eşimle aramız çok kötü ve hamileyim?

merhaba süslüler eşimle yaklaşık 2 yıllık evliyiz. evlendikten sonra çok sorunlarımız oldu, birbirimize uygun olmadığımızı aynı evi paylaştıktan sonra fark ettik. karakterlerimiz aşırı zıt, ama bizi bir arada tutan tek şey aşk oldu hep. ikimiz de en bıktığımız noktada bile ayrılamadık, ne o ne ben. kavga gürültü hep devam etti. belki 50 defa sözler verildi bundan sonra iyi geçinelim birbirimizi üzmeyelim diye ama sözler hiç tutulmadı. son 3-4 aydır evde olduğumuz süreç içerisinde iyi geçindik ve hiç kavga etmedik ama bu benden dolayıydı. hep sustum, alttan aldım, kendi isteklerimi komple göz ardı ettim herşeye tamam dedim. böyle olunca hiç kavga etmedik. ama ben çok yıprandığımı hissettim. bu birkaç ay yaptığım herşeyi alttan alma durumunu bir ömür sürdürürsem 40 yaşına geldiğinde 60 yaşında gösteren biri olurum. o kadar yıprandım aslında. ve hamile kaldım, şuan 2 aylık hamileyim. eşim kürtaj olmamqm için bana günlerdir yalvarıyor. bu çocuk bizim evliliğimizi kurtaracak diyor. ben ise hayır evliliğimizi denemeye devam etmek istiyorsan bile kürtajdan sonra olmalı, çocuk fikrimizi etkilememeli dedim. böyle huzursuz bir ortamda çocuk yetiştirmek istemiyorum. o da çocuk olunca evliliğimizin düzeleceğine inanıyor ve kürtaj olursan boşanırız diye beni tehdit ediyor. ben de bu sabah ilk defa kalp atışlarını dinlemeye gittim ve eve dönene kadar tüm yol boyunca ağladım. karnımdaki miniğin kalp atışlarını duymak beni o kadar duygusallaştırdı ki. 2 hafta sonra kürtaj süresi de doluyor. ne yapacağımı bilmiyorum. babam kürtaj ol boşan gel benim sana kapım açık diyor. annem ise olaya daha duygusal yaklaşıyor yuvanı kurtar diyor. ama öyle bir evliliğim var ki bu çocuğu doğurursam çocuğun adını bile kayınvalidem koyacak. kavgaların sebeplerini tek tek yazmak çok yorucu olur ama bu bir örnek.

1. mutsuzluğunuzu çocukla kapamaya çalışmayın çünkü çocuk olduktan sonra sizi bir arada tutacak şey çocuk olacak ve belki birbirinizden iyice soğuyacaksınız, ki o çocuğa da yazık.

bana siz boşanmayı kafaya koymuşsunuz gibi geliyor eğer böyleyse geleceğinizi düşünün. Hayata bir kez geliyorsunuz istediğiniz gibi yaşamalısınız..

21 temmuz 2020 11:58

2. Boşan ve doğur.

Hayatta olmak çok güzel bir şey her şeye rağmen. Onun da hakkı var yaşamaya.

21 temmuz 2020 11:59

3. Çocuk evliliği kurtarmaz. Daha dünyaya bile gelmemiş bir cana böyle ağır bir sorumluluk yüklemek doğru değil. Kararı verecek olan sizsiniz üstteki üyenin dediği gibi. Sürekli kavga ile evlilik yürüten ama birbirlerine çok aşık anne babanın çocuğu olarak yazıyorum size bunu keşke boşansalardı. Hatta keşke hiç evlenmeselerdi. Sürekli saçmasapan kavgalarından o kadar bıktım ki 3lü hiçbir yere gitmiyorum onlarla, mümkün olduğunca ayrı ayrı takılmaya çalışıyorum, üniversiteyi sırf evden uzaklaşmak için şehir dışında okusun şimdi nasıl dönmesem diye plan yapıyorum. Sağlıklı iletişim içinde olan bir ailede büyümeyi hak eder her çocuk. Evliliğinizin devam edip etmemesi kararını çocuktan bağımsız değerlendirin

