eksileriyle artilariyla bakinca koç mu boğaziçi mi?
saçma sapan yorum yapacaklar yapmasin lütfen. sinava az bir zaman kaldi ve ben son zamanalarda bu iki üniversite arasinda çok gidip geliyorum
cevaplar
daha ortada puan yok sıralama yok sınav olacak allah bilir ne zaman.
şimdilik düşünmeyi bırak dersine çalış sıralaman gelince düşünürsün ikisini de
1 nisan 2020 12:10
bölüm ne
1 nisan 2020 12:14
Benim girdiğim zamanda önce sınava girer sıdalamamızı öğrenir öyle iki üniversite arasında kalırdık. Böyle diyenler sonra bir bakıyoruz gazi üniversitesi, anadolu üniversitesi vs. Zaten üniversiteler hakkında genel bilgi edinmek için bu üniversitelerin sitelerini, süslü sözlük, ekşi sözlük gibi sitelerde ilgili başlıklardaki entryleri, donanım haber forum gibi öğrencilerin yoğunlukta olduğu platformlarda başlıkları okuyabilirsiniz. Size bu iki üniversiteyi ne açıdan kıyaslamalıyız şimdi?
1 nisan 2020 12:17
doğmamış çocuğa don biçmek. harvard için zorla bacım
1 nisan 2020 12:52
tabii ki boğaziçi. koç ne alaka
1 nisan 2020 12:55
Sicmi sipin yirim yipiciklir yipmisin. Bak bu cümlen zaten saçma ve hadsizce. Neye göre kime göre saçma? Sen misin karar merci ? Puan aldın da surda duruyor. Bak işte asıl saçmalık bu..
1 nisan 2020 12:56
Sıralamam ilk 500 gelimce tüm okullar broşürler bilmemneler göndermişlerdi. İstanbula gidip tüm okulları gezeim. Tercih dönemşnde bilgilendşemw amaçlı gwziler toplantılar oluyor. Boğaziçşnde hocalar konuşuyor okulu tanıtıyor vs. Tüm okulları gezdim, işte özellerin burs seçenekleri sizi kapma çalışmaları vs. Her şey çok eğlenceliydi. Hocalar, akrabalar flaan da konuşuyor. İnternetten her yorumu okuyorsunuz ne seçsem diye. Yani sınava girmeden knce hedef belirlemekle puan belliyken bölüm ve okul beğenmek aynı deneyimler değil asla. İnşallah istediğiniz puanı alır o zaman açarsınız bu soruyu. Şimdi gerilmeyin bunlara. Şimdi sadece eksik konularınıza bakın, bol bol deneme ve eski soruları çözün.
1 nisan 2020 13:16
Ben boğaziçi mezunuyum en yakın arkadaşım koç mezunu, aradaki fark çok bariz birinin devlet birinin özel olması ve fırsatlarının bunla doğru orantılı olması. İlerde yurtdışı master hedefiniz vs varsa koçta çap yapmak ortalamayı yüksek tutmak çok daha kolay, boğaziçinde çap imkanları çok az ortalama yükseltmek de kolay değil. Erasmus exchange için de aynı şey geçerli, boğaziçinde yüksek ortalama gerektiriyor bunlar, koçta daha kolay. Onun dışında ortam olarak koçta burslu okuyunca muhatap olacağınız insanlar derece olarak sizden daha düşük seviyede olacak ve eğitim okuldaki en düşük seviyeye göre yapılır, boğaziçinde daha kalifiye bir eğitim alacağınızı düşünüyorum. Sosyal çevre olarak da koçun zengin çevresi efsane değl gerçekten sosyoekonomik olarak çok yüksek bi kitle, arkadaşım burssuz okumasına rağmen okuldaki diğer insanların yanında düşük gelirli kalıyodu o bile rahatsızdı çevredeki üst seviye yaşamlara ayak uyduramamaktan. "Burssuzlar bursluları eziyo" gibi düşünme bunu, ayak uydurması zor bir kitle sadece. Boğaziçinde her sosyoekonomik sınıftan insan var daha özgürlükçü ve doğal bi ortam.
1 nisan 2020 13:24
Neden bu kadar terslediniz ki anlayamadım, evet şanssızlıklar olabilir sınav sırasında ama belki ikinciye hazırlanıyor? Kuzenim üç bininci olduktan sonra bu bana yetmez diyip bir daha sınava girdi mesela 260. Gibi bir şey olmuştu ya da belki hayatı boyunca girdiği bütün sınavları fulleyen biri ve sınav sırasında hastalık falan gibi bir sıkıntı olmayacaksa en fazla bir boşla çıkabileceğini biliyor? Ya da o okulların yabancı öğrenci kontenjanları var mı bilmiyorum ama Türkiye'de eğitim alıp yabancı öğrenci sınavına girenler zaten ders çalışmadan bile o sınavda full çekerler yani bilip bilmeden konuşmayın. Zaten başarılı olan biri anca bir aksilikle hedeflerinin dışına çıkıyor en kötü basar parasını okur koçta.
1 nisan 2020 13:52
anon 9 çok biliyorsun okey, bizim ailemiz arkadaşlarımız hep su ürünleri mezunu bir tek seninkiler süper zeka. para bas oku koçta görelim. bu kadar da ezikliğinizi belli etmeyin