eczacılığın geleceği var mı? saygın bir meslek mi?

süslüler 54 bin sıralamam var. bu sene ikinci yıl girdim sınava. geçen yıl 40 bindeydim, sınavı yetiştiremediğim ve heyecan yaptığım için beklediğimden kötü geldi. eczacılık özeller tutuyor, ailem de istersen göndeririz, istemiyorsan bir yıl daha kal dediler. diş düşünüyordum fakat tutmadı, 60 70 bin tl veremem dişçilik fakültesine fakat ailemin ödeyebiliriz dediği eczacılıklar var şu an. eczacılığı hiç düşünmemiştim fakat burası gelince en azından araştırayım dedim ve internette yazanların yüzde doksanı eczacılığın geleceği olmadığı, gidenlerin pişman olduğu ve 2000 liraya çalıştıkları yönünde. en büyük zorluğu esnaf olarak görülüp saygın bir meslek olmaması ve artık dükkan açmanın çok çok zor olmasıymış. özellikle ekşi sözlükte gerçekten eczacılara bir hakaret etmedikleri kalmış. sizce durum nedir? yerimde olsanız eczacılık yazar gider miydiniz? bu arada kalma imkanım da var fakat geçen senenin tyt puanını kullanmasam sıralamam 80 bin civarı gelecekti. 80 binden 25 bine çekmeye çalışıp 3. seneye kalmak ütopik geldi bana. çok çalıştım diyemem, açıkçası bu sene çalışmadığımı biliyorum fakat sınav heyecanını yenebilir miyim ondan emin değilim. sizce gitmeli miyim, kalmalı mıyım? ve eczacılık sizce iyi bir meslek mi?

1. Bence eczacılık ve veterinerlik her zaman ihtiyaç duyulacak alanlar eğer ilginiz varsa mutlaka okuyun derim hiç işsiz eczacı veya veteriner görmedim yaşadığım yerde

18 temmuz 2019 14:46

2. Eczacılığın geleceği bence.öyle bir yer açayım desen de o da kolay bir şey değil zira onlar da sayılı oluyor.eczanesi olan biri de kolay kolay kapatıp gitmeyeceği var bir de.ama seneye yapamam diyorsanız düşünün,akademik olarak bir şeyler de yapılabilir

18 temmuz 2019 14:49

3. Eczacılık mezunuyum, mezun olunca eczane mi açmak istiyorsunuz ? Özelde hem okul parası vereceksiniz mezun olunca eczane açmak için paraya ihtiyacınız olucak eczane açacaksınız bir sene daha staj yapıcaksınız. Cidden masraf her şey :( ben tavsiye etmem bir eczacı olarak söylüyorum nüfusa göre eczane olayında sıralama oluyor devren Aliyim deseniz bir milyona devren eczane alınmıyor :(

18 temmuz 2019 14:49

4. Anonim 2 süslüm sıralama neye göre? Ben eczane açmak istiyorum evet.

18 temmuz 2019 14:53

5. Anonim 4 çok doğru söylemiş, evet açmak istediğiniz yerde sıralamaya giriyorsunuz nüfus tutsa bile ben burda hop direkt açabilirim olmuyor ki nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ben küçük bir şehirde olmama rağmen ( ailem burda yaşıyor Ankara’da dolu olduğu için buraya baktım ) burda bile şadece ilçelerde yer var. Maalesef çok zor bir eczane açıp onu dizmek doldurmak her şey sermaye. Eczacılık beş sene siz ailenizle birlikten okusanız bile okul fiyatlarını bilmiyorum ama 200k harcanıcak. Bana bayağı zor geldi, devlette tütüyorsa tavsiye ederim ama

18 temmuz 2019 15:20

6. Bence 54 bine diyetisyenlik veterinerlik(hayvanların her türünü seviyorsanız) yazabilirsiniz

18 temmuz 2019 16:03

7. lisans hemşirelik ya da veterinerlik derim

18 temmuz 2019 17:12

8. Ben veterinerlik daha iyi diyorum. İyi bir devlet üniversitesinde okuyan akademik olarak kendini yetiştirmiş insanlar tıp fakültelerinde bile hoca olabiliyor

18 temmuz 2019 17:18

9. eczacılık okuyorum birçok okuldan arkadaşım var. hangi okulu düşünüyorsunuz?

19 temmuz 2019 12:20