dugun oncesi arkadaslarla partide alkolu biz mi odemeliyiz?

sy

1. susluler merhaba baslikta tam aciklayamamis olabilirim. simdi ben nikah oncesi yakin arkadaslarla (yaklasik 10-15 kisi) eglence duzenlemek istiyorum. sizce tum ickileri biz mi odemeliyiz yoksa alman usulu mu ya da 1 icki bizden gibi mi gitmeliyiz? yani siz nasil yaptiniz ya da cevrenizde nasil gördünüz after party/ before party organizasyonlarinda?

8 ağustos 2022 17:16

2. biz after yaptık ve bi sayı belirledik. bu kişilerin fix menüsünü ve 4 kişiye 1 adet 70lik rakı gelecek şekilde mekanla anlaştık. bunun dışında yeme içme ekstraları herkes kendi ödedi. mekan sahibi bunu belirtmiş şu andan itibaren siz ödüyorsunuz şeklinde uyarıda bulunmuş o yüzden sorun yaşamadık.

8 ağustos 2022 17:20

3. durumunuz iyiyse siz ödemelisiniz. değilse herkes kendi yediğini öder. çevrem fakir dolu olduğu için herkes kendi yediğini ödüyor.

8 ağustos 2022 17:21

4. ben de belli bir limite kadar biz odeyelim diye dusunmustum a2 gibi. yemekli yapmayacagim zaten aksam 8-9 gibi bulusulur sonra bir mekana gecilir 90lar calinan. cok da guzel kokteyller var. 1 ya da duruma gore 2 kokteyl odemeyi dusunmustum ben de. sonrasinda sizin de yaptiginiz gibi mekanla konusup bunun uyarisi yapilabilir cunku bir kisi 5-10 tane icse o kadar odeyemem :(

8 ağustos 2022 17:24

5. Süslü yapabiliyorsanız siz ödeyin. Genelde afterlarda düğün sahibi ödüyor. Ama durumum çok zorlar diyorsan belirli sayı olabilir. Ama onda da sürekli hatırlatman gerekir. Hadi birileri sarhos oldu hatirlamadi vs sen bütçe ayır gene kenara.

8 ağustos 2022 17:33

6. fix menu + 1 icki sizden iyi gibi suslu bu ekonomide fazlasi sizi zorlayacaksa hic gerek yok

8 ağustos 2022 20:45

7. Biz düğünden sonra after yaptık, 15-16 kişiydik ve alkollü yemekli bir organizasyondu ve biz ödemiştik süslü. Bana misafirlere ödetmek çok ayıp geliyor. Tabi misafir de durması gereken yeri bilir zaten, beş altı kadeh içmemeli kimse.

9 ağustos 2022 00:16

8. ben de oyle dusunuyorum suslu duracagi yeri bilir herkes zaten yakin cevre. ben durumu merak etmistim cok tesekkurler susluler cevaplariniz icin. yarin mekanla fiks menu + 1 icki ya da mekan club gibi olursa da sise actirma ya da +2 icki gibi bir fiyat alayim.

gonul ister ziyafet cekelim deli gibi icelim ama malum ekonomi :(

9 ağustos 2022 00:24

9. Yanlış anlamayın ama düğün partisiyle düğün sahibi ödemeli tabiki. Kaldı ki yemekli olsa neyse de 1-2 kokteyl çok az. Insanlar mekana o an eğlenmek için gidiyor. Garsonun 2. Ickide "bundan sonrasını siz ödüyorsunuz" lafı çok cringe. En kötü ihtimalle gitmeden öncesinde arkadaşlarınıza siz söyleyin eğer bahsettiğiniz kadar yakınsa. Çünkü mekânda ya birileri şarhos oluyor ya kalabalıkta anlaşılmıyor. Ekstra önlerine hesap çıkınca apışıp kalabilirler. Sonra hesap kisminda arkadaşınıza ama biz sadece 1 içkiyi öduyorduk falan demeniz biraz bozar açıkçası bence. En azindan yemekli yapin bari. Biz yemek artı+ıçki ödüyoruz. Gerisi sizde gençler ona göre için diyin.

9 ağustos 2022 12:03

10. Süslü bence sadece yakınlarınız olacaksa kimin ödediğine de takılmamalılar. Benim en yakın iki arkadaşım evlendi geçenlerde. Arkadaşım after parti yapmak istiyordu. zaten düğün yapmadılar, nikah da kısa sürdü. Ev falan aldıkları için bütçeleri sıkışıktı. O da bana sordu, herkes kendi yediğini içtiğini ödese sorun olur mu diye. Sorun olmaz siz nasıl isterseniz haber verin geliriz dedik. Sadece biz gelmiştik. :( Arkadaşım çok üzüldü ama ben insanları da anlamıyorum ben sadece mutlu gününde onunla olmak için geldim, herhangi bir beklentim yoktu.

9 ağustos 2022 12:52