eşimin ailesi herşeyi ortadan yiyor?

süslüler merhaba bu akşam eşimle birlikte ailesine ziyaret için yola çıkacağız. benim sorunum eşimin ailesinde özellikle kahvaltılarda herşeyin ortadan yenmesi. örneğin ortada peynir var çatalıyla sıyırıp alırlar, bal reçel falan zaten direkt çatal kaşık allah ne verdiyse. bizim dvde de kahvaltı sırasında herşey kahvaltı kabından yeniyor ama eşim ve ben iki kişiyiz zaten ve eşimden rahatsız olmuyorum. misafir geldiğinde ayrı kahvaltı tabaklarına koyup mutlaka servis için ayrı kaşık maşa vs koyarım. birkaç ay önce 1 haftalığına kayınvalidemler geldiğinde kahvaltı hazırladığımda her malzeminin yanına servis kaşığı koydum ve onlar kullanıldı. ama eşimin ailesinde asla böyle bir görgü yok hatta birkaç kes benim “fazla titiz” olduğum ima edildi eşimin babası tarafından. ben kahvaltıda falan birşey yemediğimde de sürekli neden yemiyorsun diye baskı yapıp duruyorlar. onları kırmadan bu durumdan rahatsız olduğumu nasıl gösterebilirim?

1. oturur oturmaz yiyecegin seyleri kendi tabagina alacaksin. domates salatalik zeytin peynir omlet patates kizartmasi ne varsa artik. kendi tabagindan yiyeceksin. guleryuzlu ol masada, sohbete katil, trip yaptigin zannedilmesin. o zaman bizi begenmedi diyip laf da carpamazlar. onlar ortadan yesinler

19 nisan 2024 11:50

2. ayni anda ayni seyi yazmisiz a1 ile. yapilacak maks sey budur

19 nisan 2024 11:51

3. kültür farkı denince carlayıp her şeye rağmen bu kürtlerle evleniyosunuz ve hayatı kendinize zindan ediyosunuz dgkljdfklhjdkh özür dilerim ama +50 insanlara bu yaştan sonra adab-ı muaşeret kuralları öğrretilemez ya

19 nisan 2024 11:51

4. Ya bunun Kürtlükle ne alakası var anlamadım ortada kahvaltılıklar olur tabağına alır yersin. İnsanlar herkesin tabağına ayrı ayrı bal reçel zeytin mi koyacak. Her şeyi abartıp sorun haline getirmeyin

19 nisan 2024 11:56

5. a3 nasıl faşistse alakasız bi anda tetiklenmiş

19 nisan 2024 12:05

6. Bal reçel falan yeni koyulmuyor ki muhtemelen önceki günlerden kalanlar hatta peynir bile öyle olabilir. Yalnızca tek seferlik pişen omlet gibi şeyleri yiyorum ben öyle durumlarda. Domates yeni dilimlendiyse hemen alırım sonra da bir daha almam vs. Bir de kahvaltı hazırlanmasına yardım ediyorsanız kendiniz kaşıklı hazırlarsınız

19 nisan 2024 12:10

7. ya nedense bu olaya çok ön yargı var. küçüklüğümden beri bende olan bir alışkanlık bu. insanlar o kadar garipsiyor ki sanırım temizlik hastalığının bir çeşidine sahibim diye düşünmeye başladım. ben ailemle de ortak yerden yiyemiyorum yani o kadar rahatsız hissediyorum ki ortadan yediğimde. ve onlar ağızlarının değdiği şeyi yemiyorum diye bizden tiksiniyorsun bilmem ne diye yıllardır her yemekte baskı kuruyorlar. aynı şeyi arkadaşlarımla da yaşıyorum su şişelerinden içmediğimde bizden iğreniyorsun muamelesi görüyorum. yani bir kıyamet konusu söz konusu olmadıkça ayrı yerlerden yemek varken neden illa ortadan yiyelim insanlar bunu çok kavrayamıyor onlarda olmadığı için. neyse soruna cevap olmadı ama cevaplarda da çok büyütmüşsün diyenleri görünce yazmak istedim. ortadan alabileceklerinden tabağına alıp yemen en iyisi olur süslü herkesin dediği gibi.

19 nisan 2024 12:12

8. bu hikayedeki ortadan yiyen kişiler benim ailemdi ama ben de aileme göre fazla titiz biri olduğum için kocamı da öyle seçmiş bulundum :d neyse sonuç olarak eşim rahatsız oldu ki ben de oluyorum ve bunu ona bırakmadan ben çözdüm. Ailemi de alıştırdım, artık herkes ekstra kaşık vs kullanıyor. Biz onlara kahvaltıya gidersek de temiz kaplara, yeni ürün koyuyorlar vs vs. Eşinizin ailesiyle konuşması lazım kısaca, siz müdahil olmayın. Eşiniz desin "baba ürünler daha hızlı küfleniyor böyle yiyince" vs diye.

19 nisan 2024 12:12

9. Ortadan yenmez

Kahvaltıda bulunman gerekirsem börek falan yersin sadece. Ben başkasının tükürüğü ile kontamine olmuş peynir, reçel yemem kimse de yemek zorunda değil

Bu nedenle serpme kahvaltı da yemem mesela dışarıda

19 nisan 2024 12:15

10. Diğer herkesin önerisi olan tabağına alma olayı sadece akşam yemeklerinde işe yarıyor, e size kahvaltıya geldiklerinde ne olacak? Bazen kahvaltıda kahvaltılıklar (peynir, zeytin vs) bitmiyor neticede, atacak mısınız? Bunun çözümü her seferinde ekstra servis aleti kullanmayı dikte etmektir. Herkes alışıyor zamanla, boşuna kendinizi yıpratmayın. Bunda alınacak bir şey de yok ayrıca? Sadece milletin ağzının salyası değil yani, ürünler hızlı bozuluyor bu şekilde.

19 nisan 2024 12:17