eşyalı evde bozulan eşyayı ev sahibi mi karşılar kiracı mı?

iki hafta önce eve taşındım, çamaşır makinesini bir kaç kere kullandım ve dün bir hata verdi sıkma yapmıyor. servis çağırmalıyım, bunu ev sahibi mi ödemeli ben mi ? öğrenciyim tek yaşıyorum o yüzden çok geriliyorum böyle durumlarda

1. Sen ödemelisin malesef, eşyaları çalışır durumda teslim etmen gerekir aynı zamanda

11 temmuz 2020 09:21

2. Çalışır durumda aldığınız için siz ödemelisiniz diye biliyorum.

11 temmuz 2020 09:24

3. Aynısını yaşamıştık ev sahibini aradık kendi servis yolladı o ödedi. Çünkü taşınalı daha 1.5 hafta olmuş ne yapmış olabilirim yani. Bi arayıp sakince sorun

11 temmuz 2020 09:29

4. Ev sahibin nasıl biri süslü? Biraz ona bağlı açıkçası. Sana iki örnek vereyim. Ben teee 2 önceki evime yeni taşındığım zamanda dışardan yemek söylemiştim sanırım, kurye telefonla aradı. Dedi ki zile basıyorum açmıyorsunuz. O şekilde anladım ki zil bozuk çalışmıyor. Zil kontrol etmek de hiç aklıma gelmezdi. Neyse ev sahibime söylediğimde taşınırken bir şey demediniz demek ki sorun yoktu ben karşılamam ücretini dedi. Ben de yaptırmadım tabi(gizlinot: Swh). Bir sonraki evimde de yaşarken bir gün kombi bozuldu, aradım ev sahibine durumu anlattım. Hiç sorun yapmadı, bir sonraki ay kiradan tamir parasını düş demişti bana. Tamamen ev sahibinin anlayışına bakıyor yani.

11 temmuz 2020 09:36

5. Ev sahibi öder, onlar ev sahibinin eşyaları. Nasıl ki eşyasız evde kombi bozulunca ev sahibi ödüyorsa (çünkü ev sahibinin kombisi aslında), burda da aynı öantık

11 temmuz 2020 09:40

6. Anladım, umarım ilimli yaklaşır. Bu arada taşındığımda kombi çalışmıyordu servis 500 TL lik ücret çıkardı onu kiradan düşmemi istedi. Ama çamaşır makinesi kombi gibi tam evin eşyası mi bilemedim. Teşekkür ederim umarım çözülür :(

11 temmuz 2020 09:43

7. İki düşünce de mantıklı geliyor bana, sağolsun ev sahibim ödemeyi kabul etti. Karnıma ağrılar giriyor böyle durumlarda emanet eşya gibi düşünüp dertleniyorum nasıl ödücem diye, emlakçıya sordum önlelikle o da ev sahibini aradı sağolsun benim için tatlıya bağlandı. Cevaplar için teşekkür ederim

11 temmuz 2020 22:49