efsanevi cimrilik anılarını tekrar canlandıralım?

selam süslüler, çiş biriktirme sorusunu görünce tekrar aklıma geldi. bu sözlükte en çok sevdiğim şeylerden biri de aşırı cimri eski sevgili, akraba, arkadaş vb hikayeleri dinleyip ibret almak. başlığı var biliyorum ama belki anonim olarak daha rahat anlatırsınız  ve yeni cevaplar alırız diye tekrar sormak istedim. var mı efsanevi cimrilik hikayeleriniz ve cimri tanıdıklarınız?

1. efsane değil ama şöyle bir anım var. geçmiş zaman bir flörtümle tiyatroya gidecektik ben teklif ettiğim için biletleri de ben aldım haliyle. biletix online'dan aldığım biletleri iptal ettiği için oyun günü 5 gibi buluştuk biletix biletleri satan gişeye gittik yeniden almak için. benim kartımda yine sorun çıktı alamadım biletleri, nakit param da yoktu. o da "tamam biletleri ben alayım yemekleri de sen ödersin" demişti fdghjfkdjdgk zaten o mahcubiyetle sonraki 5 hesabı bile ödemeye razıydım ama bunu duyunca kendisiyle bir daha görüşmeme kararı aldım...

26 haziran 2020 16:43

2. bizim fakültenin bir etkinliği vardı. ve etkinlikten gece 1 gibi falan çıkmıştık. peşimize 1. sınıflardan bir çocuk takılmıştı yemek yiyeceğimizi öğrendiğinde. nerede yiyeceğimizi sordu henüz karar vermediğimizi söyledik. sonra benim eve sipariş etmeye karar verdik yemeği. yanımdaki bir kız da bende kalacaktı o gece ödev yapmak için. defalarca çocuğu geri yollamaya çalışmama rağmen eve geldi. salak olduğum için bir şey diyemedim asdfşflhşldşs yemek sipariş etmeye karar verdik sonra. sordum çocuğa o da seçti istediğini falan. kapıya kurye geldiğinde çocuk cüzdanını açıp param yok dedi ve ödemek zorunda kaldım spfldhğpjğplsf tek kurban ben değilmişim sonradan öğrendim bunu diğerleriyle konuştuğumda.

26 haziran 2020 16:57

3. Bir de utanmadan evinize kadar gelmiş şok oldum. Ben bir bakarım cüzdanıma param yoksa açlıktan ölsem bile söylemem yok artık

26 haziran 2020 17:50

4. @3 saka mi bu ya hahaha birinin pesine takilmayi bile yapmam normalde, evine falan gidemem samimi degilsem, hele param yoksa assla yapmam yuzsuz ve degisik bi insanmis, ben birinin evine gidiyosam kendi yemegimi odetmeyi birak ev sahibininkini öderim hatta

26 haziran 2020 18:43

5. Altında bmw olan flörtüm 24 tllik yediğim yemeğe oha dedi dhrjfjdh. İşinde gücünde adamsın 24 tlye de oha diye tepki vermezsin ya ilk buluşmada. Ben de ben öderim dedim yok ya sıkıntı değil dedi. Yol verdim tabii ki de sonra

26 haziran 2020 19:28

6. çocuk bir süre bana kafayı takmıştı değişik biri gerçekten. sosyal olarak çok geride kafası...

26 haziran 2020 20:24

7. Yani siz de ayıp etmişsiniz 24 tllik yemek mi olurmuş bir ailenin aylık alışveriş parası asdfgasdfg

26 haziran 2020 21:52

8. Babannem başrol. Kendisi hacca ümreye gitmiş, öldükten sonra dolabından gömme kasa (altın vs dolu) çıkmış, evleri yazlığı olan bir kadın. Sağlığında yazları yazlığına gelirdi, bizim yaşadığımız ilçenin biraz ilerisinde, önümüzden geçiyor yani giderken. Ne zaman yalnız kalsa bizi çağırırdı. Birgün ilk okuldayım büyük ihtimal onun yanına gittim.  Bir arkadaşım var, bahçıvanın kızı ayşe onunla oynuyor denize giriyoruz. Ayşe dedi ki dondurma alalım. Hiç babannemden para istememişim çekine çekine eve gittim. Babanneme ayşeyle dondurma alıcaz elli kuruş verir misin dedim. Baktı bana tip tip annen vermedi mi sana para dedi. Hayır dedim. Yalan söyleme bana diyip vermemişti para. Akşam annem gelince anlattım eve dönerken, çok sinirlenmişti ve dondurma almıştı bana :,)

27 haziran 2020 16:08