efes ve şirince ve izmir plajları önerisi olanları soruya alayımmm?

merhaba süslüler. temmuz ayında yurt dışından erkek arkadaşım gelicek izmire. 5 gün çocuğu izmire tıkmak istemiyorum. aklımda şirince-efes gezisi, günü birlik izmir merkeze yakın plajlara gitmek ve 2 gün de izmirde benim kankilerimle tanıştırma kordon çimlerde yatma planı var kafamda. şirince ve efes için ne kadar zaman ayıralım? deniz planını günü birlik yerine 1 gece kalmalı mı önerirsiniz? ayrıca izmire yakın ücretsiz plaj bilmiyorum, önerileriniz varsa çok sevinirim. ücretli de olur ama çok aşırı pahalı plajlara harcayalım istemiyorum paramızı. efese giriş ücretinin de ne kadar olduğunu bilmiyorum açıkcası, ayrıca oraya gittiğimizde rehber ayarlayabilir miyiz veya gezi için gruplara kayıt olabilir miyiz acaba? her türlü önerilerinize açığız iki gözümün çiçeğiyle <3 sevgiler

1. Çeşme ılıca da halka açık plaj var hatta ılıca kalinda inn yada hemen onun yanında ptt konaklaması var. Memur olmadanda kalabiliyorsunuz kişi başı 90 tl idi. Deniz manzaralı. Yiyecek içecek fiyatları uygun. Başka bir tercih Efes’e gittiğiniz gün kuşadasına geçip orada konaklaya bilirsiniz. İzmir gün içinde çok sıcak ve bunaltıcı bence İzmir merkez için çok plan yapmayın.

7 haziran 2018 22:15

2. kuşadası +1 dilek yarımadası milli parkını öneriririm koylarına bayılıyorum

7 haziran 2018 22:23

3. Eğer müze kartınız yoksa efese giriş 40 tl mi neydi sanırım. Çok emin değilim siz bi araştırın :d

İzmir merkezden kalkan turlarla da gidebilirsiniz efes şirince falan gezdiriyorlar ve 80 lira falan sanırım. Eğer şahsi arabanızla gitmeyecekseniz sıcaklarda indi bindi yapmak yerine öyle bir tura katılabilirsiniz. Hem rehber derdiniz de olmaz, onlar ayarlıyorlar

7 haziran 2018 23:13

4. Efes’e sabah olabildigince erken gitmenizi tavsiye ederim daha hava asiri isinmadan cunku buyuk bir alan ve hic golge yok. Temmuz sicaginda ogle vakti eziyet olabilir. O yuzden erken gidip gezdikten sonra sirince’ye gecebilirsiniz. Bu ikisi 1 gunde olur yani.

7 haziran 2018 23:32

5. teşekkür ederim kızlar. konaklama için kesin bir şeyler ayarlamadık plana göre otel rezarvasyonlarını yapıcaz. kuşadasını arkadaşlarım da önerdi ben de seviyorum plajlarını ama orda çok akrabam var özellikle pis gıcık kuzenlerim hani bi şekilde denk gelirsek aileye etiket olurum diye gitmek istemiyorum açıkcası:(

şirince ile ilgili soruları okudum 1 gün yeterli diyolardı uçak saatini de ayarlarsak eğer sabahtan efes, sonrasında şirince yapabiliriz gelir gelmez. gerçi eşyalarımız da olucak onları bi yere bırakmak lazım. ılıcayı yine bi arkadaşım önermişti, ama araba kiralamıycaksanız veya kendi arabanız yoksa ulaşım sıkıntı oluyo özellikle ılıcada yemek yiycek yer bulamayıp hep çeşme merkeze gittik demişti. çeşme merkezde otelde kalsak ordan şirinceye ulaşabilir miyiz toplu taşımayla? delikli koya götürmek de çok istiyorum ama bildiğim kadarıyla oraya dolmuş veya otobüs yoktu:/

8 haziran 2018 00:01

6. temmuzda efes'e gideceğinize emin misiniz demeye geldim. umarım beyin kanaması geçirmezsiniz sıcaktan. hissedilen gölgede 45, güneşte 50-55 derece arası oluyor. yine de karar sizin.