21 temmuz 2020 12:02

4. Çok benzer durumda kürtaj oldum ve boşandım. Boşanmak hayatımdaki en doğru karardı belki ama kürtajı bilmiyorum. Aramızda bir bağ kalmasın istedim, hayatımız tamamen ayrılsın istedim ama şimdi belki yaşın etkisiyle bakabilirdim aslında diye düşünüyorum.

21 temmuz 2020 12:02

5. Bunu da boşanmış bir ailenin çocuğu olarak yazıyorum. Babam annemi defalarca aldattı şiddet de vardı. Bize de uygulardı.

Annemin ekonomik özgürlüğü olmadığı için ve tehdit de ettiği için yıllarca çektik.3 anlam var yaş farkımız da var. Annem bana hamileyken düşeyim diye çok uğraşmış düşmemişim. Yüksek yerlerden falan zıplarmış. Ben ortaokuldayken babam hapse girdi adam öldürmekten. kurtuluşumuz o zaman oldu çok fakirlik çektik çok hor görüldük ama şu an her şey yolunda.

Hukuk fakültesinden geçen yıl mezun oldum.

Haftaya nişanım var heyecanlıyım içim kıpır kıpır. Çok seviyorum çok seviliyorum.

İyi ki hayattayım. iyi ki doğmuşum. Belki benim gözümden bakmak istersin

21 temmuz 2020 12:04

6. 3 ablam yazacaktım

21 temmuz 2020 12:05

7. Henüz daha yaşım çok genç, doğurup çocuğuma tek başıma bakabilecek olgunlukta hissetmiyorum kendimi. Ben son 2 haftadır kürtaj olmak konusunda kararlıydım zaten. Eşim ise bir melek oldu sürekli bana yalvarıyor sabah kalkıyor yalvarıyor akşam yatıyor yalvarıyor. Bi düşünsene şuralarda yürüyecek mis gibi kokacak üçümüz beraber gezmeye gidecez vs. hayaller kurup bana anlatıyor. Ben ise kürtaj olup boşanmayı göze aldım çünkü artı eksi listesi yaptığımda eksiler çok ağır basıyor. Evime aldığım dolabın fiyatına kadar karışan bir kayınvalidem var. Çocuğum olsa çocuk odasını yapana kadar onlarla savaş vermek zorunda kalırım çünkü onu alma pahalı bunu al diye baskı yapar. Ve eşim de buna ses çıkarmaz, karışma demez yani. Böyle mi kurtulacak benim evliliğim? Babam boşa kürek çekiyorsun, kürtajdan sonra boşanmak istemese bile sen boşan, insanların karakteri değişmez, boşuna geçliğini heba etme diyor. Arkamdaki en büyük destekçim babam.

21 temmuz 2020 12:09

8. O zaman haklısın süslü, zamanı geçirmeden kürtaj ol. Bu önerimin hukuki sonucu ne olur bilmiyorum ama özelde eş rızası olmadan da kürtaj olunuyor, bizzat oldum. Boşanma davasında sorun olur mu bilmiyorum tabi bir avukata danış bence.

21 temmuz 2020 12:11

9. Peki neden hamile kaldınız? Yani bu adam 2 ay içinde değişmemiştir madem hep böyleydi neden bir hayatın üzerinden kumar oynadınız.

Bu tedbir alınmayacak kaza olacak bir konu mu

21 temmuz 2020 12:12

10. Ya ben çıldırıyorum şu isim mevzusuna ya. Şu an bile çok sinirlendim ne hakkı var sizin taşıdığınız çocuğun ismini koymasına? Neden müsaade ediyorsunuz? :/

21 temmuz 2020 12:12