en yakın arkadaşımın bazı değişik davranışları var ve anlayamiyorum?

susluler öncelikle kendisini gerçekten çok seviyorum ve dedikodusunu yapmak linclemek falan gibi bir meselem yok. belki sizlerden de bu şekilde davranan veya kardeşi arkadaşı böyle davranan varsa diye soruyorum. hem sebebini anlarım hem de bas etme yolunu öğrenirim diye. onunla görüşmek benim için artık eziyet olmaya başladı. bir de daha önce görmediğim gözüme batmayan şeyler su an rahatsız ediyor, biraz uzun olduğu için soru yorumda.

1. Çok çeşitli çevre/yaş ve mesleklerden arkadaşlarım var ama daha önce hiç böyle bir şeye maruz kalmadım. Yaşlarımız 27 -29. Arkadaşımı çok seviyorum. Çok değerli ve iyi bir insan. Fikirlerini de önemsiyorum. Hal böyle olunca da birlikte vakit geçirmek istiyoruz. Fakat her buluşmamız eziyet. Arkadaşım 17.00 de çıkıyor ve ortak bir yerde bulusucaz diyelim. 3 te aramaya başlıyor ve diyor ki ben bugün 4 gibi çıkicam. Tamam diyorum ben de erken gelmeye çalışayım.

Daha hızlı gideyim diye taksiye bineyim diyorum mesela. O arada sürekli arıyor veya yazıyor. Duştan çıktım saçımı kurutacagim arıyor. Makyaj yapicam arıyor yazıyor arıyor böyle olunca beni oyalıyor. Taksiye binicem evden çıktım mi diye arıyor. Taksideyim 3 dk da bir arıyor. En son şöyle bir olay yaşandı. Ben gideceğimiz yeri tam bilmiyordum taksi de bilmiyormuş ve taksicinin telefonunda inernet yok.navigasyonu açıp tarif etmeye başladım ama çok trafik var taksici telefonu istedi ara yolları görebilmek için. Ama arkadaşım sürekli arıyor. Açıyorum nerdesin? Işte atıyorum ankamall in önündeyim. 2 dk sonra tekrar arıyor. Ne kadar ilerlemiş olabilirim ki 2 dk da? En son taksici isyan etti. Abla allah sana sabır versin bu arkadaşının sıkıntısı var belli falan dedi. Dönüsü falan kaçırdık bunun bu telefon darlamasi yüzünden. Buluşunca söyledim bak beni zor durumda bırakıyorsun. Geleceğim belli ama neden böyle yapıyorsun diye. Bisey de demiyor. Ben ne yapacağım bilemiyorum. Neden böyle davranıyor onu da bilemiyorum. Normali bu ve bana mi batmaya başladı onu da bilemiyorum. Bu şekilde davranan var mı içinizde? Veya bu davranışı değiştirebilen?

22 ağustos 2022 01:03

2. Anonim 2 birkaç kez bunu yaptım. Duymamışım gibi yaptım. Hatta o kadar çok üst üste aradi ki teli sessize alıp başka odada bıraktım çünkü sakince keyifle hazırlanmak istiyordum. Telefonu elime tekrar aldiğimda instadan whatsapptan sms ile ulaşmaya çalıştığını gördüm. Oraya ulaşana kadar mesajları açmadım çünkü biliyorum birine baksam tekrar arayacak. Ve ben ne zaman bunu yapsam buluşma mekanı değişmiş ve o bana bunu haber vermek için aramıştı. Çıkamıyorum işin içinden

22 ağustos 2022 01:12

3. Bu kontrolsüzlük ya. Durtusel. Bende de vardı. Mesela bende bunun farklı şekli vardı. Biri açmadı mi telefonu 5bin kez arardım 10bin kez mesaj atardım. Hele sevgilimse 193 arama vs yapıyordum. Bu takıntı gibi bir şey ya. Fazla dürtüsel. O da bana yapmıştı ben şaşırmıştım mesela insan bu kadar aranır mı. Takıntılı ruh hali malesef. Nasıl geçti dersen ikimiz de birbimize boguyoruz sakin ol vs demiştik. Sakin değiller asla bence. Sabırsızlar. Bildirimleri sessize al aramayı da. Belki öğrenir. Cevap verdikçe iyi bir şey olduğunu sanabilir.