8 haziran 2018 10:26

7. 24 yıldır çeşmede yazlığımız var. yani oldukça hakimim çeşmeye ama çeşmeden şirinceye ulaşım nasıl bilmiyorum. direk bir ulaşım aracı olmayabilir. ya da belki çeşme otogardan otobüs vardır bir araştırın. özellikle efeste hissedilen sıcaklık 55 derece falan olduğu için temmuzda ben asla gitmezdim o ayrı. delikli koya sürekli gidiyoruz, toplu taşıma yok. kendi aracınızın olması şart. toplu taşımayla alaçatı, ılıca, çeşme merkez, çeşme marina, ıldırı, altınkum gibi yerlere gidebilirsiniz. alaçatı merkezde ve çeşme merkezde denize girecek pek düzgün bir yer yok. deniz için ılıca, ayayorgi, altınkum taraflarını tercih edebilirsiniz. en güzel deniz ve plaj altınkumda ama suyu ciddi soğuk. daha ılık bir su isterseniz boyalık'a gidebilirsiniz. yemek için nerede yiyeceğiniz ne yiyeceğinize bağlı aslında. ben bi kumruyla geçiştiririm derseniz, ılıcada yiyebilirsiniz. ama fine dining tarzı birşey isterseniz alaçatı ve çeşme marina olabilir.

8 haziran 2018 10:33

8. Şirince ve efes 1 gün. Ben efese mayıs ayında gitmistim çok sıcaktı bunu dikkate alın en azindan öğle sıcağında gitmenizi asla önermem çileye donusebilir gezmek

8 haziran 2018 10:38

9. sıcak olucak farkındayım yaa ona da söyledim temmuzda izmir çekilmez diye. ama ilk kez geliyo kızlar ve böyle tarihi yerlere de çok merakli araştırıp çatalhöyük'e gidelim demişti inşaat mühendisi o yapıları görmek istiyomuş dedim kendine gel ne konyası izmirden:D

9. anonim çeşme için uygun fiyatlı konaklama öneriniz var mı acaba? yemek için fine dine yerine daha çok dediğiniz gibi kumru veya balık ekmek gibi buraya özgü şeyler yedirmek istiyorum. bir de aklımda izmirde bi otelde kalıp günü birlik çeşme, efes şirince yapmak da var. sabahtan çıkıp belki çeşmede koylara giden tur teknelerine binebiliriz hem denizde yüzmüş oluruz hem akşam geri döner konaklamaya ihtiyaç duymayız önerir misiniz bu turları?

8 haziran 2018 11:43

10. 24. anonim ben. günübirlik gidecekseniz sadece dediğiniz gibi tekne turu olabilir. çok uzun yıllar önce gitmiştim tekne turuna en son. ondan bir yorum yapamayacağım iyi veya kötü diye. çeşme marinanın orda ve ılıca merkezde kumrucu şevkinin oralarda küçük pansiyonlar var. fiyatları nasıldır bilmiyorum. çeşme malum her sene 2ye katlanıyor fiyatlar. uygun fiyatlı bir yer arıyorsanız büyük otel veya alaçatı pansiyon-butik otellerini hiç düşünmeyin derim.

yemek işini kumru vs hallederiz demişsiniz, o zaman arkadaşınızın dediği gibi merkeze gitmenize gerek yok. ılıcada herşeyi bulabilirsiniz. ama bana göre çeşmeye gitmişken alaçatı, hacımemiş, altınkum, marina, ayayorgi, ıldırı gibi yerlerde görülmeli. ılıca çeşmenin en boş yeri aslında. denize girmekten ve akşam çay kahve içmekten başka yapılabilecek pek birşey yok.

8 haziran 2018 12:21