eşim bu yüzden bana trip atmakta haklı mı?

evden çalıştığım halde bazı günler su içmeye bile vaktim olmuyor nerede ise. yoğurt hazır çorba gibi şeyler yiyorum öğle yemeğinde hızlı hızlı. sonra direkt iş. mesela saat sabah 7de masaya oturduğ akşam 8e kadar 0 hareket ettiğim günün sonunda, yemek yemek istemiyorum kilo alacağımı düşünüyorum o yüzden iki üç basa, zeytin vs ile dizi karşısında geçiştiriyorum. bu her olduğunda eşim bana trip atıyor. bugğn saat akşam 7.30da çalıştığımı gördüğü halde hazır mantıyo pişirmeye kalktı. ya dedim görmüyor musun sabahtan beri bu masanın başındayım bir de mantı yiyip 1000 kalori mi alayım. sen istiyorsan tek başına ye ama ben yiyemem dedim. of puf yapıyor. ama kiloma çok taktığımı pandemide böyle hareketsiz kalarak aldığım için çok üzüldüğümü biliyor yani

1. Telefondan yazdım, düzelteyim: basa=wasa, oturduğ=Oturduğum

21 mart 2022 22:06

2. Ben haklı buldum eşinizi. Ev hayatınız çökmüş gibi görünüyor. Beraber sofraya oturmanın, yemek yemenin psikolojik iyi eden bir yanı var. Bunu yapın. Gününüzü düzene sokun süslü. Leslie vs çalışabilirsiniz. Hiç mi boş vaktiniz olmuyor, oluyordur?

21 mart 2022 22:15

3. süslücüm eve bir walkingpad al. bu kadar da çalışma şirkette sadece sen mi iş yapıyorsun? nedir bu böyle nefessiz...

21 mart 2022 22:23

4. Antik misir kölesinin bile yemek molasi vardir be gunde 11 saat nefessiz ne demek...yazik degil mi

21 mart 2022 22:26

5. Esiniz neden trip atiyor anlamadim. Evde yemek yok diye mi yoksa yalniz yemek zorunda kaliyor diye mi? Sizin de beslenme tarziniz kilo vermenize yaramaz ama ss, hazir corba vb paketli gidalari tuketmemeniz lazim. Sirf wasa kemirmekle de olmaz. Gunluk gereken kaloriyi almaniz gerek ve uzerine de hareket etmeniz gerek. Aksam esinizle yuruyus yapmayi aliskanlik haline getirebilirseniz cok iyi olur. Hem birbirinize zaman ayirmis hem de hareket etmis olursunuz.

21 mart 2022 22:27

6. Sürekli dışarıdan yiyecek bütçeniz veya imkanınız yoksa evde yemek pismemesi de sorun ki tribi bu yüzden atmıyormuş, bence o daha büyük mesele oysa ki. Bu arada kadın yemek yapacak demiyorum illa ki, hemen ataerkilliğe çekmeyin, iş bölümü yapılır bir şekilde yapılır. Zıkkım ye diyip kendim oturur yerim eşinin yerinde olsam. Beraber bir sofraya oturamayacaksak o nasıl evlilik ki.

21 mart 2022 22:35

7. çok detaylı yazamadım: eşim genelde 7ye kadar çalışıyor, benim bu kadar çok yoğun olduğum günler, beraber dizi falan izliyoruz ama ona yemeği tek ye çübkü ben en erken 9 gibi televizyon izlemeye başlayabilirim diyorum. bu her zaman böyle değil, haftada iki kere falan böyle sadece yani beraber yemesek bile em azından dizi film izliyoruz 1-2 saat. Ben zaten spor yapıyorum, spor yaptığım günler de daha fazla yiyorum  ama böyle çalıştığım günler vakit olmuyor o yüzden çok az yemek istiyorum

21 mart 2022 22:45

8. Benim eşim de bu kadar kilo takıntılı olup günü iki üç wasa ile geçirmeye kalksa bende oflar puflarım takıntılı insanlar çok sıkıyor gerçekten. Kilo alacağımı düşünüyorum diye kendinizi aç bırakmanız normal bir hareket değil. Aç kalmak ya da iki üç wasa yemek yerine sağlıklı bir tavuklu salata vs yiyebilirsiniz. Ayrıca size yemek hazırlayan eşinizi 1000 kalorimi alayım tek başına ye diye azarlamaniz da hoş değil düzgünce hayatım mantı yemek istemiyorum onun yerine daha hafif bir şey hazırlasan birlikte onu yesek olur mu deseniz böyle bir tepki göstermezdi

21 mart 2022 22:47

9. İnş trolldür. Yoksa sizin gerginliğiniz ikinizi de patlatır.

21 mart 2022 23:01

10. Bence haklı değil. Eşin yapıp yiyebilir, sen de yanında oturur sohbet edersin o yerken. Ya da yapmak zorunda değilsin. Evlendin diye sürekli aynı masaya oturmak, istemediğin halde yemek yemek zorunda olduğunu düşünmüyorum

22 mart 2022 00:32