yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    11 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    e kitap okuyucu öneri ve dikkat edilmesi gerekenler?

    herkese merhaba. kitap okumak için bir e kitap okuyucu edilmek istiyorum ama pek anladığım bir konu değil. nette çeşitler var fakat hangisi iyidir, öneride bulunur musunuz? çok yüksek fiyatlı bir şey alamam, gerçi ne kadar ayırmak gerek onu da bilmiyorum. okuma ekranı çok küçük olmayan, konforlu, gece okuyuşuu rahat, kitap yüklemede pratik hangi ürünü önerirsiniz? nelere dikkat etmem gerekir? yanıtlayan herkese şimdiden çok teşekkür ederim

    1. İyi pazarlar süslücüm. Ben de bir ekitap almak istiyorum bunun için araştırmalar yaptım. Henüz daha alamadım ama baktığım modelleri söyleyeyim. 

    Amazon Kindle paperwhite3 ve Kobo Clara modelleri. Kindleın artısı ingilizce kitap okurken kelimenin üstüne bastığınızda sözlükten kelime anlamını göstemesi. Ve anladığım kadarıyla Türkçe dil desteği yok. Türkiyede Hepsiburadadan satılıyor. 

    Kobo ise Türkçe dil desteği sunuyor. Ama servis olanağı yokmuş. D&R satış sonrası yardımcı olmuyormuş pek.  Bunlar için detaylı bilgileri facebooktan Kindle Türkiye ve Kobo Türkiye guruplarından elde edebilirsin. 

    Ve en önemlisi pdf formatında okuyacaksan çok verim alamıyorsun.

    28 nisan 2019 12:55

    2. Anonim1,çok çok teşekkür ederim verdiğiniz her bilgi için. Bu konuda hiç bilgi sahibi değilim, çevremde kullanan da yok. Ben de sizin gibi detaylı araştırayım. Bu arada kullanan süslüler bize öneri ve bilgi verirse çok iyi olur. Sevgiler süslücüm.

    28 nisan 2019 12:59

    3. ing-ing sözlük tüm readerlarda oluyor. tr-ing sözlük isterseniz tr'de satılan kobolarda var sanırım ancak yurt dışından alınanlara da yükleme yöntemi var diye biliyorum (ne kadar kapsamlı sözlükler mevcut tr için bilemiyorum). büyük boyutlu reader almaya gerek yok, 6 inçlik standart modeller gayet yeterli oluyor. hem tek elle tutması daha rahat. hd olması gibi özellikler okuma rahatlığında benim için bir değişiklik yapmadı, bence gereksiz. ekran ışığı olup olmaması tercihinize bağlı, ben ışıklı ekran okumayı hiç sevmiyorum o yüzden masa lambasıyla okumaktan daha memnunum. pdf mevzusu üstteki anonimin dediği gibi, ebook'ta pdf olmuyor.

    28 nisan 2019 13:13


    4. daha ileri modellerin mesela pocket hesabınıza attığınız makaleleri görüntüleyip okuma imkanı vermesi, goodreads integrasyonu, su geçirmeme vs gibi özellikleri de oluyor. görselleri daha net gösterebiliyorlar (bence gereksiz). kobo turkiyenin garantisi yok gibi bir sey bu arada, 1 adet kobo çöp oldu elimizde ufacık bir darbeden sonra tamir etmedikleri için. yenisini almak zorunda kaldık rezalet. kesinlikle kılıfsız taşımayın, çantanızda yumuşak bir yere koyun. benim nook simple touch'ım var; kelime üzerine basılı tutup anlamını, örnek cümleleri, anlamdaşını vs görme mevcut, bookmark ve alıntı saklama özelliği var o kadar. zaten gerisine ihtiyaç duymuyorum.

    28 nisan 2019 13:24

    5. Karmacilt, çok teşekkür ederim. Siz halihazırda ne kullanıyorsunuz acaba? Bir de fiyat olarak ne kadarlık bir şey iş görür, hiç fikrim yok bu konuda da…

    28 nisan 2019 13:24

    6. ebook fiyatlarından pek haberdar değilim ancak türkiye'de kurdan ötürü aşırı pahalı satılıyor şu an. bütçenize en uygunu zaten en iyisi olacaktır bence. yani 1000-2000 tl gibi fiyatlar gördüm ve ebook bu kadar paraya satılmamalı, sanki tablet alıyoruz. benimki nook simple touch çok eski bir model. şu anki muadilinin nook glowlight3 olması lazım. kindle fiyatıyla aynı civarda.

    28 nisan 2019 13:31

    7. Karmacilt, çok teşekkür ederim. Sevgiler

    28 nisan 2019 13:33


    8. Ben kindleın en ucuz modeliyle birlikte ışıklı bir kılıf kullanıyorum benim işimi görüyor bu şekilde

    28 nisan 2019 19:31

    9. anonim3, çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. Kullandığınız cihaz bu mu acaba?

    https://m.n11.com/amazon-kindle-new-touch-wi-fi-doknmatik-P32689502?Güç+Adaptörü=-+HAYIR&Kılıf=-+HAYIR+İNDİRİM+KULLANMAK+İSTEMİYORUM&Ekran+Koruyucu=-+HAYIR&Renk=Siyah&gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjwnpXmBRDUARIsAEo71tR3N-Zi2fhTM-NgW97zD-8POiucha3S4lM0BTZxsJBHqGEqE0Fn6cwaAvnEEALw_wcB

    28 nisan 2019 20:55

    10. Süslü ben birkaç yıl önce aldığım için dokunmatik değil, tuşlusu ama ben en ucuzunu almıştım 😅 piyasadaki en ucuz kindle ı alın bence, çok eksterem özelliklere ihtiyacınız yok neticede.

    28 nisan 2019 21:48