elmalı kurabiye yapacağım ama sıvı yağ ile yapsam olur mu sizce?

margarin kullanmak istemiyorum zararından dolayı. evde tereyağı da yok ve çok pahalı malum. sizce tutar mı ya da sıvı yağ ve margarini da karıştırıp yapsam hamuru? bilen süslüler yardımcı olabilir misiniz?

1. Ben elmalı turta yapıyorum, onun hamuru için tereyağ şart, o ağızda dağılan başka türlü olmuyor.

Ama lezzetten biraz ödün vererek her şey mümkün bence.

23 şubat 2024 15:36

2. knk sıvı yağın çok faydalı olduğunu mu düşünüyorsun? kırk yılın başı bir kurabiye yapılıyor, koy geç margarini bari güzel olsun :d sıvıyağ ile o kıyır kıyır dokuyu elde edemezsin

23 şubat 2024 16:00

3. ben zeytinyağı buz kalıbında dondurup; kurabiye ve hamur işlerine margarin gerektiği zamanlarda kullanıyorum. gayet lezzetli oluyor. margarin veya terayağına gerek kalmıyor.

23 şubat 2024 19:22

4. Zeytinyağı ağır olur, margarin ile ayçiçek yağı çok da farklı değil. Tereyağı koyabilirsiniz. Sıvı yağ ile her kurabiye tutmaz, tutması için yağın katılığına ihtiyacı var çünkü

23 şubat 2024 21:29

5. sıvı yağ ile olan tarifler var google'a yazmak bu kadar mı zor:(

ayrıca margarin o kadar öcü değil ya. bu konuyu da çok araştırdım. şu anki margarinlerde öyle trans yağ durumu falan yok. ben sadece pilavda kullanıyorum onun dışında her şeyi zeytinyağıyla yapıyorum hemen hemen. ama kurabiye falan da yapsam hakkını vermek isterim:D

24 şubat 2024 10:17