eşime aşırı sinirli ve kırgınım, sizce nasıl davranmalıyım?

süslüler eşimle normalde çok iyi anlaşıyoruz, evde sesimiz bile yükselmez birbirimize. on beş gündür kardeşi bizde, bir aya yakın daha kalacak. kızı çok seviyorum ve anlaşıyorum onunla ilgili hiçbir problem yok. ama eşim beni üç gündür çileden çıkardı. normalde çok sakin, bana karşı saygılı ve anlayışlı bir insan olmasına rağmen ailesinin yanında değişiyor. iki gün önce mağazada alışveriş yaparken yok yere parlayıp gereksiz bir tepki verdi sonra bütün gün peşimde dolaşıp özür diledi. yanımızda kardeşi, onun nişanlısı ve benim annem vardı tatsızlık olmasın diye uzatmadım. bugünkü olay da şu, az önce implantım düştü benim sakız çiğnerken. üzerine konuşuyorduk randevu alayım dişçiye gideyim falan, eşim döndü kardeşine, gülerek karı alırken dişlerine falan iyice bakmak lazımmış dedi. ben de bir dahakine bakarsın dedim  kapattım ama o kadar sinirliyim ki. sizce bu şaka biraz fazla olmamış mı yoksa ben mi abartıyorum? evimde misafir varken huzursuzluğu gerginliği misafire aksettirmekten nefret ederim, insanların diken üstünde olmasını asla istemem ama üç günde üç oldu artık ve bu hareket çok zoruma gitti. siz ne düşündünüz, nasıl bir tepki verirdiniz bu durumda?

1. Cok patavatsızca bir şaka yapmış. Siz aynısını deseniz erkek kardeşinizin yanında ortamda buz gibi bir hava eser belki kalkar giderdi. Kırmak için yapmadı muhtemelen ama kırıcı çok.

4 ekim 2021 15:37

2. Kenara çekip konuşun, anlatın iyice. Erkeklerin bazıları direkt söylemeyince anlamıyorlar. Yüksek olasılıkla siz ona sakince anlatirsaniz anlar, anlamasa bile bir daha gerizekali sakalarini yapmaz.

4 ekim 2021 15:40

3. Anonim 1, teşekkür ederim süslü sağolun. Normalde böyle biri olsa ben bu evliliği zaten altı sene sürdürmem, şuan kendimi çok aşağılanmış hissediyorum. Dışarıdan bakıldığında hiçbir şey bilmeyen biri sadece bu olayı görse bu adam çekilir mi, öküzün teki der muhtemelen, burada kocam da kocam şeklinde algılanmak da istemem ama gerçekten bizim ilişki dinamiklerimiz böyle değil. Zaten ben de o yüzden çok şaşkın ve kırgınım. Sürekli yaşadığım birşey olmadığı için nasıl tepki vereceğimi bilemedim.

4 ekim 2021 15:43

4. Çüş pardon da bu ne ya at mı alıyorsun? Ne iğrenç bir 'espri'. Bu espriyi yapacak kalibrede bir adamla evlenmişim diye içten içe daralırdım şahsen. Bence kendisine bunu söyleyin baya yüreğim daraldı benim böyle birisiyle mi evliyim ben diye, dediğinin hayvanlığı bir yana mantaliten bu tip espriye el verecek bir mantalite demek ki, hem de üstüne bonus olarak başkalarının önünde diye ba yerin yedi kat altına gireceği şekilde söyleyin ve ciddi soğuk yapın bir süre derim.

4 ekim 2021 15:43

5. ailesini görünce şımarmış bence, kötü niyetli değil de yersiz buldum, bence konuşmayla düzeltilebilecek bir problem, empati için siz de kendi ailenizin yanında onu aşağılamakla tehdit edebilirsiniz

4 ekim 2021 15:51

6. Böyle bir espri yapacak kapasitedeki adamın normalde saygılı biri olduğuna asla inanmıyorum. Bence sen kendini kandırıyorsun.

4 ekim 2021 15:51

7. Psikolojiye dair okuduğum bir psikiyatristin kitabında ilişkileri çok iyi olan çiftlerde başkalarının yanında kasıtlı olarak bilinçdışı diğer kişilerin yanında bu tarz uyumsuz, kırıcı davranışlar gösterme davranışın olduğu yazıyordu. Sebebi kişinin özenilen bir ilişkisi varsa insanların bunu bozmaması adına, özenilecek birşeyin olmadığını göstermek istemisiymiş. Amerikan bir araştırmacı yazar olduğu için adam okumuş nazar değmesin diyemiyor da böyle yazıyor diye espri yapmıstım. Bahsettiğim kitapta kişisel gelişim vs değil gayet amerikanın iyi bir ünide akademisyenlik yapan birinin kitabıydı.

4 ekim 2021 16:04

8. Soruya kaynaklık yaptığım için özür dilerim ama anonim 9 kitabın adını hatırlıyor musunuz

4 ekim 2021 16:49

9. Anonim 9 kitabın adı neydi hatırlıyorsanız çok merak ettim. Ss soruna gelecek olursak benim partnerimde de bazen başka insanlar yanımızdayken hiç beklemediğim ters davranışlara rastlıyorum, hatta daha çok benim ailem yanımızdayken. Ben de konuşunca hatasını anlıyor ama çok kırıcı ve anlamlandıramadığım bir durum benim de.

4 ekim 2021 16:51

10. ANONİM 9 BENDE ONU SORACAKTIM.

4 ekim 2021 16:51