en ufak ters bir durumda kapı duvar olan kız kardeş?

süslüler aklıma takılan bir durum var. bir kız kardeşim var her şeyimizi paylaşırız. herkesten öte olduğumuzu dile getiririz birbirimize. ama kız kardeşimin garip bir trip küsme huyu var. örneklendırmek içşn anlatıyorum sipariş ettiği bluz resimdekinden çok farklı gelince güldüm diye sadece kes diyip 3 gün konuşmadı. o sırada aile evinde misafirdim 8 aylık bebeğimle. gerisini yoruma yazmak istiyorum.

1. Gerisi gelmeden de kardeşinizin duygularını ayarlamayı bilmeyen bir ergen beyinli olduğu anlaşılıyor. Atsan atılmaz satsan satılmaz da ihtiyaç halinde ilk aranacak kişiniz, ne bileyim her şeyinizi paylaştığınız en yakınınız, dıygusal destek mekanizmanız bu kişi olmasın.

29 temmuz 10:56

2. A 1 dediklerinizi hiç bu durumları bilmeyen eşim de çok söyler. Kardeşin senin baktığın gibi bakmıyor aranızdaki bağa çok mana anlam yükleme derdi tepki gösterirdim. O kardeşleriyle bizim gibi mıç mıç değil çoğu şeyi paylaşmaz ama nasıl birbirlerine değer veriyorlar çok net görüyorum maşallah

29 temmuz 11:09

3. AY ALLAHIM NE GARİP İNSANLAR VAR YA. KARDEŞİNİZ ŞIMARIĞIN TEKİ SİZ DE HER EDEPSİZLİĞİNE EYVALLAH DEMİŞSİNİZ AİLECEK.

29 temmuz 11:12

4. Süslü eyvallah edilmemesi kanaatindeyim ben de ama düğün günü onun çocukluğu yüzünden küs bir şekilde reklam olmak zoruma gidiyor. İnsanların mutluluğuna gölge düşürmesi beni çok sinir ediyor.

Ayrıca onunla iletişimini nolursa olsun kesmiyorum babamın durumu ile ilgili sağlıklı iletişim kurabildiğim tek insan. Annemi arasam sadece kendisine acındırmak için konuşur biri bin yapar. Kız kardeşimle konuşup babamın tedavi sürecini gidişatını hep birlikte planlıyorduk. Benim babamı ne kadar merak ettiğimi düşkünlüğü de biliyor aslında. Şu zamanda bunu yapması bir silah olarak görüp kullanması gibi geliyor. İçimdeki tüm iyi duyguları öldürüyor.

29 temmuz 11:25

5. Aslında şuan aşırı sorumluluktan bir güç zehirlenmesi yaşadığını düşünüyorum. İletişim problemi de var evet. Duygularını yönetemiyor. Şu düğünü atlatıp kendimi geri çekeceğim yeni bir başlangıç için. Babamı da görüntülü ararım annemin ağzından dinlememiş olurum. Biraz kendim çaldım kendim söyledim ama bunları o kadar çok düşündüm ki son zamanlarda.

29 temmuz 11:30

6. Kardesiniz kac yasinda?

29 temmuz 11:31

7. yani guc zehirlenmesi degil de sorumluluktan dolayi bir victim olma durumu var galiba. sonucta herkes tasinmis gitmis, ilgilenilse de bizzat gunluk hastane islerini, annenizin babanizin duygusal inis cikislarini tecrube eden o. hani ben hepinizden cok zorluk cekiyorum, bedelini de beni pohpohlayarak, tribimi cekerek odeyeceksiniz, bu sefer de ben zorluk cikaracagim... cok fazla dolmus olmasi maalesef tavrina, davranisina mazaret degil, cok dolan bas edemeyen insanin daha isler o raddeye gelmeden sizden yardim isteyebilmesi, bana artik fazla geliyor diyebilmesi lazim, dugun gunu beklemesi degil.

29 temmuz 11:41

8. Haklısınız süslü o da olabilir. Ama ilk anlattığım duruma da bakınca karakteri de böyle. Dışarıda o kadar kibar anlayışlı kırılgan ki inanamıyorum.

Olayı anlamayan süslü 3 kardeşiz erkek kardeşimiz evlenecek gurbette yaşıyorlar düğüm memlekette olacak. Ben de memkelete yakın bir şehirde yaşıyorum evliyim.

29 temmuz 12:09

9. Süslü kardeşim kadar çevresindeki herkes de anormal galiba. Kavga çıkarıp kırıp dökse küsen gene o yine onun gönlü alınır. Arkadaşlarına da böyle siler hemen bir insanı. O insanlar da peşinde yalvarır barışmak içşn. Bana anlatır karşı tarafı haklı bulurum mesela ama durum yşne böyle. Mesela bu şekilde davrandığı erkek arkadaşı da iletişim sorununun pik yaptığı günlerde evlenme teklifi etti. O bu huyunu başak burcuyum dşye geçiştiriyor. Gel de senin sorunların var destek almalısın de:)

29 temmuz 12:28

10. Bu düğüne gelmeme meselesi olduğunda bir an babamı düşündüm en ufak stres yaşanmaması içşn elimizden geleni yapıyoruz. En ufak morali bozulsa nöbet getirebiliyor hastalığına bağlı olarak, bilişsel gerilemeye yaşayabiliyor. Ona rağmen düğünde aileyi bırakması sıkıntı çıkarması beni çok üzdü telefonda kendimi kaybedip yalvar yakar ağladım. Kendisi babamı en az benim kadar sever en ufak kötü bişey olsa mahvolur. Nasıl riske atabildi. Ya da geleceğini bile bile blöf yaptı. Bunu da şimdi düşündüm bu kadar da aptalım.

29 temmuz 12:31