en yakın arkadaştan soğumak ve kötü hissetmek?

merhaba.son zamanlarda arada kaldığım ve kötü hissettiğim bir konu var ve sanırım olaylara dışardan bakan birinden tavsiye almayalım. yaklaşık 6 yıldır tanıdığım ve çok yakın hissettiğim bir arkadaşım var ve son zamanlarda yaptığı şeyler artık beni bunaltıyor. sürekli dikkat çekmeye çalışıyor ama hem beni hem kendini küçük düşürüyor. çok sesli ve yapmacık kahkaha atıyor,bağırarak konuşuyor, yeni tanıştığı insanlara "kanka" diye hitap ediyor.bunlar genel olarak yaptıkları ve ben böyle yaptıkça soğuyorum çok yapmacık geliyor. sınav haftası mesela sürekli ders notu istiyor.not çıkar bana anlat diye.not çıkarmak istemiyorum dediğimde ne biçim arkadaşsın düşük mü alalım diye tepki veriyor.babamla kitap almaya gidicez bu hafta sonu diyorum mesela laf arasında x yayını al da çalışalım diye sipariş veriyor.ben en ufak bişey istesem , "şunu uzatır mısın" desem sen de çok istiyorsun yeter demeye başlıyor kendisine kontör yüklemiyor. bilerek yüklemedim senden arayacağım diyor.ne yapsam bilmiyorum kızlar nasıl bir tepki vermeliyim. nasıl hareketlerini düzeltmesini sağlayabilirim? düzeltmezse nasıl bir mesafe koymalıyım ?

1. ne yazık ki bu arkadaşlıktan ziyade onun tarafından kullanılma gibi duruyor anlattığın kadarıyla. hal ve hareketlerine bir şey diyemem kahkahası kanka demesi falan. rahatsız oluyorsan kesinlikle mesafe koy ama diğerleri kullanmaya giriyor.

kontör yüklemediyse aramasın, senin telefonunu kullanmak ne demek hem de yüzsüz gibi söylüyor. bu durumda benim de az veremem de. telefonuna şifre koy ve paylaşma.

babanın ya da senin kendi paranla alacağın kitap onu neden ilgilendiriyor? madem çalışmaya meraklı gitsin alsın. kendi çalışsın. not durumu da öyle. sen kimseye ders anlatmak not çıkartmak zorun değilsin ki. ha kıyamam not veririm falan dersen kendine çıkarttığın notları ver. ben bunları çıkarttım kendime göre al çalış de ki bunu bile yapma bence.

anladığım kadarıyla çok sevdiğin bir insan ve düzelmesini istiyorsun ama 30 yaşında biri olarak söyleyebilirim ki düzelmiyorlar. ne kadar çabalarsan çabala yaptıklarını yüzüne vurup gidiyor o çok yakın arkadaşlar. benim tavsiyem acilen mesafeni koy ve daha çok kendinden ödün vermeden kurtar kendini.

3 ocak 2018 17:25