kızlar konuyu özet geçicem, benim eşimin yakın bir arkadaşı var. o da evli ve onun eşiyle de aslında belli bir derecede samimi olduğumuzu sanarken öyle olmadığımızı fark ettim. çünkü zor bir dönemde ben ona mesaj atıp nasıl olduğunu sorarken, genel anlamda yine benzer bir dönemden geçtiğimizde ben onu önemserken o hiç ama hiç beni sormadı. ne tip dönemler diyeceksiniz, örneğin eşiyle tartıştığı bir dönem vardı birkaç ay sürdü, o dönem hep yokladım, hamile kaldığı dönem - 1 yıl sonra ben de hamile kaldım ama bırak hamilelikte nasılsın diye sormayı sonrasında da hiç ilgillenmedi şu an kızım 1 yaşını geçti öyle diyiim :) ben de hamileliğimde samimiyetimiz olmadığını anlayıp, onun beni sadece eşimin arkadaşının eşi vasfıyla gördüğünü anlayıp kendimi geri çektim. üzerinden 1 yıl geçti. 1 yıldır hiçbir temasım yoktu. her şeyi izler görür tek kelime yazmaz mesela, hemen beğeni tuşuna basar sanki bildirim gidiyormuşçasına ama asla sohbet etmez.
geçen eşimin arkadaşı geldi bize, kendi gelemedi çünkü farklı bir şehirdeyiz. iş için gelmişti arkadaşı. orda telefonla eşiyle konuşurken bizim kızın nerde oldugunu sordu, uyuyor dedim. aa erkenmiş emmiyor mu falan dedi, emiyor - gece emiyor mu kaç kere emiyor falan gibi soru yağmuru oldu. bu gerçekten çok tuhaftı benim açımdan. nerdeyse 2 yıldır hiçbir temasımız yokken nasılsın demek yerine çocuğun kaç kere emdiğinin peşine düşmesi bana sadece meraklı bir insan olduğunu düşündürdü. kendi eşi bile cok soru sordun haddiii kapatıyorum dedi. siz nasıl değerlendirirdiniz? hani bazı insanlar vardır ya sadece merak ederler aslında siz umrunda değilsinizdir, öyle biri olduğunu düşünüyorum artık. bu tam bir soru olmadı ama sizin nezdinizde bu kişi hakkında ne düşünürsünüz?
benzer bir konumda olduğum bazı insanlar var. eşimin arkadaşının eşi olarak. ben çok samimiyet kuramıyorum ama onlar daha sıcaklar. bir şey olunca beni ararlar. ben de çok gerekli bir durum oluşunca ararım. ama yan yana gelince özellikle ilk olarak nasılsın diye sorarım sonra ortamda soğukluk olmasın diye doğru soruları sorarak sohbet oluştururum. bu arada ilgi alanlarımız işlerimiz vs çok farklı. onlar devlette çalışıyor ben özelde. ben sabah 6 da kalkıyorum deyince garipsiyorlar. ya da akşam 7'de eve geliyorum deyince çok geç yorulmuyor musun gibi sohbetler dönüyor. çünkü anlamıyorlar. ben de eşler arasında bizden kaynaklı sorun oluşmasın diye gerektiği kadar muhabbet ediyorum. ama bebeğin her şeyini bu kadar sormak saçma geldi bana bile. önce karşındaki insanı uygun muhabbetle yumuşat sonra çocuğa geç. ben olsam öyle yapardım en azından. sonra da bebekle ilgili yardımcı olabileceğim bir şey varsa destek olmaya çalışırdım. çocuklu annelere destek olma konusunda hassasiyetim var çünkü.
bence konu açmak için soru sormuş olabilir yani ortak noktanız bebek ya sonuçta
Süslü ben bu konuyu psikolog Tülay kök'ten dinlemiştim. Bu tür sorular iyi niyetli sorular değil. Seni merak ettiği için değil, seni didiklemek için soruyor. Bu tür insanlar enerjini emer, kendini kötü hissettirir insana yorar. Sorularına cevap vermeyip lafı degistir. Mümkün olduğunca az görüş bence zaten buna imkanın var.
Benim de başıma iş yerinde geldi. çok garip gelmişti. Bu konu açmak değil. Kız yaşımdan tuttu, nerelerde çalıştığım, kaç yıl çalıştığım, nerede kaç yıl çalıştığım falan en son eline kağıt kalem alıp hesap falan yapmaya başlamıştı ahaha. Neden yani? Bu merak değil, bu sohbet değil. Kendimi garip, didiklenmis hissettim. Sonra zaten samimiyet kurmadım.
bana böyle kendimi köşeye sıkışmış hissetirecek sorular sorulduğunda ben çok saldırgan oluyorum ya istemsiz olarak. deyim yerindeyse sıkıştırılmış kedi gibi tırmalayarak tepki veriyorum. hele birden fazla kez, ısrarlı ve mahrem alanıma giren sorular sorulduğunda agresif tepkiler veriyorum, bazen direkt "nüfus memuru musun?, bu bilgilerle ne yapacaksın?, ben de sana sorayım o zaman" gibi gibi çıkışlar yapıyorum. bu insanlar elbette beni tanımayan insanlar oluyor çoğunlukla, beni tanıyan biri zaten beni böyle didikleyemeyeceğini bilir.
valla senin durumunda, araya zaten koymuş olduğun mesafenin tadını çıkar diyeceğim süslü. bu rahatsız edici soru yağmuru evet, bayağı garip olmuş. cidden sadece merakından da soruyor olabilir ama her halukarda iyi niyetli değil çünkü bencilce bir tavır.
sonuç olarak rahatsızlık duymakta bayağı haklısın...