22 ağustos 2022 01:44

4. Anonim2 beni anladiginiz için teşekkür ederim. Açıkçası ben de bilinçli olduğunu düşünmeye başladım bu cevap vermediğimde olan degisikliklerin ve biraz utanmıştım böyle düşündüğüm için. Çünkü iyi biri neden böyle yapsın ki diyorum bir yandan. Bir yandan da parçalar birleşiyor kafamda.

Taksiciyle sorun yaşadıktan sonra yanina gittiğimde artık öyle daralmıştım ki ağlamak üzereydim. Çünkü taksici mecburen beni çok dolaştırdı. Epwyce fazla para odemek durumunda kaldim. Itiraz edince de adam hakli olarak yolu bilmiyorum dedim ama arkadasinizi zaptedemediniz dedi falan. Araması bitmedi vs. Sinirliydim. Bana söylediği şey , e aramayı kulaklıkla cevaplasaydın, hoparlöre alsaydın.. olmuştu. Bir sonraki buluşmamızda bir gece önceden bana yarın taksiyle mi geleceksin? Telefonu yine şoföre mi vereceksin ? Diye sordu mesela. Bu da bana kendisinin de farkında olduğunu düşündürüyor.

22 ağustos 2022 01:46

5. Telefonu rahatsız etme modu var hatta bende. Onu kullanıyorum. Ben olsam taksi ile sorun yaşamamak için ona bastım derdim. Anlardı belki. Alınırsa da alınsın. Bu arada erken çıkan arkadaşıma gıcık olurum ve gitmem. Tam saatinde anca çıkabilirim. Onu da ağaç ederim. Siz gerçekten özverili davranıyorsunuz. Ben bana verilen saatte gelebilirim kendimi ona göre ayarladım derdim. Gün içinde araması da buluşma heyecanı bence. Hayatında gerçekten birileri yok çok yalnız buluşma olayı Onu çok sarıyor diye düşünürdüm.

22 ağustos 2022 01:51

6. Anonim3 , sanirimm öyle. Kesinlikle art niyet aramak istemiyorum ben de. Hatta az önce anlattığım taksicili olaydan sonra buluştuğumuzda yine bir şekilde erken çıkıyor beni arıyor ben de ona ilk kararlaştırdığımız saatten önce gelmemin mümkün olmadığını şarjımin çok az olduğunu kulakligimin olmadığını söylüyorum aslında böyle bakınca da yorucu ama ne yapayım kendimce böyle önlem almaya çalıştım. Gerçekten bunlatiyir ve zor durumlara da sokuyor çünkü.

Herneyse o zaman mesela erken çıkıp iş arkadaşlarıyla bir yere oturmuş onlarla vakit geçirmeye çalışmış. Cunku bunu yapmasa surwkli arayacakmis.

Ben telefona bakmiyorum korkumdan. mekana gittim kimse yok. Aradim geldim diye biz alt kattayiz x lerle dedi. E gel ben buradayim dedim o da bir ugra seni de gorsunler dedi. ben gittiğimde içecekleri söylemişlerdi. Mecburen bekledim bitirmelerini ve o gün de gideceğimiz yere geç kaldık bu yüzden, kahvaltı mekânydı 1 den sonra vermiyorlar ve biz kalkamadık 1 e kadar.

Kendini durdurmak için birilerinin yanında vakit geçirmeye çalışması, davranışın dürtüsel olduğunu gösteriyor değil mi

22 ağustos 2022 01:53

7. Bence de takıntılı ya. Bu zor bir durum. İnsanın sürekli arayasi tuşa basasi geliyor. Bana rahatsız olduğu söylenene yapma deneme kadar yapmaya devam ediyordum. O da kendini frenleme çalışıyor ama zihni kontrol ediyor bence onu. Çünkü zihin bu arama olayında sürekli ara ara ara vs diyordur eminim. Bir de boş kalmakla ilgili. Boş kalınca kafası size sarıyor belli ki. O yüzden bence erken de gitmemeli. Geç gitse belki aramaya vakti olmayacak. Evde duramayacak kadar da sabırsız. Takıntı gelistirmis malesef. Neden yaptığımı bilmiyorum ama ben de yapıyordun bir ara. Birini fazla düşünmeyle de ilgili olabilir. Mesajıma o an cevap gelmese merak edip bin kez aramak gibi. Karşınızdaki kişi önemli ama size bunu yapma fırsatı taniyorsa o da az çok böyleyse size olanak tanıyor. Boguyorsun vs diyene kadar durmadım sanırım. Rahat hissetmek önemli kaygı seviyesi de yüksek bence.

