eşim beni hiç övmüyor ?

güzel bir yemek, tatlı yaptığımda hiç güzel olmuş demiyor. beğendim, çok güzel olmuş desin istiyorum. böyle yaptıkça hevesim kaçıyor. ailesi de böyle. tatlı, pasta börek yapıp götürdüğümde sadece eline sağlık diyorlar. başlarda nasıl olmuş nasıl olmuş diye darlıyordum. övülmek istiyorsun herhalde dedi bir keresinde. artık hevesimin kaçtığını hissediyorum. tatlı, pasta, börek yapmak gelmiyor içimden. takılmam gereken bir konu mu bu?

1. Övülmek değil ama emek sarfedip senin için bir şey yaptığımda iki güzel ince söz duymak istiyorum diyebilirsin ve yapma bence artık. Madem öküz öküz oturup yiyecekler sadece düz yemek yap geç. Pasta börek ne uğraşıyorsun

12 ocak 2024 14:28

2. bunu boşayıp evde gerçek sığır beslesen daha avantajlı ablam en azından etinden sütünden faydalanırsın

12 ocak 2024 14:32

3. İlk evlendiğimde yemek ve Tatlı yapmaya hevesliydim. Çeşit çeşit yapıyordum. Bence güzel de oluyordu. Çünkü deli gibi yiyorlardı. Çok güzel olmuş eline sağlık deyin bir kere ya. Mesela kendi annem babam çay bile demlesem ne kadar güzel olmuş derlerdi. Onlara mi alıştım acaba...

12 ocak 2024 14:33

4. Aynen ablacım sorun sende. Seni şımarık yetiştirmişler. Sorunun öküz kocanla hiç alakası yok.

12 ocak 2024 14:48

5. aman ailesine ne yapıp götürüyorsun boşver ya.

12 ocak 2024 14:55

6. Bana birisi ovulmek mi istiyorsun dese evet ovulmek istiyorum der geçerim. Ayiligin bir sınırı var dedikçe daha beterini görüyor insan. Pazar alisverisinden sonra bile eşime güzellerini secmissin falan derim çünkü neden demeyim ya emek verilmiş, ugrasilmis şeyler. Yemek falan yaptiginda gozumun içine bakıyor, fark ediyorum. Dümdüz nasıl yiyim. Bazıları görev bile olsa insan elbette güzel şeyler duymak ister. İş yerinde bile insanın müdürü hiç olumlu donut yapmazsa motivasyonu düşüyor insanin.

12 ocak 2024 14:56

7. Benim eski sevgilim de böyleydi ki ben arkadaşlarımın ailemin yerken övmeye doyamadığı tatlılar, pastalar, değişik dünya yemekleri yapardım. Övgü mü bekliyorum? Evet insan emeğinin karşılığında övgü bekliyor tabi ki, ama en önemlisi yapılan işin görülmesini bekliyor. Bir süslü de düz şeyler yapın geçin demiş, ben de farketmeden buna yönelmişim ama bir öküz yüzünden siz neden kendinizi sınırlayasınız? Bunun için benim önerim bir erkeğin hevesinizi ışığınızı söndürmesine izin vermeyin

12 ocak 2024 15:11

8. bu minik bir evrensel nezaket kuralıdır ya. biri senin için zahmet edip bir şey yaptıysa -herhangi bir şey- b.k gibi de olmuş olsa bir teşekkür edersin, ellerine sağlık ne güzel olmuş dersin. gerçekten bu kadar bare minimum bir yaşam skilline dahi sahip olamayan insan da afedersiniz ama öküzün önde gidenidir. mağarada kurtlar filan yetiştirmiştir.

anladığım kadarıyla eşiniz de, ailesi de zaten bu yemekleri yapmanızı görevlerinizden biri olarak görüyor ve önemsemiyor/küçümsüyorlar. aç karınlarını doyururcasına hart hurt yemelerinin sebebi de bundan ileri geliyor. "gelin zaten görevini yapıyor, ne diye teşekkür edem ki, neyini övem ki, en iyisi bunun yaptıklarını yımrık gibi boğazımdan tıkam" diye düşünüyorlar.

böyle karanlık kuyularda yetişmiş insanlar maalesef var. bunlarla mücadelenin birinci yolu bunları hayatından çıkarmaktır, yapamadığın noktada da bunlara değil pasta börek götürmek, verdiğin karbondioksitli nefesi bile üzerlerine üflemeyeceksin. evde de bir süre "canım istemiyor, hevesim yok" gibi gerekçelerle yemek yapma, dışarıdan söyleyin, kocan yapsın, kocanın anası yapıp göndersin vs. bakalım ne oluyor ondan sonra...

12 ocak 2024 15:18

9. İş yerinde bir arkadaşım eşlerinizi her şeye alıştırmayın, bazı şeyleri 40 yılda bir yapın ki bir değeri olsun demişti. Ne kadar saçma demiştim o zamanlar. O kadar haklıymış ki aslında.

12 ocak 2024 15:38

10. Suslu ovmezler seni cunku sen kadinsin ve bu da senin gorevin, onlarin gozunde boyle belli ki. Tabii ki pasta borek yapacaksin(!) cunku kadinlik gorevin.. Zaten yapman gereken bir seyi yaptigin icin ovulmeyi hak etmiyorsun onlarin gozunde. Hani ekstra birsey yapmiyorsun onlara gore.

is yerinizdeki arkadasiniz cok guzel soylemis, gonlunuzden gectigi icin yaptiginiz seyler bir bakarsiniz ki goreviniz oluvermis. Yapmayin bir sure de gorsun gununu. Bir de calisiyorsunuz yani ustelik.

Tam bir davar bulmussunuz.

12 ocak 2024 16:28