en güzel yaptığınız yemeği nasıl en güzel yapıyorsunuz?

oskar yemeklerinizin sırrı ne süslüler? karşılıklı sır verin de şu bacınız da güzel yemek yapmayı öğrensin.

1. kuzu etli şevket-i bostan

tas kebap

patlıcan oturtma

ezo gelin çorbası

yayla çorbası ve bilimum tonla şeyi fena yapmam, hangisini anlatayım süslüm?

14 kasım 2019 12:27

2. ayy okudukça acıktım resmen ahahah. kuzu etli şevketi bostanı anlatırsan çok sevinirim (yazar: mavi)

14 kasım 2019 12:28

3. bütün püf noktaları var internette artık aslında. ben el lezzeti denen şeye inanıyorum ve bir yemeği "amaan yine mi yemek" diye yaptığımda tutmadığı oluyor ama isteyerek ya da canım çektiği için yapıyorsam oldukça güzel oluyor. yemeklerdeki en önemli şeyler kaliteli malzeme, malzemelerin aynı boyutta doğranabilmiş olması, kısık ateşte pişirme ve baharatlar bence. sebze yemeklerinde de su eklemeden önce 10 dakika kadar kavurmak lazım. yağdan çok korkmamak lazım ama yağda yüzdürmemek lazım. yağı yakmamak ama kızmadan da ilk ürünleri eklememek lazım. tecrübe biraz. fırın yemeği her halükarda güzel oluyor bence.

14 kasım 2019 12:30

4. Mezeleri güzel yaparım özellikle humusda ustayım:) tatlılardan da chesecake, pavlova,brownie de iyiyim. Belli başlı püf noktaları var, onun haricinde severek isteyerek yapınca lezzeti artıyor, el lezzeti denen birşey olduğuna da inanıyorum, bir arkqdaşım var mesela birebir reçete verdim ve kız yanımda yaptı, hiçbir eksik yanlış yok, ısı, malzeme, boyut herşey mükemmel ortaya çıkan şey hüsran :(

14 kasım 2019 12:40

5. şevketi bostan

malzemeleri: yarım kilo şevket, yarım kilo kuzu kuşbaşı, haşlanmış nohutbir, baş kuru soğan, un, limon, sıcak su.

yapılışı: zeytinyağını tencereye göz kararı döküyoruz, minik küpler halinde doğranmış kuru soğanları kavurup üzerine eti koyuyoruz, yüksek ateşte kavuruyoruz, yıkanmış ve hali hazırda limonlu suda bekleyen şevketlerive bir su bardağı nohutu ilave ediyoruz, ufak bir şekilde kesmek gerekir, bunları bir tur kavurup üzerine sıcak su döküyoruz, malzemenin 2 parmak üzerinde olucak şekilde, daha sonra da ayrı bir kapta yarım çay bardağı soğuk su, bir çay kaşığı unu karıştırıp tenceremize ilave edip bir tur daha karıştırıp, tuzunu ayarlayıp altını kısıyoruz, 40 dakikada pişer.

14 kasım 2019 12:40

6. sarımsaklı yayla çorbası tarifimi de sonra yazayım, o asıl efsane ötesi oluyor, bir oturuşta bir tencereyi içersiniz ayıptır söylemesi.

14 kasım 2019 12:41

7. Yarım kilo şevket ahahahah

14 kasım 2019 12:51

8. bilinmeyen bir sey degil, ama hazir yufkadan peynirli borek yapacaksam, sardigim borekleri sutte bekletiyorum. ici yumusak, ustu citir citir oluyor. dogu avrupali arkadaslarim "bu nasil boyle kivaminda olmus" diye sasiriyorlar.

14 kasım 2019 12:54

9. brownie yapacaginiz zaman ortasina damla cikolata parcalarini koyarsaniz o akillardaki kek ve kurabiye arasi brownie goruntusunu cok kolay yakalarsiniz.

14 kasım 2019 12:55

10. Uzakdoğudan avrupaya, oradan arap yarım adasına kadar çoğu mutfağın yemeklerimi denedim ama bir şefketi bostan yiyemedim, çok da merak ediyorum, egeli arkadaşlarım hep anlatıyor şöyle güzel böyle güzel diye :( bulursam yapacağım ama hiç sanmıyorum bulabileceğimi :(

14 kasım 2019 13:07