1. Lise mezunu olduktan sonra bende eczanede çalıştım. Evimizin çok yakınındaydı. Hiç bir bilgim yoktu yetiştirilmek üzere işe alınmıştım. Nitekim 5 yıl çalıştım. Ama çok düşük bir maaş ile. 2 sene sonra teknisyen olma zorunluluğu gelmişti ve eczacı odası tarafından yapılan kısa eğitimin ardından sınava girdim ve teknisyen belgesi aldım. Eczanede diğer elemanlarla hep bir rekabet ortamı oluyor kalfalar ve eczacılar genelde çok eziyorlar elemanları. Ayak işleri yapıyorsun Yani. Bu süreçte kafanı kullanıp her şeyi öğrenmeye çalışırsan kendini geliştirirsin ama daha ileriye gidemezsin en fazla kalfa olabilirsin yani. Eczacılar (en azından çevremde gördüğüm kadarıyla) asgari ücretin de altında işçi alıyorlar. Çok hak yiyorlar bana göre. Öncelikle kısa dönem için işçi alırlar mı pek sanmam çünkü zaten yazın işler genelde yavaşlıyor bu sektörde. Kışın daha aktifler malum salgınlar vs. Yine de gidip konuşursun belirtirsin. Temiz iş ama dediğim gibi biraz hak yeniyor. Önceden konuşup anlaşmakta fayda var.
eczanede çalışmakla ilgili bilginiz var mı?
- cevaplar
30 haziran 2019 20:46