Erkeklerde 180 kadinlarda 168-170
1.70 boyundayım insanlar bana uzun muamelesi yapıyor ülkenin ortalaması o kadar düşük ki bir mağazaya girdiğimde türk erkekleeiyle aynı boydayim kendimi kıyasladığımda. Bence 1.75 olmanız gerekir uzun boylu olmak için 1.65-1.70 falan hep orta boy.
Gerçek 169-170 gayet uzun durur kadında ama herkes boyunu birkaç santim(10 santim büyüten bile var gerçi) uzattığı için o kadar uzun değil gibi duruyor.Erkekler için de 180 derim çünkü ortalama 173 falan ama göze uzun gelme olarak ben 173üm ancak 185 olunca uzun geliyor.
Ama şimdi buraya hep daha yüksek şeyler yazılır malum Hollanda'da yaşıyor bazı sözlük yazarları.170e kısa diyen gördüm.Halbuki en uzun ülkelere göre bile ortalama bir boy
Batılı ülkeler için 170 üstü uzun kabul edilir.(gizlinot: Kuzey Avrupa ülkeleri için konuşursak 175-176 üstü). Burada 170 için ortalama yazanları görünce baya şaşırıyorum açıkçası. Boyum 172-173 ailemde neredeyse tüm erkekler 190+ (gizlinot: İnanılmaz geniş bir ailem var bu arada) beni her gördüklerinde çok uzun olduğumu söylüyorlar :d kız kardeşim 176 177 civarında sokakta ondan uzun erkek bile çok çok az. Sokaktaki insanların %85inden uzun. 170 boyundaki ünlüler de gayet uzun duruyor bu arada :d demek istediğim burada yazılanları dikkate almayın
ülkeye göre bilimsel/istatiksel bir yanit isteyenler girsin su sayfaya baksin.
Hollanda'da bile 169 üstü ortalama üstü yani above average.
kadında 170, erkekte de 187den sonrası filan uzun bence.