“eğer bir şey hakkında şüpheleniyorsam şüphelerim doğrudur” varsayımı gerçek mi?

1. kimse durup dururken şüpheye düşmez diyorum.

28 mart 2020 03:25

2. Herkes için geçerli olduğunu sanmıyorum. Aşırı takıntılı her şeyi kafasında kuran bi ton insan var. Burada da okuyoruz kiminin annesi babası olur olmadık şeyler düşünüp çocuğu hakkında şüpheye düşüyor, kimi en ufak şeyde aldatıldığını düşünüyor. Buna %100 doğru dersek ve inanırsak her konuda şüphelerimiz artar ve takıntı haline gelir.

28 mart 2020 03:29

3. her zaman değil.

örnek:

hava kapalı, gri renkte olduğunda, yağmur yağmasından şüphelendiğimizde yağmurun yağma olasılığı, yani şüphemiz doğrudur.

fakat, hava kapalı iken, bir uçağa biniyorsak, uçağın bu yüzden ve yağmur yağma ihtimali yüzünden düşeceğinden şüphelenmek pek de gerçekçi olmaz.

28 mart 2020 03:31

4. insanina gore degisir. benim icin dogru. gecmis tecrubeme dayanarak ben oyle dusunuyorsam oyledir diyebiliyorum.

28 mart 2020 03:42

5. hatta soyle diyeyim gozumun gordugu >> kendi dusuncem >> baskasinin bana soyledikleri

28 mart 2020 03:46

6. Şüphe duyduğum her durumda şüphelerim doğru çıktı. Özellikle ikili ilişkilerde

28 mart 2020 05:04

7. Şüphelendiğim herhangi bir şey kısa süre içinde gerçek çıkıyor. 6.his mi nedir bilmiyorum.

28 mart 2020 09:36

8. sanmıyorum. herkes olay hakkındaki görüşlerini kendi geçmişinden getirdiği karakter toplamına göre yapar. ruh hastası insanlar havadan nem kapıp her şeyden şüphelenebilirler.

28 mart 2020 21:45