eğer türkiye müslüman bir ülke degil de hristiyan bir ülke olsaydı?

daha gelişmiş bir ülke mi olurduk ? ne gibi farklılıklar olurdu sizce? bazen aklıma geliyor bu soru. sormak istedim.

1. Yunanlar Macarlar gibi falan olurduk bence.

4 ağustos 2023 22:24

2. Sırplar gibi olurduk. Yine geri kalmış, aşırı milliyetçi ve dinci olurduk ama en azından rahat rahat cinsel ilişki yaşardı köydeki insanlar bile (eşcinsel olmadıkları sürece)

4 ağustos 2023 22:27

3. Her hristiyan ülke gelişmiş mi sanki. Bulunduğumuz coğrafya dolayısıyla mümkün değil. Ortadoğu kültürü illa ki olur

4 ağustos 2023 22:29

4. Farklı olacağı kesin de bu dinlerin iyi/kötü olmasından değil ticarette kolaylık sağlamasından kaynaklanırdı. Hristiyan türklerin sayısının az olması veya asimile olmalarının sebebi bu. Bizim müslüman olmamızın altında yatan sebep de zenginliğin o zaman müslümanların elinde olmasıydı. Hala daha öyle.  Şu an bütün dünya üstü örtülü din değiştiriyor mesela bunun sebebi gene ticaret. Gelişmişlik olarak sadece neoliberalizmi kabul ediyorsunuz gibi geldi bana ama bu da doğru bir düşünce değil.

4 ağustos 2023 22:31

5. Hayır, farkındalık seviyesinin hangi dinden olduğunla bir alakası yok.Cogunlugu hristiyan ülkelerin hepsi mutlu mesut refah düzeyinde yasamiyolar.

Bilişsel ve ahlaki seviyenin yüksek olması önemli.

4 ağustos 2023 22:35

6. Bizim müslüman halimiz balkanlar ben de katılıyorum, ama yine de akp diye bir şey yok, jipli sümeyyesular yok, güzel be. Ben yozlaşmış siyasetçinin de dinsizini istiyorum, viskisiyle kahkaha atarak soysun bari, şampanya bardağında gazoz içerek değil.

4 ağustos 2023 22:40

7. Din isin icine girince boka batiyor olay. Ateizmin cok oldugu yerler gelismis oluyor.

4 ağustos 2023 22:42

8. Hristiyan bir ailede doğsaydın Hristiyanlık dinine aşık olurdun a8 😅

4 ağustos 2023 22:51

9. Arnavutlukta ateizm hakim ama çok da gelişmiş sayılmaz. Din olarak bakınca yahudiler daha gelişmiş. Abd de sadece hristiyanlık yok yahudilik de var mesela. Yahudilerin olduğu ülkelerde ticaret çok gelişmiş. Afrikada hristiyanlık da var mesela. Hiç dine inanmayan Amazon yerlileri de pek gelişmiş sayılmaz ya da afrikadakiler. Bulunduğun coğrafya daha önemli

4 ağustos 2023 22:52

10. 21 yaşına kadar hristiyan olup sonradan Müslüman olan me 🤪