erasmustayım cok mutsuzum hicbir sey yapmaya hevesim yok?

herkese merhaba, erasmustayım 2.ayımın sonuna yaklaşıyorum. çok sıkıldım hicbir sey yapmak istemiyorum hicbir sey mutlu etmiyor. evimi, türkiyedeki şehrimi, ailemi arkadaşlarımı özlüyorum. bir de ikinci kez erasmus yapıyorum ilk erasmusta çok aktiftim herşeye katıldım herşeyin bir parçası oldum sanırım bunun verdiiği bir doygunluk var. aşırı sıkılıyorum partileme muhabbetleri inanılmaz çiğ geliyor. sadece derse veya kütüphaneye gittiğim zamanlarda kendimi iyi hissediyorum. onun dışında zaten gez gez her yer aynı. sürekli yurttayım dizi film izliyorum. biliyorum benim yerimde olmak isteyen bir sürü insan var, o zaman gitmeseydin diyebilirsiniz ama tamamen kariyerime yatırım olması amacıyla geldim. ama akademik anlamda da o gücü o motivasyonu içimde bulamıyorum. sizce neden böyle hissediyor olabilirim, ne yapabilirim bunu aşmak için? not; yakın zamanda erasmusa gelmeden önce çok yıkıcı bir ayrılık yaşadım. belki de bu sebepten kimseyle kaynaşmak içimden gelmiyor. yanıt verecek olanlara şimdiden teşekkür ederim

1. Şöyle bir derdim hiç olmadı....

23 kasım 2018 00:54

2. keşke sizin yerinizde olabilsem o kadar çok şey feda ederdim ki bunun için. kendinize arkadaşlar edinin, içeriye kapatmayın siz böyle dedikçe daha fazla bu modda kalırsınız. elinizde tekrar böyle güzel bir şans varken ve mutlu olmak varken neden aksini seçip kendinizi kötü moda sokuyorsunuz? bu şansın keyfini çıkarmaya bakın bence.

23 kasım 2018 00:59

3. Hangi ülke süslü çok küçük bir yer mi? Ayy muhtemelen ben tinder'dan yabancı erkek kovalardı, bence deneyin süslüm zhsjxjjdj

23 kasım 2018 01:05

4. Eve kapanip kalmak kadar dogali yok. Yalnizlik cekmeniz kadar normal bir sey yok. 1- artık universite 2. Siniftaki cilgin los degilsiniz partilerde deli gibi eglenin ha eglenirseniz cok da iyi olur Bunun yasla ilgisi yok ama o ilk heyecaniniz yok bundan bahsediyorum. 2- ayrilik acisini zamanla atlatirsiniz mesafeyle degil, yasinizi tutmak istiyorsaniz tutun demek ki buna ihtiyaciniz var. 3-kimseyle konusasiniz gelmese de cikin parklarda yuruyus yapin uzun

Ve kendinizi kasmayin yurtdisindayim eglenmem lazim diye. Size iyi gelen sakinlik demek ki su an.

Kendinize iyi bakin :)

23 kasım 2018 01:17

5. Rica ederim :)

Umarim cok guzel hatirlayacaginiz bir erasmus donemi gecirirsiniz.

23 kasım 2018 01:42

6. süslüm kariyerinize yatırım gibi düşünüyorsanz kendinizi derslere verin zaten sosyalleşmeye vaktiniz kalmaz. yüksek lisansta erasmusla zaten partilemeye çok vakit kalmaz bence. arkadaşlarınızla, ailenizle daha çok facetime, skype yapmaya çalışın. zaten tahminimce sürenizin yarısı dolmuş, başında falan değilsiniz. hayatta başınıza gelebilecek nadir bir fırsat olduğunu unutmayıp kalan günlerinizi bu motivasyonla geçirebilirsiniz.

okulu bırakmayacağınızı düşündüğüm için başka ülke gezin tavsiyesi çok veremiyorum fakat gittiğiniz şehir büyük şehirlerdense eminim keşfedilecek birçok yeri daha vardır. koşma, yürüyüş tarzı aktiviteleri her gün yapmaya çalışın. bir nevi hayat detoksuna girdiğinizi düşünün(makeover gibi) kendinize daha çok yatırım yapın yani türkiyeye fit dönmek gibi.

kimseyle çok yakın olmanıza gerek yok ama sınıftan insanlarla biraz daha muhabbeti ilerletip en azından akşam bir şeyler içmeye çıkmak bence size iyi gelecektir ya da yurtta herhangi bir etkinlikte tanışacağınız biriyle aktivite(bu yine koşmak falan olabilir illa oturup kahve içelime gerek yok yani)

aslında pek yardımcı olduğumu hissedemedim çünkü içinizdeki istek gitmiş gibi ve bu istek olmayınca benim üstte önerdiğim şeyleri yapmak zor oluyordur eminim. ama cidden kısıtlı bir süreniz olduğunu, türkiye'den çooook daha iyi şartlarda görece rahat bir şekilde vaktiniz olduğunu unutmayın. siz şu an orada olduğunuz için şanslısınız ve bu şansınızı iyi değerlendirin. bir önceki yaptığınız erasmusta pişmanlıklarınız, keşke yapsaydım dediğiniz şeyler oldu mu onu iyi düşünün. ama bence iyi bir arkadaş bulmaya bakın özellikle yurtta.

son olarak sizi ziyaret edebilen arkadaşınız varsa onu davet edebilirsiniz.

umarım bundan sonra çok güzel vakitler geçirirsiniz ve dönmek bile istemezsiniz:))

23 kasım 2018 01:49

7. Off yine yurtdisi seviciler toplanmis. Valla cok iyi anliyorum sizi ben de cogunlukla ayni durumdayim. Bence dersler harici bi aktivite edinin. Okulun spor kurslari olur onlara katilabilirsiniz. Ya da kendi kendinize kosuya baslayabilirsiniz sokakta. Bunun icin spor salonuna gitmenize falan da gerek yok. Hatta belki calisma izniniz varsa part time 2-3 gunluk bi yerde ise girebilirsiniz. Hem farklilik olur. Bu durumun gecici oldugunu dusunun ve kendime ne katip donebilirim burdan diye bakin bence. Kolay gelsin.

23 kasım 2018 11:17