22 ağustos 2022 02:01

8. Bir de gerçekten sıkıntılı. Kendini önemli göstermeye çalışıyor da olabilir. İs arkadaşlarım var mesela vakit geçirmeye çalışıyorum. Kendim sosyal kelebeğim bir arkadaşım var onu göstermeye çalışırken gibi zırt pırt arıyorum. Sana rica ediyorum görücüye çıkarıyorum vs. Sacma. Seninle hava mı atıyor kendisi kendini iyi mi gösteriyor anlamadım. Kendini ilgili ve arkadaş canlısı olarak görüyor herhalde. Seni de sosyallestirme çabasında gibi. Hem erken çık hem başkalarıyla otur vakit öldür hem beni onların yanına çağır. Ne yapmaya çalıştığı ne istediği bile belli değil. Bence bundan sonra direkt bir mekanda buluşun. Birlikte oraya gitmeye çalışmayın. Ayrı ayrı gidin. Siz size söylenen saate dek gitmeyin oraya. Tam vaktinde gidin. Telefonu da rahatsız etmeye alın. Bir mesaj atın tam vaktinde oradayım telefon çantada duyman hazirlanacagim deyin. O da ister erken gelsin ister geç. Başka çaresi yok bence.

22 ağustos 2022 02:08

9. Anonimler çok teşekkür ederim. Gerçekten soruyu sorduğuma çok memnunum. Çünkü şikayet eder gibi olur diye bu durumdan sadece taksicili olayın olduğu gün sadece erkek arkadaşıma bahsettim. O da e görme mesajları aramaları duyma niye bu kadar takılıp sinir oluyorsun ki deyince acaba bende mi bir sorun var diye düşündüm. Bazen erkek arkadaşım da yapar benzer şeyler, yani yapardı. Bir gün patladım o zamandan beri yapmıyor. belki bakis açımda bir sey eksik veya ben boyle biri olmadigim icin empati mi yapamıyorum diye. Mesela su anda sayenizde aydinlandim heyecan duyuyor bulusacagiz diye ve bu tatli bir sey. Gece geç saat olur o zaman yalnız taksiye falan binildiyse başka arkadaşlarımı da ararım arasiriz bu öyle de değil. Ben de sözüme sadık biriyimdir. Son dakika iptallerim yoktur. Bunu da herkes bilir o da biliyor. Yani ama artık buluşalım şu gün şunu yapalım dediğinde ufaktan sıkıntı basıyor bana. Halbuki böyle olmamalı.

22 ağustos 2022 02:14

10. Bence sen zaten düşünceli ve ozverilisin. Takmamak rahat davranmak ve bu rahatlığı normallestirmek gerek. Yoksa yaptığının normal olduğunu düşünüp sana baskı kurup seni kotu hissettiriyor. Hazırlanırken bakamıyorum gecikiyorum seni bekletiyorum bunu istemem vs der gecistirirsin. Mesela benim de arkadaşım 3 de buluşalım der sonra arar 2ye çekmeye calisir ama 1 saatten az varsa cikamiyorsam elimden geleni yaparım derim. Çünkü bazen plan yapıyorsun dus alayım oje sureyim makyaj yapayım giysi AA yemek de yemedim derken 1 saati buluyor. Çıkarken ciktim diye mesaj atarım maksimum. Benim arkadaşlarım toplu taşımaya daha yeni binmisim arıyorlar ben geldim neredesin diye. Ki ben buluşma günlerinde aksilik yaşayan aracı 20 dk bekleyen insanım. Hep geç kalırım. Açmam mesela çünkü söylesem ne olacak çok var diyecek kendini oyalamaya çok yolum olduğunu bilirse daha çok arayacak daha çok sinir olacak. Ben arkadaşıma erken çıkma bineyim bindim diye atayım senin evin yakın sen benden çok sonra bin diyorum hatta anca böyle çözdük. Yoksa buluşma zevki kaçıyor. Buluşma günü telefona bakmak iyi bir şey değil shsh.

22 ağustos 2022 02:28