dostoyevski  insanın canını en çok acıtan şey ...?

tam olarak derdini seveyimlik bir soru ama süslüler " aslında insanın canını en çok acıtan şey; hayal kırıklıkları değil, yaşanması mümkünken, yaşayamadığı mutluluklardır." bu sözün geçtiği dostoyevski kitabı hangisi? yoksa şehir efsanesi falan mı dostoyeveski hiç böyle bir şey yazmamış mı?araştırdım ama hangi kitaptan olduğuna dair bir şey bulamadım...

1. Valla Dostoyevski’nin bütün kitaplarını okudum karamozov kardeşler bin sayfa, suç ve ceza yaklaşık 800. Allah bilir hangisinde, nerede geçiyor. Ama Dostoyevski’nin söyleyeceği tarzda bir söz.

16 nisan 2019 23:07

2. şehir efsanesi. bunun benzeri kaynağı olmayan insanın canını en çok acıtan sözler söylenmemiş olanlardır tarzı bir söz var onun da source'u yok. herşeyin altına dostoyesvki yazıyorlar. goodreads'den aratın çıkmazsa yoktur.

16 nisan 2019 23:09

3. Beyaz geceler’e benziyor. Tam kitaptaki karakterin söyleyebileceği bir cümle gibi geldi ama emin değilim tabi

16 nisan 2019 23:18

4. Yer altından notlar çok sevdiğim bir kitap hiç böyle bir cümle hatırlamıyorum. Hatta böyle bir cümle hiçbir kitabında hatırlamıyorum. Böyle şeyleri çok aklımda tutamam ama dostoyevski çok sevdiğim bir yazar. Bu söz onun tarzı değil de sanki daha çok Sabahattin Ali'nin falan yazacağı tarzda birşey. Onun da yazmadığını biliyorum. Bilmislik yapmak istemem yanılma payım var ama bana uydurma geldi.

16 nisan 2019 23:23

5. Yer altından notlar’da yok ona Eminim. Ama sanki Alyoşa söyler gibi. Raskolnikov da o delilik halinde söyleyebilir her şey olabilir :)))

16 nisan 2019 23:29

6. Yok ya alyoşacıgım böyle birşey söylemez ashlabm. soru sahibi süslü sen bulursan yaz artık buradan. Bizi merakta koyma :p

16 nisan 2019 23:31

7. Aynen soru sahibi bir aydınlanma beklerken bizi aydınlatma görevini aldın. Hayırlı olsun :))

16 nisan 2019 23:34

8. İnternette biraz araştırınca bu sözün senecaya ait olabileceğine de dair bazı yerler gördüm, maalesef seneca okumadığım için bilmiyorum ama nedense dostoyeskidense o daha mantıklı geldi adamın mutluluk,bilgelik vs üzerine bir sürü kitabı var. Tam o tarz bir kitapta geçecek söz

17 nisan 2019 00:06

9. 1000 kitapta ise biri bu sözü yeraltından notlar kitabının alıntısı olarak paylaşmış fakat kitabı pdf indirdim,cümle araması yaptım böyle bir cümle çıkmadı. Gece gece kafaya taktım ben de

17 nisan 2019 00:12

10. İşsiz olduğum için anlık bildiriyorum

Delikanlı

Kadın budalası

Ezilenler

Bir yazarın günlüğü kitaplarında böyle bir söz yok

17 nisan 2019 00:23