dost görünen düşmanla nasıl basa çıkılır ?

bana dostmus gibi görünen methiyeler düzen, güya beni çok seven bir arkadaşım var ancak ben sevmediğini çok iyi biliyorum. her zaman hep kendi menfaatleri doğrultusunda hareket eder asla beni düşünmez. mesela bir grubumuz var bana doğum günü hediyesi bile hazırlamadı senelerdir bu sene ben söylenince hazırladı ki onu bile o yapmamis grubumuzdaki diger arkadaşımız demiş x'in doğum gününü kutlamak için biseyler yapalım diye. millete kendisi hakkında yalan yanlış şeyler anlatıp aman x duymasın diyormuş. benim duymamami istemesinin sebebi de olayların aslını bildiğim için.yalanı ortaya çıkmasın diye.bu insan benim her zaman ilişkime, aileme, diğer arkadaşlarıma herkese özetle hayatıma dahil olmak istedi. zorla kendini eve davet ettirdi (tabii ki etmedim). mesleki olarak da hep kuyumu kazdı beraber staj yaptığımız yerlerde boyle değişik bir insan. şu an ayni sınıftayız ve düşmanlığı sevmedigim için düşman olmak istemiyorum. ancak artik saf saf yok o maksatla öyle dememiştir demek yerine tepki koyuyorum. kızlar allah aşkına yardim edin bu dost görünümlü düşmanla nasıl baş ederim ? bencilliklerini tatsin istiyorum.

1. Zaten fazlasıyla koydum suslum ama ben soktuğu lafların, kinayelerinin hepsi burnundan gelsin istiyorum. Tam bi attention whore zaten

7 mart 2019 15:41

2. Ben doğum gününde hep pastamı aldım hediyemi özenle hazırladım. Onun da doğum günü yaklaştı ancak hiçbir şey yapmamayı düşünüyorum. Yalanlarıyla da yüzleşemem çünkü bu sefer anlattığı arkadasımin başını yakmış olurum suslum

7 mart 2019 15:48

3. Anonim 1. Suslum açıkçası ben de dahil herkesi bu zamana kadar parmağında oynattı biz de kişisel sorunları var sıkıntıları var diye sesimizi çıkartmadık aslında burnundan gelsin dediğim yani intikam almak değildi ona bencilliğini ispat etmekti. Kendisi dünyanın sadece onun için döndüğünü sanıyor ve öz saygıyla bencilliği karıştırıyor..

7 mart 2019 15:59

4. Zaten kendisi hic tanımadığı sevgilimle beraber yuksek lisans yapıp büro açma hayali kurmuştu. Hayaline gore de ben de evde onlara yemek yapıyormuşum. Bana aynen bunu dedi. Ayy x düşünsene ben de (sevgilim y olsun) y ile yuksek lisans beraber yapıp büro açıyormuşum sen de bize evde tatsız tuzsuz otlarından pisiriyormissun dedi. Sağlıklı beslenmeme de atıf da bulunuyor aklınca.bu kadar rahatsız bir insan yani

7 mart 2019 16:04

5. Suslum evet ben de açık oynayacağım zaten sinsilik hic huyum değil tepeme çıktı artik..

7 mart 2019 19:53

6. Süslüm öyle bir burnundan geliyor ki. Benim hiçbirşey yapmama gerek kalmadan bir bir etrafındaki insanları kaybetti. Ortamı domine etmek için elinden geleni yapan, arkadaş grubunda herkesi birbirinden kiskanan, kendine rakip olabilecek birini sezdiginde önce çok yakın davranıp, herşeyiyle kendine bağlayıp, bak ben senin en yakın arkadaşınım şunu şöyle yapma, oraya öyle gitme, bence benim dediğim şeyi yapalım çok mantıklı diye direten tip şuan yapayalniz kaldi.

Onun patavatsız, had bilmez halleri yüzünden çok gerildim ama hep lafını verdiğim için, altta kalmayan ve kullanamadığı tek kişi ben olduğum için rakip bellendim. (gizlinot: Bir gruba iki koç burcu fazla .d koç herkesi yönetir bir başka koçu yönetemez. İpler orda kopuyor .d) Her seferinde de "ay ben ne dedim ki , ay aşkolsun gerçekten benim bu tavrım hakkında bunu mu düşündün, benim kalbim temiz.." manipülasyonu ile bizim diğer saf grup arkadaşlarını kandırabildi, daha doğrusu onlar aman ağzımın tadı bozulmasin diye susmayi pek sever. Ay ama öyle demek istememiştir, çok sert yapma diye beni darlarlardi.

şimdi herkes hayatına bakarken, hepimiz işimizde gücümüzde mutluyken, o iş hayatında olayların öyle iş cevirirken arkadaşlarının tahammül etmesi gibi yurumedigini anladı ve hiçbir ofiste kendine yer bulamadi kös kös evinde oturuyor. Ama drama queenlige devam. Ben bahstsizim, ay ben sanssizim bla bla. He he taam diyip geçiyorum.

7 mart 2019 23:21

7. Kısacası bir karma de diyalektik de ilahi adalet de. Ama inan ki eninde sonunda elinde patlıyor bu kişilerin bu laf sokma, hasetleme, adam kullanma huylari. Ben şuan hicbir zaman altta kalmadigim, benimle baş edemedigindeki o hinclanmalari icin cok mutluyum. Ama cevredeki saftirik arkadaslari ikna etme cabam icin uzgunum. Sakın kimsenin gözünü açmaya çalışma , insanların çoğu kendine ucu dokunana kadar üç maymundur. Sen yiprandiginla kalirsin. Sallama, çok konuşma, konuşurken de ah canim haklisin, doğru söylüyorsun de geç. Bi süre sonra senden beslenemediği için başkalarına yönelecek.

7 mart 2019 23:23

8. Suslum öyle bi yazmışsınız ki ben yazsam bu kadar olur. Resmen arkadaşımı anlatmissiniz.. Ağzım açık okudum yani manipülatif tavırları olsun, adam kullanma huyu olsun ayni sizin arkadaşınız gibi.. Umarım karma bu insan için de işleyecek. Elimde cekirdegimle oturup bekliyorum çünkü öyle fedakarlıklar yaptım ki en iyi yerlerde staj yapsin, iyi referansları olsun diye..

7 mart 2019 23:33