ekşiden geldim. 12 ekim kadıköy dorock xl rezaleti isimli başlıktan?

okumayanlar için özet geçiyorum. bir adam yeğeniyle birlikte rock konserne gidiyor bu mekana daha önceden iki kişilik biletlerini almışlar. ancak kapıda biletlerini iade etmişler "damsız" oldukları için. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi merak ediyorum.

1. Yani önceden böyle bir bilgi verilmediyse yüzde yüz haklılar.

13 ekim 2018 02:10

2. küçük bir not düşülmüş biletixin sitesinde kadın erkek oranına dikkat edilecektir/ uygun görülmeyen kişiler alınmayacaktır içeri gibisinden de benim asıl merak ettiğim kadınlar ne diyor bu duruma. ben bir kadın olarak hem hak verdim hem de vermedim.

13 ekim 2018 02:13

3. Bu bir ihtimal gibi olmuş ama çok saçma bir uygulama adamlar haklı bence.

13 ekim 2018 02:14

4. Uyarı varsa mekan haklı. Herhangi bir etkinlikte etrafınızı sarıp sizi taciz eden kekoları düşünün lütfen.

13 ekim 2018 07:02

5. Cok ayrimci. Gay bir cift gitse almayacaklar o zaman iki erkek icerideki erkek kadin dengesi bozuldu diye.

13 ekim 2018 10:46

6. iyi de bu mekan geçen yıllarda bira patlaması sonucu bir kadının kör olmasına sebep oldu ve kadına etmediği hakaret, yapmadığı aşağılama kalmadı. tutumları, zihniyetleri az çok belli zaten. ben bu olaylardan sonra adım atmadım, can güvenliğim, akıl sağlığım, sinir harbi yaşamamam, aşağılanmadan eğlenebilmem daha önemli.

ama konuyla ilgili olarak biletix'te yazdığı için bir şey diyemiyorum. tartışılması gereken damsız girilmez uygulaması oluyor çünkü. önceden belirtmişler, başlarına gelme ihtimali varmış.

13 ekim 2018 11:03

7. her mekanın kendi uygun gördüğü kuralları olabilir. bilet alınırkenki alanda uyarı yapılmışsa adamlar haksız. bu tarz şeyler genelde önceden olmuş bir olay üzerine düşünülerek uygulanıyor yani adamlar durup dururken yanında kadın olmayan erkekleri almayalım demiyorlar. yukarıda gay çift olsalar ne olacak diyen bir anonim var ama mekana toplaşan kadın tacizcisi potansiyalindeki erkeklerin o kişilere de saldıracağı çok aşikar bence. bizimki gibi insanların birbirine sürekli rahatsızlık verdiği toplumlarda bu tarz çözümlerden başka bir seçenek olmuyor.

13 ekim 2018 12:05

8. Önceden bildirilmediyse kesinlikle haklılar. Ama dorock xl a kesinlikle damsız girilmemeli. 2 sene önce mor ve ötesi konserine gitmiştim nasıl olmuşsa damsız giren erkekler vardı ve rezalet çıkardılar yani. İçip içip aptalca hareketler yaptılar konserden hiçbir şey anlamamıştım

13 ekim 2018 16:47

9. Damsız ne demek

13 ekim 2018 19:14

10. otobus koltukları gibi kaç tane kadın bilet aldı erkek aldı bir sayısı olması lazım.

13 ekim 2018 21:05