eşime ne zaman çocuk konusunu açsam sanki kapatmaya çalışıyor ?

bir buçuk seneye doğru gidiyoruz evlilikte böyle şeyler tabi ki evlenmeden önce konuşuldu iki sene bekleriz gibi kararlar aldık. bazen durduk yere komik tatlı bebek çocuk videoları atar geçen gün pazara gitmiştik düşünsene sen ben çocuğumuz üçümüz pazara geldiğimizi dedi güldü şaşırdım böyle bir cümle kurmasına ama bazen de sanki böyle bi şey hiç olmayacak gibi davranıyor sinir olmaktan ziyade üzülüyorum. az önce sürekli iş var evde bıktım dümdüz durmak istiyorum dedim o da ben de dedi. ben de bize bi çocuk lazım bu ölü toprağını anca öyle atarız üstümüzden kendimize geliriz dedim güldüm o da güldü geçti cevap vermedi bilerek üstüne gittim ee ne düşünüyorsun bu konuda diye sinir oldum çünkü evet çok dahice bir fikir yorgunluğumuz adına falan gibi bi cümle kurmak zor değil. canım bi dur ben ağrılarımla uğraşıyorum şu an sen ne diyorsun gibi bi şey dedi sırtı ağrıyor diye yürüyüşe gitmişti oradan döndüğünde oldu bu diyalog. kalbim kırılıyor bugün hemen istemiyorum zaten verilecek kilom var ön hazırlık vs yapmak lazım sağlık konularında ama böyle hiç oralı olmayışı hatta bu konularda cahil oluşu çok sinirimi bozuyor. planladıktan sonra yapılacak şeyler var mesela o takmış kafaya iki sene bi gelsin tak diye yapınca olacağının garantisi yok mesela kimyasal detoksa vs girmek gerek gibi gibi. o zamanın gelmesini de ot gibi bekleyişi canımı sıkıyor ee bize ne git kocana söyle diyecekler için soru sizlik değil süslüler benzer durum yaşayan var mı evlilikte bir sene üstü olan süslülerde siz nasıl konuşuyor nasıl kararlar alıyorsunuz? üzüldüm biraz sohbet etmek istedim..

1. kaç yaşındasınız?

15 eylül 2024 21:57

2. Valla ss bence git kocana söyle ama esas söylemekten ziyade sor. Bana kocan bazı şeylerden korkuyor gibi geldi. Ki bu çok olağan yani ilişkiniz bozulcak, bahsettiğin haxırlık süreçleri var, çocuğun bakımı çok zor vs gözü yemiyor olabilir.

15 eylül 2024 22:02

3. Sevgili ss daha yeni asla ama asla çocuk istemiyorum diyen arkadaşın(erkek) bebek haberini aldık, inanılmaz heyecanlı ve hevesliydi.

Zamana ihtiyacı olabilir, belki de o zaman gelmeyecek ama şimdilik yapman gereken o verilmesi gereken kiloyu kendin için vermen ve en sağlıklı haline ulaşman. Bunun için kendine süre belirle.

Sonrasında da açık bir şekilde konuşursun. Belki hiç istemiyor belki korkuyor, dünya bok gibi, erkeklere hassas değil derler ama günümüz erkekleri çocuklar için en az anneler kadar kaygı duyuyorlar.

Yaşınızı bilmiyorum ama tedirgin oluyorsan yumurtalarını dondurabilirsin riske atmamak için eğer şu kadar süre istiyorum derse.

Bence ilişkinizi bu tip şeyler için çok yıpratmayın. Çocuk için evlenilmiyor sonuçta, kararı ne olursa saygı duymak lazım. Biri istemiyorken çocuk sahibi olmak olmaz.

15 eylül 2024 22:03

4. Böyle konular oturup ciddi ciddi konusulmalı sizinkiler biraz geyik gibi olmus ciddiye almaması normal bence.

15 eylül 2024 22:10

5. 29 ben o 30. Hiç bahsetmese anlayacağım ki fikirleri değişti istemiyor. Ne bileyim insan istemese o konunun açılacağı hiçbir adımı atmaz dediğim gibi videolar atar izler de ve çocukları da sever sıcaktır istiyor biliyorum ama eğitimsiz bir insan gibi davranıyor mesela önümüzdeki eylülde yapınca direkt çocuk olacak mı sanıyor ne sanıyor anlamıyorum bunun öncesinde yaz tatili var mesela ya da benim işten izin alma dönemimi buna göre ayarlarsak mesela tatile denk gelebilir ve izin almak zorunda kalmam gibi gibi böyle ayrıntıları konuşup planlamak gerekmez mi birkaç kere zarf attım bak bu ayda olunca bir arkadaşım izin almasına gerek kalmadı dediğimde cevap vermiyor bir tane patlatmak istiyorum o an. Evet iyi fikir aklımızda olsun demek çok zor değil. Bir süre böyle zarflar atarak denedim onu sonra baktım ki bu zarfların sonucunda söylenenler ama daha çok söylenmeyenler beni üzüyor bıraktım onu da. Neyden korkuyorsa açıkça söyleyebilir ama yok gibi davranmak bunu konuyu çok kırıcı. Ben yaştan dolayı biraz sanırım zaten bir gün istiyorum bir an önce olsa mı kafasındayım evet yaşım aşırı değil ama her geçen gün daha da kolay olmayacak bir an önce aksiyon almak lazım eğer bir gün eninde sonunda bir çocuk yapılacaksa diye düşünüyorum ama gururumdan konuşamıyorum bunları :((

