eşimle evlilik terapisi almayı düşünüyorum. kendisinin daha haberi yok. bana tecrübelerinizi yazar mısınız?

anlaşamadığımız bir çok konu var. 8 aydır evliyiz. çok kırıcı konuştuk birbirimize. 1 haftadan fazladır konuşmuyoruz. ben boşanmayı düşünüyorum onun da düşündüğüne eminim. terapiste de gidip kararım doğru mu emin olmak istiyorum. istanbul anadolu yakası önerilerinizi bekliyorum. daha önce giden süslülerde görüşmeler nasıl geçti sonuçları yazarsa sevinirim

1. Geçmiş olsun süslü 8 ay böyle bir karar vermek ve anlaşamadığınıza ikna olmak için çok erken ss. Kesinlikle terapiste gitmelisiniz.

Önce sizi ayrı ayrı dinliyor olayı anlıyor kendi üzerine düşünüp bir çözüm yolu ya da analiz yapıyor. Sonrasında beraber görüşmeye devam ediyor ss.

27 şubat 2024 13:47

2. Anon1 o kadar mutsuzum huzursuzum ki. Bunu yazarken bile burnum sızlıyor. Birbirimizden soğuduk resmen. Ben kararımı verdim olmuyor böyle dedi dün.

Siz hangi terapiste gittiniz

Cevaplar için teşekkür ederim

27 şubat 2024 13:53

3. Canını sıkma hiç ss. Bir yerden sonra her şey olacağına varıyor hayatta. Sen nasıl mutlu olacaksan öyle olsun. Canını hiç sıkma demek boş bunu biliyorum ben de yaşadım ve yaşamış biri olarak gerçekten bi yerden sonra hayat senin kontrolünden çıkıyor. Bu süreçte kendine odaklan ve sakin kafa ile düşün. Kimsenin, eşin de dahil seni yönlendirmesine izin verme.

İlk etapta kurtarmak için çaba göster çünkü boşanma lafı bir kere ortaya düşerse emin ol sonu oraya varacaktır. Ben istanbul'da değilim ss . O yüzden İstanbul için bi şey diyemiyorum. Bizdeki problem eşimin çok dağınık olması ve artık çekilmez duruma gelmesiydi. Üzerime yığılan yükten kurtulmak için uzaklaşmıştım. Bir süre konuşmadık ve sonrasında böyle bir karar alıp terapiye başlamıştık. Sizinkiler çözülmeyecek şeyler mi ? Aşılamayacak şeyler mi ?

27 şubat 2024 14:02

4. Anon 1 şu yazdığınız cevap bile o kadar iyi geldi ki bana. Desteğiniz için çok teşekkür ederim.Umarım toparlamışsınızdır devam ediyor mu evliliğiniz.

Süslü bizde de tam tersi. Eşim kendisini çok titiz ilan etti her şeye karışıyor yemek, temizlik, ütü. Benden bekliyor sürekli beğenmiyor sonrasında da. İkimizde çalışıyoruz benden 3 kat fazla para kazanıyor. Sanki beni o konuda ezmeye çalışıyor. Benim eve pek katkım olmadığı için beni hizmetçi gibi kullanmak istiyor. Ama bu konu her yere her şeye sıçradı. Benim herşeyimden memnuniyetsiz. Bir kaç kere boşanma kelimesi geçti. Dile düşünce çok üzüldüm. Her şeyin hayırlısı tabii. Karşılıklı hararetli kavgalar ettik hakaretler havada uçuştu daha çok ben tarafından ama dayanamadım.

Buraya da içimi dökmüş oldum kusura bakmayın lütfen.

27 şubat 2024 14:22

5. Süslücüm ilk 1 yıl bence zor geçiyor. Cicim ayları deniyor ama benim evliliğimin kötü senesi ilk yıldı. 5 yıllık evliyim. Terapi almanız iyi gelebilir çünkü yıllar içinde ortak dil bulup anlaşılıyor. Kesin bitti gibi de düşünmeyin bir şans verin

27 şubat 2024 14:22

6. Süslücüm ortak yaşam çok zor bizim de en büyük sıkıntımız buydu. Karşılıklı güzel konuşarak ve anlaşarak bir yol bulabileceğinize inanıyorum

27 şubat 2024 14:28

7. Anon3 cehennemin içinde gibiyim. Eve gitmek istemiyorum yanımda tamımadığım yabancı biri var gibi. Umarım toparlarız. Sizin adınıza çok sevindim mutlu nice günlerinize

27 şubat 2024 14:28

8. Öncelikle evliliğin ilk yıllarında herkes kendi alanını çizmeye çalışıyor ss o yüzden böyle hissetmeniz çok normal. emin olun herkesin ilk evlendiği 1-2 sene zor geçmiştir ama kimse bahsetmez. bu noktaya gelmeniz de yaşananlarda çok anormal şeyler değil. sadece bu süreci nasıl yöneteceğiniz çok önemli. eğer ikiniz iletişim kurmakta sıkıntı yaşıyorsanız hiç birbinize eziyet etmeden direkt terapiste gidin. çünkü iki tarafta birbirini anlamamak için direttikçe iletişim kurulamıyor ve olay daha kötü noktalara gidiyor.

bu süreçte fevri davranmamak karşınızdaki insanı anlamak ve onun da sizi anlamasına yardımcı olmak önemli. bir haftadır konuşmuyorsunuz mesela. beraber yemek yiyiyor musunuz? herkes kendi yemeğini kendi mi hazırlıyor, kaldırıyor. ya da ayrı yataklarda mı yatıyorsunuz bunlar çok önemli. yani iki tarafta kurtarmak için bir çaba göstermediği sürece hiç bi şey düzelmez. emin ol ss bunu yaşayan ne ilk ne de son kişisin. kendini hemen kötü düşüncelerle boğma. aç camı derin bir nefes al temiz havayı için çek. evlendiğiniz zamanı, birbirinizi sevdiğiniz anları düşün. beraber paylaştığınız güzel günleri de paylaşacağınız daha nicelerini.. inan hayatta hiç bi şey kafana taktığına değmiyor. ve bunu anladığında da ömrünün yarısı geçmiş oluyor.

27 şubat 2024 14:36

9. Anon 1 güzel düşüncelerin için teşekkür ederim aramızdaki ego savaşı resmen. Yemek yapıyorum kendi yemeği yiyorım o bazen yiyor bazen dışardan söylüyor. Aynı yataktayız ama birbirimize defol diyerek uyuyoruz. Burası benim evim git dedi sırf kirayı kendi verdiği için. Umarım eski mutlu olduğum günlerime geri dönerim çok teşekkürler

27 şubat 2024 15:14

10. üzüldüm ss umarım çözersiniz. peki onun bu tavırları karşısında sen ne yapıyorsun. ağlıyor musun ya da üzgün mü duruyorsun nasıl gidiyor olayın devamı.

benim evim git dediğinde dik dur hakaret etme, ya da defol falan deme tabiki sakın. o dese de sen deme. benim evim git dediğinde zamanı geldiğinde o da olur tabiki ikimizde vazgeçilmez değiliz vs de. onsuz hayatına devam edebildiğini de bilsin.

27 şubat 2024 15:22