olur yanı kalmadı, buna ben de üzülüyorum elini çarpsan öğretmene değiyorsun ki eğitim sistemi içerisinde kötü okullar, kötü öğrenciler, kötü fiziksel koşullar var. Bu öğretmene kendini değerli hissettirmiyor haklı olarak ben hissetmiyorum yani itiraf etmek gerekirse.

15 ocak 2023 13:07

10. Arkadaşlar clickbait değil gerçekten. Kendi yaşadığım durumu aktardım sadece. Yani adam ben avukatım sen yanıma yakışmıyorsun dese o şekilde paylaşırdım soruyu zaten. Kesinlikle doktorları hedef göstermek niyetinde değilim. Benim de doktor akrabalarım, arkadaşlarım var. Hiçbiri eksik olmasın, hepsine minnettarız. bu şekilde algılanmasını istemem. Sorumu karşı tarafın statüsü öne sürmesi açısından değerlendirirseniz sevinirim.

15 ocak 2023 13:10