15 eylül 2024 22:11

6. Biz de bir buçuk yıla yaklaşıyoruz evlilikte. İki-üç yıl geçmeden olmaz demiştim. Şu an öylesine konusu açıldığında dahi sinirlerim zıplıyor. Üç yıl çocukla ilgili hiç bir şey duymak istemiyorum. Çocuğumuz olduğunda lafı bile beni inanılmaz geriyor ve olmasında gör gününü diyorum. Konuyu şu an düşünmeyen birini böyle didiklemek ters tepebilir, aklınızda olsun.

15 eylül 2024 22:14

7. a4 e katılıyorum. Süslü ben de sizin gibi eşimin çocuk istemediğini sanıyordum, bir gün eşimin üstüne gidince dedi ki hep ayaküstü soruyorsun bunları oturup gerçekten konuşup planlamamız gerekmiyor mu? Eşiniz de ciddiye aldığı için daha ciddi bir konuşma bekliyor olabilir. Biz konuşunca eşimin istediğini anladım, sene sonuna kadar maddi olarak istediğimiz noktaya gelip doktora gitmeye karar verdik mesela. Sizin anlatımınızdan da öyle bir his aldım eminim ciddi konuşursanız çok daha iyi olur

15 eylül 2024 22:15

8. Bu konuya bu kadar üzüldüğümü fark etse anında araştırmalara girişir bilgiler edinir her şeyi didik didik araştıran biridir zoruma giden de bu aslında bu konuda zır cahil kalması background diye bir şey var birikimli şekilde ilerler böyle şeyler. Bir gecede hadi anne baba olacağım denmez ki. İşte benim bu kadar üzüldüğümü bilse oturur araştırır ve her şeyi tüm detayıyla öğrenir bize çok güzel bir tarih de bulabilir hatta çocuk için ama bunu ben üzüldüm diye yapması asla asla kabul edebileceğim bir şey değil ve onun bu konuyu doğal şekilde açmasını mı beklemeliyim yoksa erkeklerin biraz eksik akıllı olduğunu kabul edip bak öncesinde böyle böyle şeyler gerekiyor ne bileyim bir sperm testi bir sma testi bunlar için zaman planı yapmamız araştırmak lazım diye söylesem mi süslüler bu iki şey arasında kaldım

15 eylül 2024 22:16

9. Sevgili süslü bu kadar üstü kapalı iletişime neden geçiyorsun ben anlamadım açık açık konuş.

Kimse aptal değil, maddi manevi hazır değil muhtemelen salağa yatıyor. Kendi kendine öfkeleneceğine açık konuş, net öğren, o da kaçmadan cevaplasın. İstemiyorsa da istemiyor. 1.5 sene daha çocuk için aşırı erken. Hele de yaşlar 35'e yaklaşmamışken.

Bence sen üstüne düşen şu kilo kısmını hallet bir de.

15 eylül 2024 22:38

10. Anonim 8 süslüm işte pat diye yapılacak bir şey değil yani yaz tatili örnekti bunun benim yaptığım iş için uygun zamanları var o zamanlar adına biraz konuşmak gerek öncesinde diye düşünüyorum bu aralık ayı da olabilir mayıs da mesela yaz tatili bir örnekti.

Süslü kilom 65 öyle obez falan değilim ama doğuma yuvarlanarak gitmek istemem boyuma göre fazla bir kilo bi 50 ye düşüp öyle hamile kalmak isterim açıkçası daha rahat edilir diye düşünüyorum onu vereceğim zaten bir buçuk sene evet erken olabilir ama planlanan ve istenen bir şey hakkında konuşmaktan bu kadar kaçılması beni üzüyor aslında bir tane de olsa bir cümle kurmak zor olmamalı dediğim gibi geçen gün pazara gittiğimizde öyle dedi ve ben yol boyu çok şaşırdım buna ilk kez bir cümle duydum çünkü insanlar hayal kurar gerçek olsun ya da olmasın eşinle hayal kurarsın :(

15 eylül 2024 22:43